Begroet bij eerste bezoek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

26/06/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Beste lezer,

ik zou graag de bezoeker willen begroeten als die voor de allereerste keer op de site komt (uitgelaten natuurlijk van cookiewis), zodra het zijn/haar eerste keer is dat die de site bezoekt wil ik dit ergens op de homepage een melding geven. Ik heb dit wel eens eerder gezien maar het ik krijg het niet gevonden. Kan iemand me helpen?

Groetjes Thomas
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:28:58
 
GaMer B

GaMer B

26/06/2008 20:59:00
Quote Anchor link
Sla de browser user-agent en IP op en check of de user-agent en IP (combinatie) al eerder is voorgekomen in de database. Als dat niet het geval is, dan komt de melding en anders de melding niet laten zien.

De user-agent en IP samen opslaan, omdat je wel eens in een studenten woning kunt zitten en daar heeft iedereen hetzelfde IP adres.
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

26/06/2008 21:06:00
Quote Anchor link
Hé dat is inderdaad een goed idee.

Even proberen ;)
 
- -

- -

26/06/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Maar ik heb hier in huis twee PC's die allebei op XP Pro draaien met de laatste versie van Firefox...
 
Johan Dam

Johan Dam

26/06/2008 21:34:00
Quote Anchor link
je zou er inderdaad nog een cookie bij kunnen zetten maar als je dat doet is ip + user agent niet echt meer nodig
 
Thomas van Broekhoven

Thomas van Broekhoven

26/06/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Ik wil nu eerst even controle met IP.
Ik heb het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
include('connection2.php');
$r_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

$res6 = mysql_query("SELECT * FROM eerstekeer");
        while ($obj = mysql_fetch_object($res6)) {
        $a_ip = ''.$obj->ip.'';
        
        if($a_ip == $r_ip)
        {

        echo('eerder geweest');
        }

        else
        {
        $sql = "INSERT INTO `eerstekeer` (`ip`) VALUES ('". $r_ip . "')";
        $sql;
        $verzenden = mysql_query($sql);
        echo('eerste keer');
        }
        
}
  
mysql_free_result($res6);
?>


Als mijn ip in de database staat meld die wel dat ik er al eerder ben geweest. Maar hij geeft geen melding bij de eerste keer, en voegt vervolgens ook niet je IP-adres toe in de databse?

Ik zie zo snel even niet wat er fout gaat.

Jullie?
 
Martiveen -

Martiveen -

26/06/2008 22:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
include('connection2.php');
$r_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

$res6 = mysql_query("SELECT * FROM eerstgekeken WHERE ip = '".$r_ip."'");
if (mysql_num_rows($res6) == 0) {
    $sql = "INSERT INTO eerstekeer(ip) VALUES('".$r_ip."')";
    if (mysql_query($sql)) {
        echo 'Eerste keer';
    }

    else {
        echo 'Er is een fout opgetereden';
    }
}

else {
    echo 'Al eerder geweest';
}

?>

Ik heb dit voor je geschreven. Heb het niet getest maar dit moet volgensmij werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.