Bepaalde websites/apps blokkeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »
Ray Mond

Ray Mond

24/03/2021 21:15:49
Quote Anchor link
Beste mensen,

Misschien een ietwat domme vraag maar is het mogelijk om in een modem (Experia box) bepaalde websites/apps te blokkeren zodat die niet meer bezocht kunnen worden vanuit eigen netwerk?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:22:44
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

24/03/2021 21:31:54
Quote Anchor link
1) https://pi-hole.net/ in je netwerk hangen.
2) In de modem deze pi-hole als DNS aanwijzen (en dus niet die van je provider - die kun je in de pi-hole wel weer als resolver opgeven).
3) In de pi-hole admin de ongewenste sites op de blacklist zetten (je kunt ook met reg-exen werken, om meteen een hele reeks (sub-) domeinen te blokkeren).
4) En je bent ook meteen in je hele huis van reclame banners af ;-)
Gewijzigd op 24/03/2021 21:33:03 door Rob Doemaarwat
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

24/03/2021 21:49:55
Quote Anchor link
In de Experiabox > DATA tab > URL blocking.

“URL Blocking
Disallowed Web Sites and Keywords.
You can block access to certain Web sites from a particular PC by entering either a full URL address or just a keyword of the Web site.”
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/03/2021 21:57:02
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 24/03/2021 21:31:54:
4) En je bent ook meteen in je hele huis van reclame banners af ;-)

Behalve van de overdreven aantallen commercial-crap die YouTube op de tv's serveert...
(vrees ik)
 
Ad Fundum

Ad Fundum

25/03/2021 08:50:35
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/03/2021 21:57:02:
Behalve van de overdreven aantallen commercial-crap die YouTube op de tv's serveert...
(vrees ik)

Gewooon AdBlock Plus of uBlock Origin gebruiken en je hebt ook met YouTube geen last meer van reclame.
 
Thom nvt

Thom nvt

25/03/2021 10:34:07
Quote Anchor link
Op mobile of je smart-tv gaat dat niet werken.
Wat wél aardig goed werkt is wat extra lijsten importeren in PiHole zoals deze.
De lijsten worden vrij snel geupdate maar het blijft dweilen met de kraan open, die adservers veranderen zo vaak dat er altijd wel iets tussendoor glipt.
 
Ivo P

Ivo P

25/03/2021 11:19:51
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 24/03/2021 21:31:54:
2) In de modem deze pi-hole als DNS aanwijzen (en dus niet die van je provider - die kun


Dat gaat alleen op voor devices die ook de DNS vanaf de router opvragen. Zelf heb ik dat eerder gedaan met OpenDNS.
Maar als je die hard in je PC zet (of bijv 8.8.8.8 voor Google), dan zou die pi-hole dus overgeslagen worden.

Ben ik zelf mee gestopt toen ik op een kantoor kwam te werken waar de interne DNS ook een hoop entry's naar Intranet en dergelijke bevatte.

Maar waterdicht is het dus niet.
En als het voor kinder-bescherming is: als die op hun mobiel zitten, gaat het vaak via 4G en heb je er toch geen controle meer over.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

25/03/2021 11:41:05
Quote Anchor link
Ivo P op 25/03/2021 11:19:51:
Dat gaat alleen op voor devices die ook de DNS vanaf de router opvragen. Zelf heb ik dat eerder gedaan met OpenDNS.
Maar als je die hard in je PC zet (of bijv 8.8.8.8 voor Google), dan zou die pi-hole dus overgeslagen worden.

Dat moet je dan dus niet doen ;-) Sowieso pakt de meeste "consumenten elektronica" gewoon de DNS via DHCP, dus dan gaat het wel (vanzelf) goed.
Ivo P op 25/03/2021 11:19:51:
Ben ik zelf mee gestopt toen ik op een kantoor kwam te werken waar de interne DNS ook een hoop entry's naar Intranet en dergelijke bevatte.

Kantoor is kantoor, en thuis is thuis.
Ivo P op 25/03/2021 11:19:51:
En als het voor kinder-bescherming is: als die op hun mobiel zitten, gaat het vaak via 4G en heb je er toch geen controle meer over.

De kids hebben hier geen 4G-abo (prepaid SIM-only, kunnen ze indien nodig bellen, en voor de rest hebben ze bijna overal WiFi). Het gaat me er vooral om dat ik van zoveel mogelijk (irritante) reclame verlost ben. Youtube komt er inderdaad (deels) nog wel door, maar dat kijk ik (zelf) toch niet zo vaak.
 
Aad B

Aad B

25/03/2021 12:05:03
Quote Anchor link
Ivo P op 25/03/2021 11:19:51:
Dat gaat alleen op voor devices die ook de DNS vanaf de router opvragen.
Je moet het binnen je netwerk wel compleet regelen voor Pi-Hole. Dus je DHCP service of middels Pi-Hole regelen of wanneer je het DHCP vanuit de router van je provider gebruikt in deze router opnemen dat Pi-Hole dus je DNS is. Ik gebruik DHCP vanuit Pi-Hole omdat in mijn router na enkele dagen de DNS weer op standaard staat en mijn provider speelt de onschuld zelf, die weet nergens van. DHCP in mijn router dus uit en ingeregeld op Pi-Hole. Zeer tevreden. De hosts-file staat (stond al) in de configured adlists van Pi-Hole
Gewijzigd op 25/03/2021 12:32:44 door Aad B
 
Thom nvt

Thom nvt

25/03/2021 12:31:02
Quote Anchor link
Nog een andere goede blocklist: https://oisd.nl/ (In PiHole https://dbl.oisd.nl/ toevoegen)
Deze word onderhouden door een lid van Tweakers.net, houd erg veel zooi tegen.
Even wat rondneuzen op internet vind je veel blocklists maar die zijn niet allen gelijk, goed opletten wat je toevoegd want er kan zomaar iets breken (Steam/Epic launcher, Android smart-tv updates, etc.).

Verder ben ik het eens met Rob en Aad wat betreft het instellen van de DNS.

En niks is natuurlijk waterdicht, maar PiHole is wel verreweg de beste oplossing die ik heb gevonden om op DNS-level dingen te blocken.
 
Aad B

Aad B

25/03/2021 12:38:19
Quote Anchor link
Zojuist toegevoegd:
-- Target: https://dbl.oisd.nl/
-- Status: Retrieval successful
Met dank aan Thom.
Gewijzigd op 25/03/2021 12:39:18 door Aad B
 
Ad Fundum

Ad Fundum

25/03/2021 15:09:10
Quote Anchor link
Thom nvt op 25/03/2021 10:34:07:
Op mobile of je smart-tv gaat dat niet werken.

Achja, elektronica...
Het is maar net wat je koopt natuurlijk. Ik heb alleen maar een gewone kleine TV, met een beamer en actieve speakers voor home theatre. Een smart TV zou ik echt helemaal nooit in huis willen hebben. Net als een smartphone trouwens. Laat staan dat de kinderen zoiets krijgen. Ik hekel het verdienmodel: het liefste zou Google die telefoons nog gratis weggeven ook.

Glasvezel internet, tv, en (mobiele) telefoons en streelpanelen met WiFi vind ik afleiding genoeg in mijn huis. Het is al bijna niet AVG-proof te krijgen. Als ik URLs met DNS via m'n eigen firewall (vb. pfSense / OPNsense) wil laten lopen dan nog is het niet waterdicht.
Zelfs als je afdwingt dat DNS poort 53 per se door de firewall geresolved moet worden, dan nog ga ik er blind van uit dat het wel weer omzeild kan worden, al dan niet met Chrome.

Voor wie toch smart troep, zoals een smart TV of een smart telefoon wil (of moet van werk) heeft wat mij betreft wel pech, dan ben je wel overgeleverd.
 
Ray Mond

Ray Mond

26/03/2021 12:13:28
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 24/03/2021 21:31:54:
1) https://pi-hole.net/ in je netwerk hangen.
2) In de modem deze pi-hole als DNS aanwijzen (en dus niet die van je provider - die kun je in de pi-hole wel weer als resolver opgeven).
3) In de pi-hole admin de ongewenste sites op de blacklist zetten (je kunt ook met reg-exen werken, om meteen een hele reeks (sub-) domeinen te blokkeren).
4) En je bent ook meteen in je hele huis van reclame banners af ;-)


Welke Pi is daar het beste voor? Ik zag trouwens ook dat Fritzbox leuk blijkt te zijn? :)


Toevoeging op 26/03/2021 12:14:23:

Ivo P op 25/03/2021 11:19:51:

En als het voor kinder-bescherming is: als die op hun mobiel zitten, gaat het vaak via 4G en heb je er toch geen controle meer over.



4G is dus niet actief op desbetreffend toestel :)

Toevoeging op 26/03/2021 12:15:18:

Adoptive Solution op 24/03/2021 21:49:55:
In de Experiabox > DATA tab > URL blocking.

“URL Blocking
Disallowed Web Sites and Keywords.
You can block access to certain Web sites from a particular PC by entering either a full URL address or just a keyword of the Web site.”


Hier heb ik ook wat over gelezen inderdaad, nog niet geprobeerd maar volgens fora op KPN zelf blijkt dit niet helemaal super te werken? Ik zal hier op terugkomen! Bedankt voor het meedenken
 
Thom nvt

Thom nvt

26/03/2021 12:21:26
Quote Anchor link
Ik denk dat een Pi2 voldoende zou moeten zijn, al zou ik een Pi3 gebruiken, hoofdzakelijk omdat die WiFi heeft en je hem dus overal kan neerleggen/ophangen. Pi4 is totale overkill.

Ik heb het een tijd op een Pi3 gedraaid, samen met HomeAssistant en dat werkte prima.
Nu heb ik het hele spul op een Kubernetes cluster gezet omdat de Pi nogal eens SD kaartjes kan opeten als je er te veel naar schrijft (vooral de schuld van HA, niet van PiHole).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2021 12:21:44
Quote Anchor link
Ik zou zeggen: Test het eens uit.
Het zal misschien zeker niet fool-proof zijn, maar misschien zeker wel effectief zijn.
Ik vermoed dat als iemand op zijn PC een andere DNS invult, dat diegene het kan omzeilen.
Gewijzigd op 26/03/2021 12:22:23 door - Ariën -
 
Ray Mond

Ray Mond

26/03/2021 12:32:08
Quote Anchor link
Hm, toch wel iets om eens te proberen dan denk ik maar ook al zou iemand een andere DNS invoeren dan zou dat niet moeten uitmaken (gok ik?) aangezien de DNS bij de modem dan anders is toch?

Kan zoiets ook met een NAS btw? Gisteren onze eerste NAS gekocht die komt vandaag binnen :)
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

26/03/2021 12:35:09
Quote Anchor link
Als je al een "server" in huis hebt kun je het evt. ook in een container hangen. Dat kan ook een Synology NAS zijn: https://mariushosting.com/how-to-install-pi-hole-on-your-synology-nas/ . Ik heb 'm zelf op een Pi3 draaien. Voordeel is dat als je met je server loopt te "klooien" de DNS gewoon blijft werken (wel zo fijn voor de rest van het gezin - die hebben het toch al "zwaar" met mijn hobby).

- Ariën - op 26/03/2021 12:21:44:
Ik vermoed dat als iemand op zijn PC een andere DNS invult, dat diegene het kan omzeilen.


Klopt. Ik gebruik het ook niet echt als "content filter", maar echt als "reclame filter". Als iemand graag extra ads wil zien tijdens het surfen: ga je gang. Daarnaast: als mijn kinderen ontdekt hebben hoe ze succesvol een andere DNS in moeten stellen op hun (eigen) Raspberry Pi (thin client naar remote desktop - waar ze al helemaal niks mogen) krijgen ze er van mij nog een schouderklopje bij ;-)
Gewijzigd op 26/03/2021 12:35:58 door Rob Doemaarwat
 
Thom nvt

Thom nvt

26/03/2021 12:35:55
Quote Anchor link
Als je lokaal je DNS overschrijft doet de DNS in je router/modem er niet toe.
DNS is gewoon TCP/UDP verkeer, als ik 1.1.1.1 opgeef als DNS voor mijn PC routeert mijn router/modem dat keurig naar 1.1.1.1 (CloudFlare), ongeacht wat de modem ingesteld heeft staan.

PiHole kan ook op een NAS, is een beetje afhankelijk van de mogelijkheden van dat apparaat.
Sommige NAS-en kunnen Docker containers draaien, PiHole is beschikbaar in een Docker container wat m.i. de makkelijkste weg is naast een RaspberryPi-image.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.