Bereken tijden xx geleden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »
Allard Keij

Allard Keij

02/03/2016 09:10:43
Quote Anchor link
Hallo allemaal!

Ik wil graag een scriptje maken die uitrekend hoeveel tijdsverschil er tussen twee tijden zit.

Nu heb ik dit al wel voor elkaar gekregen maar ik weet niet zeker hoe ik het aan kan geven als:

Binnen 24 uur 14 minuten geleden, 6 uur geleden, 18 uur geleden
Na 24 uur binnen dezelfde maand 1 dag geleden, 6 dagen geleden, 18 dagen geleden

Ik heb namelijk een datetime in de database staan ( YYYY-m-d i:s ) en ik wil door middel van de huidige servertime berekenen hoe lang geleden de post is geplaatst. Dan alleen niet in tijd maar in text en met bepaalde factoren zoals ik heb vermeld in het lijstje hierboven.

Ik gebruik momenteel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
        $getDate = $row["postdate"];
    
    $postdate = new DateTime($getDate);
        
    $showDate1 = $postdate->format("m/d");
    $showDate2 = $postdate->format("H:i");
    
    $showDate = "$showDate1 $showDate2";


Op deze manier kan ik in ieder geval laten zien welke datum en welke tijd de post is geplaatst maar ik wil dus niet zien 03/02 09:02 maar in text hoe lang het geleden is.

Ik heb dit al wel voor elkaar gekregen met diff() maar ook hiermee krijg ik bijvoorbeeld alleen voor elkaar om het aantal uur verschil te laten zien en heb ik ook geen idee hoe ik dit om zet in text ( 2 uur geleden, 2 dagen geleden enz ).

Wat dus het idee zou moeten zijn:

Postdate: 2016-02-15 15:00:00
Huidige datum 2016-02-15 17:06
Resultaat: 2 uur geleden

Postdate: 2016-02-16 15:00:00
Huidige datum 2016-02-19 17:06
Resultaat: 3 dagen geleden

Postdate: 2016-02-15 15:00:00
Huidige datum 2016-03-15 17:06
Resultaat: 1 maand geleden

Postdate: 2016-02-15 15:00:00
Huidige datum 2016-03-15 17:06
Resultaat: Langer dan een maand ga ik gewoon weer de datum gebruiken ipv hoe lang geleden

Waar ik stuk look is het hele datum gebeuren. Ik zou wel het verschil tussen de uren uit kunnen rekenen en laten zien zoals bijv "2 uur geleden" maar het probleem zit hem in het feit dat de dagen, maanden en jaren gewoon doorlopen. Dus de 2 uur geleden zou op mijn manier morgen om dezelfde tijd nog altijd 2 uur geleden zijn terwijl er wel een dag bij is gekomen.

Alvast erg bedankt!
Gewijzigd op 02/03/2016 09:12:42 door Allard Keij
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:45:18
 
Randy vsf

Randy vsf

02/03/2016 09:17:13
Quote Anchor link
Kijk eens naar Datetime::diff

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$date1
= new DateTime("2015-03-24 11:30");
$date2 = new DateTime("2015-06-26 16:45");
$interval = $date1->diff($date2);

$years = $interval->y;
$months = $interval->m;
$days= $interval->d;
$hours = $interval->h;
$minutes = $interval->i;
$seconds = $interval->s;

?>
Gewijzigd op 02/03/2016 09:34:22 door Randy vsf
 
Allard Keij

Allard Keij

02/03/2016 09:44:27
Quote Anchor link
Thanks! Ik had inderdaad al wat opgezocht over date->diff maar dat laatste stuk is me helemaal ontgaan ($interval->y etc).

Ik ga dalijk weer eens verder knutselen en kijken wat ik er van kan maken.

Erg bedankt!

Toevoeging op 02/03/2016 11:42:40:

Ik ben er mee aan de slag gegaan en heb het voor elkaar gekregen! Thanks!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

    $getDate
= $row["postdate"];
    $currentdate = date('Y-m-d H:i:s');
    
    $postdate = new DateTime($getDate);
    $serverdate = new DateTime($currentdate);
    $showDate = $postdate->diff($serverdate);
    
    
    $minutes = $showDate->i;
    $hours = $showDate->h;
    $days = $showDate->d;
    $months = $showDate->m;
    $years = $showDate->Y;
    
    $longDate1 = $postdate->format("m/d");
    $longDate2 = $postdate->format("H:i");
    
    $showLongDate = "$longDate1 $longDate2";
    
    if($minutes == 0 || $minutes == 1 && $hours == 0 && $days == 0 && $months == 0){
        $textdate = "JUST NOW";
    }

    if($minutes >= 2 && $hours == 0 && $days == 0 && $months == 0){
        $textdate = "$minutes MINUTES AGO";
    }

    if($hours == 1 && $days == 0 && $months == 0 && $years == 0){
        $textdate = "$hours HOUR AGO";
    }

    if($hours >= 2 && $days == 0 && $months == 0 && $years == 0){
        $textdate = "$hours HOURS AGO";
    }

    if($days == 1 && $months == 0 && $years == 0){
        $textdate = "YESTERDAY";
    }

    if($days > 1 && $months == 0 && $years == 0){
        $textdate = "$days DAYS AGO";
    }

    if($months >= 1){
        $textdate = "$showLongDate";
    }

?>
Gewijzigd op 02/03/2016 11:43:38 door Allard Keij
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.