berekening geboortedatum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marina janssen

marina janssen

10/12/2017 21:12:49
Quote Anchor link
Dag mensen,

Ik wil graag de geboortedatum berekenen uit 2 strings.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$Datum="27-10-2014";
$Leeftijd= "3 jr";



      //creer datum van string
      $datumbinnenkomst=strtotime($Datum);
    
      //leeftijd zonder jr
      $string= "-".substr($Leeftijd, 0, -2)."year";

      //Bereken geboortedatum
      $bday = strtotime($string, $datumbinnenkomst);
    
      echo date("d-m-Y", $bday);



Het werkt prima behalve als ik een getal gebruik met een komma erin, (dus als: $Leeftijd = "3.5 jr").
Kan iemand mij uitleggen waarom het dan niet werkt? Hoe kan ik dit oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:21:08
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

10/12/2017 22:26:44
Quote Anchor link
Bij komma getallen zou je de fractie (het deel achter de komma) naar dagen om kunnen rekenen (0.5 * 365.25), en dan eerst de hele jaren er af trekken en vervolgens de rest in dagen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/12/2017 23:37:55
Quote Anchor link
waar komt die $leeftijd vandaan? want je hebt daar weinig aan omdat het een 'vluchtig' gegeven is.
mijn leeftijd was ooit 25 jaar maar dat is allang niet meer zo ...

Je zou dus beter met een geboortedatum kunnen werken want die blijft ongewijzigd. En op ieder moment kun je het verschil berekenen tussen 'nu' en een geboortedatum en dan weet je de leeftijd tot op de seconde af als het moet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/12/2017 00:14:58
Quote Anchor link
De reden dat het waarschijnlijk niet werkt als er een komma in de leeftijd zit is mogelijk omdat het decimale scheidingsteken een punt (.) is (of zou moeten zijn, dus).

Je zou dit misschien op kunnen lossen door een reguliere expressie in te zetten die alle numerieke prut voor een spatie of ander "white space character" matcht en tevens een komma omzet naar een punt. Maar wat ik mij dan afvraag, wat heeft die datum dan voor betekenis? Is dit zoiets als "op <datum> was <persoon/huisdier> <X (en een half)> jaar oud"? Oftewel, eigenlijk heb je dan geen (of niet altijd een) precieze geboortedatum?

Als de invoer zo'n min of meer handgeschreven vorm heeft dan is de kans ook groot aanwezig dat er spellingsfouten enzo in zitten. Daarom is het inderdaad handiger om een datum (met een vast formaat) op te slaan. Mits geboortedatums bruikbaar zijn in jouw situatie.
Gewijzigd op 11/12/2017 00:28:00 door Thomas van den Heuvel
 
Marina janssen

marina janssen

11/12/2017 02:56:59
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 11/12/2017 00:14:58:
Is dit zoiets als "op <datum> was <persoon/huisdier> <X (en een half)> jaar oud"? Oftewel, eigenlijk heb je dan geen (of niet altijd een) precieze geboortedatum?



Ja klopt, tis geschat dus niet heel precies en t kan in weken, maanden of jaren zijn, en de ene keer is het 6 weken en de andere keer staat er 1,5 maand.


Rob Doemaarwat: splitsen in dagen (mits afgerond) en jaren werkt, nu kan ik verder. Dank!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/12/2017 07:49:55
Quote Anchor link
>> Ja klopt, tis geschat dus niet heel precies en t kan in weken, maanden of jaren zijn

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit iemand horen zeggen: "Ik ben x jaar en 33 weken oud".

Daarnaast ... als het geschat is (met alle respect) wat heb je er dan aan? Ah Pietje is ongeveer 30,27 jaar oud ... maar zeker weten doen we het niet.

Het lijkt me dus logischer, zoals hierboven al is geopperd, om altijd naar een geboortedatum te vragen in plaats van naar geschatte leeftijden. Dat laatste lijkt me weinig zinvol. Een geboortedatum geeft een exact antwoord.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/12/2017 11:07:06
Quote Anchor link
Bij dieren, asieldieren bijvoorbeeld, kan ik me er wel wat bij voorstellen.
 
Marina janssen

marina janssen

11/12/2017 22:39:48
Quote Anchor link
Je slaat de spijker op zijn kop, de dierenarts geeft een schatting en daar moeten we het mee doen:)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/12/2017 22:56:57
Quote Anchor link
Marina janssen op 11/12/2017 22:39:48:
Je slaat de spijker op zijn kop, de dierenarts geeft een schatting en daar moeten we het mee doen:)


Maar dan kun je ook een geboortedatum schatten en die opslaan. Dan weet je na een paar jaar ook nog hoe oud het beestje [ongeveer] is
 
Marina janssen

marina janssen

11/12/2017 23:08:09
Quote Anchor link
Daar ben ik nu mee bezig :)
 
Michael -

Michael -

13/12/2017 12:57:51
Quote Anchor link
Is het niet makkelijker om je formulier uit breiden. Dat je het aantal jaren, maanden en dagen selecteert uit een select menu ipv dat je rekening moet houden met allerlei invoeg methodes. Dan heb je geen last van typfouten en hoef je ook niets te controleren of te splitsen o.i.d.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2017 13:04:01
Quote Anchor link
Vergeet 31 februari niet ;)
 
Marina janssen

marina janssen

14/12/2017 16:12:13
Quote Anchor link
Het grootste probleem dat ik tegenkom is met afronden. Stel dat een dier 1 jaar en 3 maanden is, dan wil ik dat er wordt weergegeven: 1 jaar. Dus afgerond. Maar ik wil wel door kunnen rekenen met die 1 jaar en 3 maanden. Iemand een tip?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/12/2017 17:01:05
Quote Anchor link
Om hoeveel entries gaat het? En hoe nauwkeurig is alle data zodat dit geautomatiseerd omgezet kan worden? Anders is wellicht een eenmalige handmatige conversie een beter idee? Beetje praktisch blijven :).

En werk vervolgens dus met een standaard zonder dubbelzinnige / onnauwkeurige / onduidelijk interpretatie.
Gewijzigd op 14/12/2017 17:01:50 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/12/2017 17:41:08
Quote Anchor link
Marina janssen op 14/12/2017 16:12:13:
Het grootste probleem dat ik tegenkom is met afronden. Stel dat een dier 1 jaar en 3 maanden is, dan wil ik dat er wordt weergegeven: 1 jaar. Dus afgerond. Maar ik wil wel door kunnen rekenen met die 1 jaar en 3 maanden. Iemand een tip?


Dat afronden doe je dan dus als je het getal gaat weergeven.

echo round($leeftijd, 0);
 
Marina janssen

marina janssen

14/12/2017 22:49:22
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 14/12/2017 17:01:05:
Om hoeveel entries gaat het? ....Beetje praktisch blijven :).

Het werkt in principe goed nu, behalve voor de draaideurgevallen. Dat zijn er niet heel veel, maar tis wel een uitdaging om dat ook goed te krijgen. Ik ga er het weekend nog eens heel goed naar kijken, misschien kan ik met floor van FrankNB het probleem oplossen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2017 15:05:06
Quote Anchor link
Ik heb even een opzetje met een andere insteek gemaakt. Misschien kun je daar wat mee:

https://3v4l.org/8lC97
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/12/2017 18:43:09
Quote Anchor link
Mag ik vragen of je nu de (geschatte) geboortedatums in de database gaat zetten?

Zo ja dan zou ik er nog een kolom aan toevoegen welke enkel een waarde 0 of 1 bevat en die je verteld of het een schatting is of niet. Dit geeft leuke mogelijkheden bij de output:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

// ...

$row = $mysqli_fetch_row($result);

$leeftijd = getAge($row['born']); // custom functie die je leeftijd in jaren en maanden teruggeeft

if($row['estimate']) { // als de geboortedatum een schatting is
    echo 'Leeftijd is <strong>ongeveer</strong>' . $leeftijd;
}
else {
    echo 'Leeftijd is ' . $leeftijd;
}


?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/12/2017 16:08:03
Quote Anchor link
Misschien leuk om even te laten weten of je iets aan de opmerkingen van mijzelf en Frank hebt gehad. Dan weten we tenminste dat we het niet helemaal voor niks doen.
 
Marina janssen

marina janssen

19/12/2017 16:37:26
Quote Anchor link
Nou, ik ben nog aan het broeden wat de beste oplossing is. Ik ben er dit weekend niet uit gekomen, als ik mijn database ga aanpassen moet ik behoorlijk wat afhankelijkheden aanpassen. Dus eigenlijk ben ik nog mezelf in gevecht of ik dat voor die paar uitzonderingen ga doen of dat ik wat lapjes plak.
Wordt vervolgd...(nb ik heb zeker wat aan jullie opmerkingen! Ik laat van me horen als ik eruit ben)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/12/2017 16:51:07
Quote Anchor link
Blijf jezelf ook afvragen of je (ondertussen) niet het omslagpunt (al) hebt bereikt tussen broeden op een oplossing <--> een eenmalige handmatige aanpassing :p.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.