berekening php of mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Orhan

Orhan

28/06/2008 13:05:00
Quote Anchor link
mysql_query("UPDATE tabel SET kolom=kolom+". (100*$variabele)."+".(150*$variabele2)."")

Of met php:
$variabele_totaal = $variabele*100 + $variabele2*150;

Wat is sneller/veiliger? Met php of met mysql?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:56:12
 
- SanThe -

- SanThe -

28/06/2008 13:08:00
Quote Anchor link
Query.
 
Orhan

Orhan

28/06/2008 13:12:00
Quote Anchor link
@SanThe ,

Kort maar duidelijk antwoord. Zou je misschien ook kunnen uitleggen waarom?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/06/2008 13:22:00
Quote Anchor link
De berekening op zich zal qua tijd niet veel verschillen lijkt mij. Maar je hoeft dan niet de extra $variabele_totaal aan te maken. Kost tijd en geheugen.
 
Orhan

Orhan

28/06/2008 13:28:00
Quote Anchor link
Ok, bedankt voor je antwoord.
 
Michael

michael

29/06/2008 03:13:00
Quote Anchor link
ik snap hier echt niks van. Waarom zou je met zo'n berekening een database willen gebruiken???
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/06/2008 09:31:00
Quote Anchor link
Omdat het gewoon een UPDATE query is? De berekening wordt gedaan om de nieuwe waarde van een bepaald veld te bepalen...

Verder moet je hier niet het aspect van overzichtelijkheid uit het oog verliezen. Een extra variabele $totaal geeft wellicht veel meer overzicht over wat de code nu eigenlijk doet dan dat je de 2 berekeningen uit laat voeren zodra je de query aanmaakt.

Vergelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sQuery
= "
  UPDATE
    tabel
  SET
    kolom = kolom + "
.$var1." * 150 + ".$var2." * 100
"
;
?>

Met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$totaal
= $var1 * 150 + $var2 * 100;

$sQuery = "
  UPDATE
    tabel
  SET
    kolom = kolom + "
.$totaal;
?>

Persoonlijk vind ik de tweede oplossing overzichtelijker en daardoor is het sneller duidelijk welke berekening uitgevoerd wordt en is deze eenvoudiger aan te passen.

Maar goed, het hangt dus maar net van de situatie af welke oplossing je zou kiezen. Qua snelheid maken deze beide oplossingen elkaar waarschijnlijk helemaal niets uit...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.