Bericht deleten uit een gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Dijkstra

mark Dijkstra

04/07/2007 01:42:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig geweest met een gastenboek en ik wil bepaalde berichten kunnen wissen door middel van een knop die bij elke gbbox in staat(nu hoef je je niet te registeren voor deze gb en ikga dus de knop een rechten systeem geven zodat ik alleen berichten kan wissen) ik geef eerlijk toe ik werk nog niet lang met php dus veel is nieuw voor mij iemand eenig idee hoe ik een gbbericht simple doormiddel van een knop kan wissen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php



#-->    uit de database trekken en echo-en
$sql = "SELECT * FROM `".$mysql_table."` ORDER BY `bericht_id` DESC LIMIT ".$offset.",".$messagePerPage;
$db_data = mysql_query($sql);
// ****************** BEGIN OUTPUTBOX **************************//
if (mysql_num_rows($db_data) >= 1)
{

    while ($rij = mysql_fetch_array($db_data))
    {

        echo  ?>



<div align="center">
<table width="95%" border="0" class="pbblok">
<tr>
<td width="550" class="pbbloktop">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<? // blok boven met alleen de naam (links)
    echo '<b>Afzender: </b> ';
     $naampb = $rij["naam"];
    if ((is_null($naampb)) or (strlen($naampb) < 1)) {
        echo "Anoniem";
    }

    else
      {
        echo $naampb;
        }

    ?>


</td>
<td width="200" align="right" class="pbbloktop">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?                                                   // blokboven rechts met datum en tijd
    $datumpb = $rij["datum"];
    // Datum eventueel converteren van YYYY-MM-DD naar DD-MM-YYYY:
    if (ereg("([0-9]{4})-([0-9]{1,2})-([0-9]{1,2})", $datumpb, $substring)) {
        echo "$substring[3]-$substring[2]-$substring[1]";
    }
else {
        echo $datumpb;
    }


    echo ' om ';
    echo $rij["tijd"];
     ?>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="750" class="pbblokmid" colspan="2"><br/>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo nl2br($rij["tekst"]); ?>
<br/><br/></td>
</tr>
<tr>
<td width="550" class="pbblokbottum" align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
     $pbid
= $rij["bericht_id"];
     echo $pbid;?>
</td>
<td width="200" class="pbblokbottum" colspan="2" align="right">

HIER WIL IK EEN KNOP HEBBEN !!
<br/>
</td>
</table>
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?

    }
}

else
{
    echo 'er zijn geen berichten<br><br>';
}

// ********************** END OUTPUTBOX **************************//
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark Dijkstra
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:32:45
 
Martiveen -

Martiveen -

04/07/2007 02:18:00
Quote Anchor link
Eerst even een opmerkingen wil je alles tussen [.code][./code] tags zetten zonder de punt natuurlijk:)
Ik ga er even uit dat je een SESSION hebt die rank heet en dat een admin rank 3 heeft. Ik zeg niet dat het veilig is maar wel het mekkenlijkste met inloggen enzo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($_SESSION[rank]>2){
echo '<a href="?verwijderen="'.$rij[bericht_id].'">Verwijderen</a>';
}

if (isset($_GET[verwijderen]){
$sql = 'DELETE FROM "'.$mysql_table.'" WHERE bericht_id = "'.$_GET[verwijderen].'"';
$query = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
echo 'Het is gelukt!';
}

?>

Ik heb geen idee of dit werkt moet je zelf maar ff kijken, want zo ervaren in php ben ik ook weer niet en ook heel erg veilig is het ook weer niet :)

EDIT: paar domme fouten in script
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martiveen -
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

04/07/2007 10:47:00
Quote Anchor link
dank je voor het idee maar om de 1 of andere manier werkt het niet(krijg een blanco pagina te zien :S ) nee ik werk (nog)niet met ranks(zegt me ook niks eigenlijk) maar gewoon met een if statment met 0 of 1 heel simpel maar het werkt goed

en het klopt dat er fouten in staan werk ook maar net met php dus er zal natuurlijk nog een upgrade nodig zijn ( opbouwende kritiek altijd welkom :D )


meer ideen (iemand)


greetz
 
Martiveen -

Martiveen -

04/07/2007 11:44:00
Quote Anchor link
Dat komt ook doordat je $_SESSION[rank] ook niet groter dan 2 is doordat hij helemaal niet bestaan als je bijv doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
if (1 == 1){
echo '<a href="?verwijderen="'.$rij[bericht_id].'">Verwijderen</a>';
}

?>

Dan zal hij het doen maar voor dat sessie wat ik had gedaan heb je nog een login script nodig.
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

07/07/2007 13:54:00
Quote Anchor link
hmmm ik krijg het nog steeds niet voor elkaar :S kun je maar weer zien dat ik weinig weet van php :P , kan ook nergens enigsinds een voorbeeld der van vinden:S
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/07/2007 12:15:00
Quote Anchor link
Kijk eens in de script lib naar een willekeurig nieuwssysteem. Daar zit vaak ook de mogelijkheid in om een bericht te verwijderen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.