Bericht verzenden via website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »
Arno Krommenhoek

Arno Krommenhoek

01/06/2018 10:52:17
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben nieuw op het forum en ben net begonnen met het schrijven van een formulier script voor mijn website.
Voor velen van jullie zal dit een eenvoudig scrip zijn.
Dit script moet een aantal gegevens versturen waaronder een bericht.
Het onderstaande script werkt, ook het bericht wordt verstuurd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<tr>
      <td align="left" valign="top">Bericht:</td>
      <td><textarea name="Bericht" rows="15" cols="40"></textarea></td>
</tr>


Ik wil echter in het bericht 15 kolommen maken, en dat lukt mij niet.
In deze kolommen moet een tekst ingevuld kunnen worden.
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Contact</title>
<link rel="stylesheet" href="addStyle.css">
  <script src="p_specific.js"></script>
  <script src="p_general.js"></script>
</head>
<body>

<center>.
<h1>Inschrijfformulier</h1>

<font color="#0404B4" size="5"><b>Le Franciscus Tour 2018</b></font>


<?php


    
if (empty($_POST)) {
    //formulier niet verzonden, geef formulier weer
    ?>

    <form action="Inschrijfformulier.php" method="post">
    
    
   <table border="0">
        <tr>
            <td width="76">Vooraam:</td>
            <td width="268"><input type="text" name="Voornaam"></td>
      </tr>
         <tr>
            <td>Achternaam:</td>
            <td><input type="text" name="Achternaam"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Email:</td>
            <td><input type="text" name="Email"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Telefoon:</td>
            <td><input type="text" name="Telefoon"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Afdeling:</td>
            <td><input type="text" name="Afdeling"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td>Teamnaam:</td>
            <td><input type="text" name="Teamnaam"></td>
        </tr>
       <tr>
            <td align="left" valign="top">Bericht:</td>
         <td><textarea name="Bericht" rows="15" cols="40"></textarea></td>
        </tr>

        <tr>
            <td>&nbsp;</td>
            <td><input type="submit" value="Verzenden"></td>
        </tr>
    </table>
    
    </form>
    <?php
}
else {
    //formulier wel verzonden, verzend bericht
    //definieer verzendopties

    $ontvanger = '[email protected]';
    $onderwerp = 'Inschrijving tdf spel 2018';
    
    //stel bericht op
    $bericht = 'Voornaam: '.$_POST['Voornaam'].'
    Achternaam: '
.$_POST['Achternaam'].'
    Email: '
.$_POST['Email'].'
    Telefoon: '
.$_POST['Telefoon'].'
    Afdeling: '
.$_POST['Afdeling'].'
    Teamnaam: '
.$_POST['Teamnaam'].'
    
    Bericht: '
.$_POST['Bericht'];
    
    //stel verzend-header op
     $verzender = 'From: '.$_POST['Voornaam'].' '.$_POST['Achternaam'].' <'.$_POST['Email'].'>';
    
    //verzend bericht
    if (mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht, $verzender)) {
        //succesmelding als correct verzonden
        echo '<p>Bericht is succesvol verzonden.</p>';
        
    }

    else {
        //foutmelding als niet verzonden
        echo '<p>Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het bericht. Probeer het later nogmaals.</p>';
    }
}

?>

</center>.
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/06/2018 12:41:05 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:54:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2018 10:58:24
Quote Anchor link
Zou je jouw script tussen code-tags kunnen plaatsen? Dan is het beter leesbaarder. Zie ook de Veel Gestelde Vragen.

Bedoel je kolommen of rijen? Want 15 kolommen naast elkaar lijkt mij onoverzichtelijk en niet de bedoeling.
Laat anders eens een schets zien.
Gewijzigd op 01/06/2018 11:40:41 door - Ariën -
 
Arno Krommenhoek

Arno Krommenhoek

01/06/2018 12:20:17
Quote Anchor link
Hallo Ariën,

Ik ben echt een leek en ben al heel blij met wat ik bereikt heb met dit script.
Wat bedoel je tussen code-tags plaatsen.
Ik kan het niet vinden bij de veel gestelde vragen.

Ik heb hieronder gekopieerd waar het denk ik om gaat.

Ik wil graag 15 rijen (die gescheiden zijn) waar een tekst in geplaats kan worden.
__________________
Tekst 1
__________________
Tekst 2
__________________
Tekst 3
__________________
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<form action="Inschrijfformulier.php" method="post">
    

<table border="0">
<tr>
   <td width="76">Vooraam:</td>
   <td width="268"><input type="text" name="Voornaam"></td>
</tr>
<tr>
    <td>Achternaam:</td>
    <td><input type="text" name="Achternaam"></td>
</tr>
<tr>
    <td>Email:</td>
    <td><input type="text" name="Email"></td>
</tr>
<tr>
    <td>Telefoon:</td>
    <td><input type="text" name="Telefoon"></td>
</tr>
<tr>
    <td>Afdeling:</td>
    <td><input type="text" name="Afdeling"></td>
</tr>
<tr>
    <td>Teamnaam:</td>
    <td><input type="text" name="Teamnaam"></td>
</tr>
<tr>
    <td align="left" valign="top">Bericht:</td>
    <td><textarea name="Bericht" rows="15" cols="40"></textarea></td>
</tr>

<tr>
    <td>&nbsp;</td>
    <td><input type="submit" value="Verzenden"></td>
 </tr>
</table>
    
</form>
Gewijzigd op 01/06/2018 12:39:19 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2018 12:39:03
Quote Anchor link
[code] en [/code] tags dus. Staat gewoon bijde BB-codes vermeld ;-)
Ik heb het voor je aangepast.

verder kan je de velden toch kopiëren, waarbij je name uniek maakt.
Uiteraard doe je dat hetzelfde ook in de mail zelf.
Gewijzigd op 01/06/2018 12:39:29 door - Ariën -
 
Arno Krommenhoek

Arno Krommenhoek

01/06/2018 13:02:35
Quote Anchor link
Oke, is duidelijk.

Het is gelukt.

Bedankt voor het meedenken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2018 13:14:40
Quote Anchor link
Fijn dat het gelukt is.

Wel wil ik je erop wijzen dat je mailformuier behoorlijk vatbaar is voor 'header-injection', en spammers kunnen er misbruik van maken door mails naar jan-en-alleman te sturen.

Ik raad aan om met filter_var() te controleren op de ingevoerde mailadressen.
 
Jordy Deweer

Jordy Deweer

01/06/2018 15:59:39
Quote Anchor link
Hoi, daarnaast voer je ook beter een htmlescape uit.

Mag ik er trouwens op wijzen dat dit fomulier niet echt lekker loopt in eht algemeen?

Heel even een heel klein voorbeeldje van een contact formulier dat je een idee kan geven van hoe het beter zou kunnen zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
<!-- Dit vervangt je hele content-header -->
<meta charset="utf-8">
<!-- dit is om je site op verschillende toestellen (telefoon, laptop, desktop, tablet, ...) bruikbaar te maken -->
<meta name="viewport" content="
<title>Contact</title>
</head>
<body>
<!-- dit voeg ik altijd toe, maar is neit verplicht. Het wordt vooral met CSS frameworks gebruikt -->
<div id="container">
<h1>Contact opnemen</h1>
<!-- Het volgende kijkt of het formulier verstuurd ik met de knop. Zo niet, dan toont hij het formulier, anders gaat hij valideren en versturen. -->
<?php if(isset($_POST['submit'])) { ?>
<form action="post">
<!-- het label wordt aan de id van het corresponderende element gekoppeld -->
<label for="nam">Naam: (verplicht)</label>
<!-- De place holder is een tip wat er in het veld moet komen. De required toont aan dat het veld verplicht is -->
<inpt type="text" name="naam" id="naam" placeholder="Uw naam" required>
<label for="emailadres">E-mailadres: (verplicht)</label>
<!-- Dit type laat de browser controlleren of de ingevulde waarde wel effectief een emailadres is -->
<input type="email" name="emailadres" id="emailadres" placeholder="[email protected]" required>
<label for="bericht">Bericht: (verplicht)</label>
<textarea name="bericht" id="bericht" cols="76" rows="30" required></textarea>
<!-- verstuur het bericht -->
<input type="submit" name="submit" id="submit" value="Versturen">
</form>
<?php
} else {
  // zet een array met ingevoerde waarden
  // De waarden worden gefilterd, zodat html weggehaald wordt

  $waarde = array(
    'naam' => htmlspecialchars($_POST['naam'], ENT_QUOTES), // ENT_QUOTES vervangt quotes ook
    'email' => htmlspecialchars($_POST['emailadres'], ENT_QUOTES),
    'bericht' => htmlspecialchars(wordwrap($_POST['bericht'], ENT_QUOTES, 70, '\r\n'), ENT_QUOTES),
    // de wordwrap hierboven laat maar 70 tekens per lijn toe
    'naar' => '[email protected]'
  );

  // Probeer het formulier te versturen
  // Let wel op: de gegevens moeten vervangen worden

  $email = mail($waarde['naar'], 'Bericht van website', $waarde['bericht'], 'From: '.$waarde['email']);
  if(!$email) {
    echo "<p>Er is een probleem opgetreden bij het versturen van het bericht. Probeer het a.u.b. later
    nogmaals.</p>"
;
  }
else }
    echo "<p>Uw bericht is met succes verzonden. U krijgt spoedig een antwoord.</p>";
  }
}

?>

</div>
</body>
</html>


Het is een erg basis voorbeeld, dat geef ik toe, maar het is veiliger dan dat van jou, het voegt wat toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden toe en het toont wat andere best practices, zoals woordafbreking.

Als je specifieke vragen hebt over het script, hoor ik het graag. Verder ben ik blij dat je vraag beantwoord is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.