berichten functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ros

Ros

20/10/2003 17:28:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een functie gemaakt voor een forum om de berichten van de member te tellen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
function berichten($naam){
    $aantal1 = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM forum WHERE naam LIKE ".$naam.""))or die(mysql_error());
    $aantal2 = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM forumreplys WHERE naam LIKE ".$naam.""))or die(mysql_error());
    $aantal = $aantal1 + $aantal2;
    $return($aantal);
    echo$aantal;
}
?>

Nu krijg ik deze fout:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/virtual/site18/fst/var/www/html/v3/include.php on line 216
You have an error in your SQL syntax near '.P' at line 1
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:35:27
 
Johan

Johan

20/10/2003 18:56:00
Quote Anchor link
Volgens mij klopt dit niej:
SELECT * FROM forum WHERE naam LIKE ".$naam.""

Volgens mij moet dat dit zijnL

SELECT * FROM forum WHERE naam LIKE '%$naam%';

succes.
owjah, de link naar waar het allemaal uitgelegd staat = http://www.phphulp.nl/php/tutorials/index.php?cat=3&id=2&pid=6
 
Ros

Ros

20/10/2003 19:44:00
Quote Anchor link
Neej dat is het ook niet....ik heb het nu veranderd in == maar dat helpt ook niet...
 
Ros

Ros

20/10/2003 19:47:00
Quote Anchor link
Nu probeer ik het dus met = en dan krijg ik dit:

Fatal error: Call to undefined function: () in /home/virtual/site18/fst/var/www/html/v3/include.php on line 219

Terwijl de functie gewoon wordt geinclude
Gewijzigd op 20/10/2003 19:47:00 door Ros
 
Ros

Ros

20/10/2003 19:58:00
Quote Anchor link
Nu roep ik de functie wel aan, maar ik zie nix...:S
Gewijzigd op 20/10/2003 19:59:00 door Ros
 

20/10/2003 20:28:00
Quote Anchor link
Probeer de SQL code te echo-en want dat gaat niet goed.. mysql_num_rows() zal nooit eebn error geven tenzij de SQL query fout is..
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

21/10/2003 08:39:00
Quote Anchor link
doe het anders eens overzichtelijk, kun je ook beter debuggen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$sql
= "SELECT id FROM tabel_name";
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

if ($res)
{

    $rows = mysql_num_rows($res);
}

else
{
    echo "SQL code is niet goed";
}

?>
 
Ros

Ros

21/10/2003 13:11:00
Quote Anchor link
Strange....ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
function berichten($naam){
    $sql1 = mysql_query("SELECT * FROM forum WHERE naam = '".$naam."'");
    $sql2 = mysql_query("SELECT * FROM forumreplys WHERE naam = '".$naam."'");
    
    $aantal1 = mysql_num_rows($sql1)or die(mysql_error());
    $aantal2 = mysql_num_rows($sql2)or die(mysql_error());
    $aantal = $aantal1 + $aantal2;
    echo$aantal;
    echo$sql1;
    echo$sql2;
    
}

?>

Dit krijg ik als uitput:
44Resource id #8Resource id #9

Als ik de functie nu in een while zet, dan stopt de pagina met laden.
Gewijzigd op 21/10/2003 13:18:00 door Ros
 
B a s
Beheerder

B a s

21/10/2003 13:41:00
Quote Anchor link
dude, je hebt de die mysql_error() op een verkeerde plaats staan..

moet izjn:

mysql_query("SELECT blabla") or die(mysql_error());

doe dat eens.. en $res resulteerd met Resource id waarschijnlijk :)
 
Ros

Ros

21/10/2003 13:56:00
Quote Anchor link
I'm so sorry :$.....hij doet ut :):)
 
B a s
Beheerder

B a s

21/10/2003 13:59:00
Quote Anchor link
gefeliciteerd =)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.