berichtenbalk.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »
D l

d l

19/11/2022 14:26:10
Quote Anchor link
Hallo allemaal ik heb een berichtenbalk via een mysql server.
Nu is mijn vraag kan iemand mij helpen met een admin paneel
om de berichten uitlezen en bewerken of verwijderen.
in dat paneeltje

met vriendelijke groet dennis

hier onder het script van berichtenbalk








-------------------------
Balk.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<body bgcolor=#333333><table width=100% height=8 bordercolor=#FFFFFF border=1><td width=160 bgcolor=#FFFFFF>
<?php
include('connect.php'); // voor de database connectie
include('functions.php'); // voor de smileys, de filter en het stukje css

$sql = "SELECT naam,bericht FROM balk ORDER BY id DESC LIMIT 200"; // Laatst 10 berichten laten zien
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); // query controle

if(mysql_num_rows($res) == 0) { //Als er geen resultaten zijn gevonden
echo  "<div id='balk'><marquee>Er zijn nog geen berichten toegevoegd!</marquee></div>"; //Even op het scherm echoën als er geen resultaten zijn
}
else { // Als er wel resultaten zijn gevonden
echo "<div id='balk'>";
?>

<marquee onmouseover = 'this.stop()' onmouseout = 'this.start()' loop = 'infinite' width = '88%' direction = 'left' scrollamount = '6' behavior = 'scroll'>
<?php

  $scheidingsteken
= "  -  "; //scheidingsteken tussen 2 berichten
echo $scheidingsteken;
while ($obj=mysql_fetch_object($res)) {

  $naam = $obj->naam;
  $bericht = smilie($obj->bericht);
  

echo "<span>".$naam."</span>"; // Naam
echo " - ";// Scheidingsteken tussen naam en bericht
echo $bericht; //bericht
echo $scheidingsteken;

}

?>

</marquee>

<?php
echo "</div>"; //linkje voor een bericht te plaatsen
}

?>

------------
connect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

mysql_connect("xxxxxx","xxxxxx","xxxxxx") or die('Gebruiker niet toegelaten op deze server');
mysql_select_db("xxxx") or die ('Database niet gevonden');

?>

-----------------
functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php

function smilie($tekst)
{


$smilie = array (":)",":o",";)",":p",":d","(h)",":|",":h",":@",":(");

$img = array ("<img src=\"smilies/1.gif\">", "<img src=\"smilies/ohmy.gif\">", "<img src=\"smilies/3.gif\">", "<img src=\"smilies/tongue.gif\">","<img src=\"smilies/biggrin.gif\">","<img src=\"smilies/cool.gif\">","<img src=\"smilies/dry.gif\">","<img src=\"smilies/laugh.gif\">","<img src=\"smilies/mad.gif\">","<img src=\"smilies/sad.gif\"></img>");

$aantal = count($smilie);

for ($var = 0; $var < $aantal; $var++ )
{


$tekst = str_replace($smilie[$var], $img[$var], $tekst );

}


return $tekst;
}


?>

<style type='text/css'>
#balk {
font-size:14px;
font-family:Verdana;
background:#333333;
color:#FFFFFF;
height:20px;
width:100%;
}
span {
font-size:14px;
font-family:Verdana;
background:#333333;
color:#FFFFFF;
font-weight:bold;
}
td,body {
font-size:14px;
color:#000000;
font-family:Verdana;
}
a:link,a:visited {
font-size:14px;
color:#000000;
font-family:Verdana;
}
a:hover {
font-size:14px;
color:#FF9900;
font-family:Verdana;
}

</style>

--------------
post
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<body bgcolor=#333333>

<?php
include('connect.php'); // database connectie
include('functions.php'); // smilies, filter en stukje css

if(isset($_POST['submit'])) { // als er op de knop Verzenden is geklikt
$sql = "INSERT INTO balk SET id = '', naam ='".$_POST['naam']."', bericht='".$_POST['bericht']."'"; // invoegquery
mysql_query($sql); // query uitvoeren
$post = smilie($_POST['bericht']); // smilies checken
echo "U heeft het volgende bericht gepost: <br>".$post."."; //dan laten we ff zien wat diegene gepost heeft.
}
else { // Er is niet op de knop Verzenden geklikt dus laten we het formuliertje weer zien
?>

<form action='post.php' method='post'>
<table>
<tr><td><font face=verdana size=2 color=white>Naam:</td><td><input type='text' name='naam' maxlength='50'  /></font></td></tr>
<tr><td><font face=verdana size=2 color=white>Bericht:</td><td><textarea cols='30' rows='5' name='bericht' maxlength='250' /></textarea></font></td></tr>
<tr><td colspan='2'><input type='submit' name='submit' value='Plaats bericht'  /></td></tr>
</table>
</form>
<?php
}
?>

</font>
Gewijzigd op 19/11/2022 15:13:45 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:28:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2022 15:11:05
Quote Anchor link
Wat heb je al geprobeerd?
Heb je al ontdekt hoe je een formulier via de POST-methode afhandelt? En hoe INSERT, UPDATE, SELECT en DELETE werken?

Hou rekening mee dat mysql_xxxx functies niet meer werken in PHP 7 en hoger. Deze kan je beter herschrijven naar mysqli.
Gewijzigd op 19/11/2022 15:12:24 door - Ariën -
 
D l

d l

19/11/2022 15:19:31
Quote Anchor link
ik heb er niet veel verstand van hoop dat mij hier iemand aan kan helpen.
om het werkend tekrijgen
ik heb geen scripts verder meer helaas
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2022 15:20:53
Quote Anchor link
Misschien de moeite proberen om het te leren?

Het is de basis van PHP en MySQL. ;-)
Eigenlijk wil je dit niet eens draaien vanwege SQL-injection. Voor de rest moet je de mysql-functies herschrijven naar mysqli.

Dat is het nadeel van scripts van 15 jaar oud!!

Dus enkel een adminpanel is niet voldoende om dit werkend te krijgen.

Toevoeging op 19/11/2022 15:41:44:

Misschien heb je wat aan deze boilerplate als voorbeeld?

https://github.com/arienclaij/sql-boilerplate/tree/master/mysqli/procedural
Gewijzigd op 19/11/2022 15:31:08 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/11/2022 15:47:16
Quote Anchor link
De <marquee> tag heeft toch wel een heel erg hoog "ach gosh!"-gehalte!

Waar je vroeger <marquee> zou gebruiken is er nu CSS translateX() en de JS Notification API.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2022 16:04:30
Quote Anchor link
Hoe zie je de JS Notification hierin toegepast? Met CSS en mogelijk wat JavaScript ben je er wel.

Maar marquee zou nog moeten werken, hoewel het erg antiek aanvoelt. Ik heb al maanden geen marquee meer gezien.
:-P
Gewijzigd op 19/11/2022 16:14:02 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2022 16:02:57
Quote Anchor link
Ben je inmiddels nog wat opgeschoten, D L?
 
D l

d l

23/11/2022 16:38:22
Quote Anchor link
nee ben er helaas mee gestopt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2022 09:59:46
Quote Anchor link
Jammer, maar vergeet niet dat het een heel oud script zal zijn. Misschien vind je wat recenters, of je moet zelf PHP leren. Het is voor een beginnend PHP'er geen rocketscience.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.