Bescherming Sourcecode

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Paco de Wulp

Paco de Wulp

13/02/2015 22:39:04
Quote Anchor link
Hoe bescherm je jouw sourcecodes als je de applicaties installeert bij een klant. Is hier een compiler voor, of zijn er nog andere methoden ?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:05:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2015 23:36:21
Quote Anchor link
De PHP-source code, neem ik aan?

Je zou ioncube kunnen gebruiken. Het nadeel is wel dat de webserver waarop de encoded PHP-code staat ook over de ioncube-loader beschikt.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

13/02/2015 23:44:14
Quote Anchor link
Nog meerdere opties ? Zal toch wel ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2015 23:45:22
Quote Anchor link
Zend Safeguard, maar dan moet je niet de nieuwste PHP-versie hebben, en verder is de encoder vrij duur.
Dan is ioncube goedkoper en sneller met de ondersteuning.

Verder ken ik weinig andere tooltjes.
Gewijzigd op 13/02/2015 23:46:12 door - Ariën -
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

13/02/2015 23:46:33
Quote Anchor link
Kent Symphony (Framework) geen code-compilers plugin of iets dergelijks ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2015 23:47:51
Quote Anchor link
Dat is een framework in PHP, die kan niet compileren. Je zult echt een binairy moeten hebben die het omzet naar machinetaal o.i.d, en komt voor zover ik weet vaak neer op betaalde toepassingen.
 
Wouter J

Wouter J

14/02/2015 00:16:17
Quote Anchor link
Waarom zou je je code willen encoden? Ik zou zorgen dat je altijd zelf het serverbeheer in handen hebt als de code je zo hecht. En anders kun je er een goede licentie omheen hangen.

Offtopic:
Btw, het is Symfony.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

14/02/2015 01:32:18
Quote Anchor link
Ik heb op vrijwillige basis voor een sportclub een toernooiregistratiesysteempje gemaakt in PHP. Ik moet alle PHP-code op hun server installeren. Om nu te voorkomen dat iedereen met mijn code aan de gang gaat wil ik het encoden. Als het systeempje uitgekristalliseerd is kan ik het wellicht later iets commercieler aanpakken (voor meerdere sportclubs wellicht interessant).
Vandaar de vraag over encoderen !!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/02/2015 07:51:29
Quote Anchor link
Dan zul je toch moeten investeren in een encoder. Anders een waterdichte licentie door hen laten tekenen.
Gewijzigd op 14/02/2015 07:53:12 door - Ariën -
 
Johan de wit

johan de wit

14/02/2015 09:20:11
Quote Anchor link
- Aar - op 14/02/2015 07:51:29:
Dan zul je toch moeten investeren in een encoder. Anders een waterdichte licentie door hen laten tekenen.


Of hij kan (trial) ioncube downloaden maar dan heeft hij paar weken geldige licentie dat is vast genoeg, alleen encode script is ook voor paar weken geldig, waarschijnlijk blijft zijn script onleesbaar dat is wel een voordeel voor hem.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/02/2015 09:45:54
Quote Anchor link
Met een trial heeft je encoded bestand ook een beperkte geldigheid. Doen ze express om te voorkomen dat je het op meerdere machines de encoder installeert, en lekker ijverig gaat encoden.
 
Bart V B

Bart V B

14/02/2015 10:39:59
Quote Anchor link
Misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar zou PHP HipHop misschien iets zijn?
Daar word de code gecompiled naar C++ code.
Het is niet direct een oplossing voor coderen, maar het word wel een stuk lastiger om de code weer terug te krijgen naar het orgineel.

https://www.youtube.com/watch?v=G9AsTk2LIIQ

Maar in mijn opinie ben ik er nog steeds voor de stelling dat open soure altijd open source moet zijn.
Als je de code hebt gemaakt en er voor betaald krijgt dan vind ik het persoonlijk dan ook dat men de vrijheid moet hebben om met die code te doen wat men wil.
Gewijzigd op 14/02/2015 10:40:40 door Bart V B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/02/2015 10:50:01
Quote Anchor link
Bart V B op 14/02/2015 10:39:59:
Misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar zou PHP HipHop misschien iets zijn?
Daar word de code gecompiled naar C++ code.

Maar gebeurt dat compilen niet op de server, waardoor je nog steeds PHP-source blijft gebruiken? In dat geval heeft dit helemaal geen nut als het om het beveiligen van de code gaat.

Quote:
Aangezien de ontwikkeling van HipHop vorderde, werd gerealiseerd dat HipHop aanzienlijk de snelheid van PHP-applicaties in het algemeen zou kunnen verhogen.

Aldus een vertaling van Wikipedia.
 
Bart V B

Bart V B

14/02/2015 10:57:18
Quote Anchor link
Dat weet ik niet Aar.
Ik dacht dat als de code eenmaal gecompiled was dat de code "stand alone" draaide.
Als dat zo is dat de orginele code op de server blijft staan dan heeft het inderdaad weinig nut.
Dat moet ik nog eens even verder onderzoeken.
 
Wouter J

Wouter J

14/02/2015 11:23:57
Quote Anchor link
Voor zover ik HHVM gebruikt hebt is het, precies zoals PHP, JIT compiling. Je krijgt niet een compiled C# bestandje terug.

Phalcon doet zoiets wel als ik het goed heb.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/02/2015 11:24:47
Quote Anchor link
Bart V B op 14/02/2015 10:39:59:
Als je de code hebt gemaakt en er voor betaald krijgt dan vind ik het persoonlijk dan ook dat men de vrijheid moet hebben om met die code te doen wat men wil.

Er bestaat nog zoiets als copyright en intellectueel eigendom.
Als ik bv een cd of dvd koop, betaal ik er voor, maar heb ik (officieel) niet de volledige vrijheid om er mee te doen wat ik wil.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

14/02/2015 12:17:40
Quote Anchor link
Ik verbaas me erover waarom er niet een goede encoder voorhanden is. Dit probleem moet toch iedereen weleens zijn tegen gekomen.........blijkbaar toch niet !! Zo af-en-toe heb ik weer is wat tijd om me met PHP bezig te houden, dus ik ben geen echte 'insider' --> Waarschijnlijk mis ik dus iets van de essentie van het programmeren met PHP.

Toevoeging op 14/02/2015 12:17:40:
Gewijzigd op 14/02/2015 12:18:25 door Paco de Wulp
 
Wouter J

Wouter J

14/02/2015 12:32:22
Quote Anchor link
Ik denk niet dat veel mensen hun code encoden in PHP, mede omdat het in PHP nooit echt lekker zal werken. Merk op dat er best goede encoders voorhanden zijn, je zult er echter voor moeten betalen...
 
Bart V B

Bart V B

14/02/2015 12:41:20
Quote Anchor link
Ik denk dat het een denkwijze is Paco.
Dat je eerste ingeving coderen van je code is, is op zich niet zo gek.
Je kan ook eens aan een ander verdien model kunnen denken.
Begrijpelijk dat je je code voor je zelf wenst te houden, maar met open source is dat wat lastig.
Rasmus heeft ooit php gemaakt als tool om een probleem makkelijk op te lossen.
Dat heeft hij voor zichzelf gedaan. Echter wilde mensen dit ook, dus deelde hij de code.
Als je nu in het heden kijkt, dan heeft hij niet echt veel aan zijn php code veel verdient.
Echter wel veel volgelingen die php heeft gemaakt voor wat het nu is.
Maar het heeft hem wel verder gebracht met mooie uitdagingen wat dus veel geld voor hem oplevert.

Dus ik begrijp je denkwijze wel met 1 op 1 verkopen van je product, maar je zou ook eens verder kunnen denken of dit product je verder zou kunnen brengen wat dan niet meteen op je product slaat.

@Oblix, dat klopt, maar het verdien model met een DVD of CD ligt anders.
Je kan de rechten van dit soort media kopen. Zodat je er wel wat mee kunt doen.
Maar dat is een andere discussie. Wat ik wil zeggen is dat ik er een andere denkwijze op na hou als het gaat om open source software. Je kan aan open source software ook geld verdienen, het is alleen anders dan sec 1 op 1 verkopen. En dan gaat het mij vooral om de vrijheid om te toen wat ik wil.
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

14/02/2015 12:46:32
Quote Anchor link
Ik maak er wel een cloudoplossing van. Iedere gebruiker/vereniging krijgt een eigen account en kan inloggen (PHP-code blijft op mijn server).

:-)

P.S. Iedereen bedankt voor zijn reacties !
Gewijzigd op 14/02/2015 12:48:26 door Paco de Wulp
 
Johan de wit

johan de wit

15/02/2015 08:15:44
Quote Anchor link
Wat kost zo'n software ? Iets van 100 dollar dan zou ik extra geld naar vragen omdat je door eis extra kosten maakt en wie weet werken hun wel mee.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.