Best Practice form afhandeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Francoi gckx

Francoi gckx

30/07/2013 16:17:33
Quote Anchor link
Doordat de formafhandeling niet goed werkte (zie vorig top).
Doe ik nou de afhandeling op dezelfe pagina form-controlle bovenin formulier ondering,
en eigenlijk vind ik dat veel beter...

Is dit normaal,nadelen (behalve dat je code zo niet gescheiden houdt), voordelen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:45:19
 
Kris Peeters

Kris Peeters

30/07/2013 16:33:32
Quote Anchor link
Ik vind dat inderdaad een goed idee.

Dus volgens deze structuur
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
...
}

?>

<form method="post" action="">
...
</form>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/07/2013 16:37:13
Quote Anchor link
Eens met Kris. Is veel makkelijker om het op 1 pagina te houden. Ook met het oog op eventuele (fout)meldingen. Indien het formulier verzonden is, controleer je e.e.a. Indien alles juist -> verwerken en anders formulier tonen met errors.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

30/07/2013 16:40:01
Quote Anchor link
Mooi want ik was daar een beetje 'onzeker' over, ik dacht dat jullie wat anders gingen zeggen


Toevoeging op 30/07/2013 16:41:18:

Kris Peeters op 30/07/2013 16:33:32:
Ik vind dat inderdaad een goed idee.

Dus volgens deze structuur
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
...
}

?>

<form method="post" action="">
...
</form>


ik heb het zo gedaan <form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($_SERVER['PHP_SELF']); ?>
" method="post"
 
- SanThe -

- SanThe -

30/07/2013 16:50:21
Quote Anchor link
Francoi gckx op 30/07/2013 16:40:01:
ik heb het zo gedaan <form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($_SERVER['PHP_SELF']); ?>
" method="post"


Nergens voor nodig. Gewoon action="" gebruiken. Schijnt nog veiliger te zijn ook.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

30/07/2013 16:54:25
Quote Anchor link
Ok
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.