Bestanden aanmaken met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Max S

Max S

24/02/2009 21:00:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Zou iemand mij misschien kunnen uitleggen of een voorbeeld geven hoe ik bestanden kan maken met PHP?
Bijv. ik wil een HTML bestand maken met de naam: test.html
Hoe zou ik deze kunnen maken en in een bepaalde directory plaatsen?

Mvg,

Max
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:54:44
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2009 21:02:00
 
Max S

Max S

24/02/2009 21:06:00
Quote Anchor link
Ja, daar heb ik al naar gekeken maar dan moet ik eerst een bestand openen voordat ik er iets in kan schrijven, maar ik moet juist eerst dat bestand aanmaken voordat ik er iets in kan schrijven...
 
Han eev

Han eev

24/02/2009 21:08:00
Quote Anchor link
Kijk dan eens goed naar de file atributes
a = opent een bestand en zet file pointer op het eind, en maakt bestand aan als hij er niet is.
w = schrijf naar bestand aan het begin en maak bestand als hij niet bestaat ;-)

Dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
$fp
= fopen('bestand.txt','w');
?>

Zal bestand.txt maken als hij niet bestaat (zorg dat er het mapje waar hij naartoe schrijft ook schrijf rechten heeft)
 
Max S

Max S

24/02/2009 21:09:00
Quote Anchor link
Oooh ok, bedankt!!
Was nog niet toe aan dat stukje :$
Bedankt allebei!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.