bestanden oproepen met {$http_pref}

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

14/05/2014 09:45:24
Quote Anchor link
Beste,

In de header heb ik een css bestand wat ik wil aanroepen.
Omdat de directory's ervoor nog wel een willen veranderen wil ik dit met {$http_pref} aanroepen.
Deze staat tussen de php tags maar werk nog niet. Hoe kan dit?

Gr. Jop
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:05:46
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/05/2014 10:19:02
Quote Anchor link
Wat krijg je als je er echo $http_pref binnen PHP-tags van maakt?
 
Jop B

Jop B

14/05/2014 10:49:12
Quote Anchor link
Beste Ward,

Helaas niets. De file is volledig php en heeft daarom ook de naam index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $http_pref ?>


Als ik vervolgens de bron raadpleeg blijft deze helaas leeg...
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/05/2014 10:55:09
Quote Anchor link
Dan lijkt er iets anders aan de hand te zijn. Begin het PHP-bestand eens met het inschakelen van foutmeldingen gevolgd door een simpele echo, bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
echo '<p>PHP werkt.</p>';
?>
 
Jop B

Jop B

14/05/2014 11:34:16
Quote Anchor link
De code wat u mij gaf werkt wel.

als ik dan vervolgens de echo verander gaat het mis:

Notice: Undefined variable: http_pref in /WWW/A/.5c2/j/jocab/htdocs/indexpage/index.php on line 4
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
echo $http_pref
?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/05/2014 11:39:57
Quote Anchor link
Dat betekent dat de variabele $http_pref (nog) niet bestaat. Waar stel je die variabele in?
 
Jop B

Jop B

14/05/2014 12:25:45
Quote Anchor link
Beste Ward,

Ai die heb nog niet, dacht dat php zelf de informatie zou ophalen met dat klei stukje script. Is er een topic waar ik kan zien hoe ik zo een variable kan maken?

Gr. Jop
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/05/2014 12:30:07
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je hier het pad naar een CSS-bestand of een CSS-directory nodig hebt?

Misschien is het zowel handiger als verstandiger om alle CSS-bestanden in een aparte directory /css/ op te slaan. Dan heb je voldoende aan een link met een slash aan het begin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="/css/stijlvol.css" rel="stylesheet" type="text/css">
 
Jop B

Jop B

14/05/2014 15:32:06
Quote Anchor link
Beste Ward,

Dat klopt inderdaad, maar dit stuk code word straks verwerkt in de main site. en dan komt er meer bij kijken. Als ik weet hoe ik die variabele kan maken, ben ik heel goed geholpen, en kan alles werken :)
Heb zojuist al eens gegoogled hierop, maar is weinig tot niets over te vinden.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/05/2014 15:44:19
Quote Anchor link
Je moet op een of andere manier je directorystructuur (hoe ziet die eruit?) vertalen naar een stringvariabele zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$css_root
= '//pad/naar/de/directory/met/css/';
?>


Daarna kun je die in de webpagina echoën:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="<?php echo $css_root; ?>stijlvol.css" rel="stylesheet" type="text/css">


In plaats van de directorystructuur te beschrijven (met variabelen), kun je er ook voor kiezen om de directorystructuur te formaliseren. Voortaan gewoon alle CSS-bestanden opslaan in /css/. Dat zou ik bij CSS-bestanden toch wel serieus overwegen.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

14/05/2014 17:09:09
Quote Anchor link
Voor zover ik php ken, ken ik geen $http_pref. Overigens vergeet je een ; bij je echo

Dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'kaas';
?>

in plaats van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'kaas'
?>


Toevoeging op 14/05/2014 17:10:43:

Oh, ik herinner het me weer, $http_pref is van smarty.
Misschien handig: Waar laat je smarty in?, zoniet, dan moet je geen $http_pref gebruiken.
 
Wouter J

Wouter J

14/05/2014 17:53:27
Quote Anchor link
Pepijn, als je de reacties had gelezen zie je dat Ward en Jop ook al hebben ontdekt dat $http_pref niet bestaat en dat Jop nu een oplossing zoekt voor het instellen van een variabele, die Ward ondertussen ook al heeft gegeven. Gelieve voortaan het hele topic te lezen voordat je reageert.
 
Jop B

Jop B

15/05/2014 09:49:22
Quote Anchor link
Beste Pepijn,

De smarty wordt gewoon in de directory smarty geladen.
Al jij me met smarty kan helpen? ander ga ik het toch met de oplossingen van Ward doen ;)

Groetjes Jop
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/05/2014 09:53:25
Quote Anchor link
PHP-tags heb je nergens nodig in een template-file van Smarty.

Met {$http_pref} in je template heb je alles wat je moet bereiken. Echter bestaat deze nog niet in Smarty.
Dus je zult die variabele nog moeten assignen in de PHP-code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$smarty
->assign('http_pref', "Dit is mijn waarde van deze Smary-variabele");
?>
Gewijzigd op 15/05/2014 09:55:00 door - Ariën -
 
Jop B

Jop B

16/05/2014 09:11:14
Quote Anchor link
Beste,

Hartelijk dank voor het mee denken!
Alles werkt nu :)

Groetjes en een prettig weekend.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.