Bestanden uit een andere map includen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

 - Diov  -

- Diov -

20/08/2011 17:17:55
Quote Anchor link
Beste,
hier bestaat al eens onderwerp over maar ik snap het nog altijd niet.

Bestanden te includen:
http://www.smik.tk/NL/config.php
http://www.smik.tk/NL/safe.php

Het moet in http://www.smik.tk/NL/me/index.php geincluded worden.
Kan iemand een tip geven of het misschien voor tonen voor mij?

Alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:48:17
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

20/08/2011 17:37:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include '../config.php';
include '../safe.php';
?>


../ zorg in dit geval voor een map hoger.
 
 - Diov  -

- Diov -

20/08/2011 17:47:19
Quote Anchor link
Ok, ik deed het met 3 punten.
Bedankt, ik zal het nu eens testen.

Toevoeging op 20/08/2011 17:48:00:

Bedankt! Het werkt
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

20/08/2011 18:05:02
Quote Anchor link
files include je niet door opgave van relatief path maar absoluut path!

of je gebruik de __autoload of de setting include_path
Gewijzigd op 20/08/2011 18:05:56 door Noppes Homeland
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/08/2011 18:16:06
Quote Anchor link
@Noppes: waarom per se absoluut path? Relatief path werkt toch ook?

"../ zorg in dit geval voor een map hoger."

Ik kan me vaag herinneren dat je vroeger ook 1 punt kon doen. Dus ./
Zou dat in Dos zijn geweest? Of zit ik er gewoon helemaal naast nu? Dat zou ook kunnen.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2011 18:33:07
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 20/08/2011 18:16:06:
Ik kan me vaag herinneren dat je vroeger ook 1 punt kon doen. Dus ./


../ is een map terug
./ is current map (kan je ook weglaten)

include('./file.php') is dus hetzelfde als include('file.php')
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/08/2011 18:44:08
Quote Anchor link
Aha, dat wist ik niet.

Wat is het meest gebruikelijk?

include('./file.php') of include('file.php')?
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

20/08/2011 18:48:15
Quote Anchor link
file.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/08/2011 20:02:21
Quote Anchor link
okeej
 
 - Diov  -

- Diov -

21/08/2011 13:11:05
Quote Anchor link
Nog een vraagje,
mijn config.php staat nu 2 mappen er boven.
Moet ik dan dit doen:

../../config.php
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/08/2011 13:12:15
Quote Anchor link
Zelf al geprobeerd?! ;-)
 
 - Diov  -

- Diov -

21/08/2011 13:12:42
Quote Anchor link
Ja, werkt niet
 
Mike van den Berg

Mike van den Berg

21/08/2011 13:27:13
Quote Anchor link
Dan staat het bestand niet op de juiste plaats :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
include ("../../config.php");

werkt gewoon op al m'n sites.
(maak er dan ook veelvoudig gebruik van)

@Noppes Homeland,
Waarom zou je een absolute path gebruiken, als dit dus ook Dynamisch kan?
Als je bijvoorbeeld de site zou overplaatsen van een XAMPP server naar webserver loop je toch tegen errors aan?
Gewijzigd op 21/08/2011 13:27:37 door Mike van den Berg
 
 - Diov  -

- Diov -

21/08/2011 13:30:44
Quote Anchor link
Dat probeer ik maar heb al het probleem gevonden.
 
Mike van den Berg

Mike van den Berg

21/08/2011 13:31:19
Quote Anchor link
Mooi :)!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/08/2011 13:41:36
Quote Anchor link
Mike van den Berg op 21/08/2011 13:27:13:
@Noppes Homeland,
Waarom zou je een absolute path gebruiken, als dit dus ook Dynamisch kan?
Als je bijvoorbeeld de site zou overplaatsen van een XAMPP server naar webserver loop je toch tegen errors aan?

Noppes????

Volgens mij, maar ik weet het niet zeker, is het vooral het gemak waarom je voor absolute paden zou kiezen. Stel je zou vanuit verschillende mappen telkens het bestand config.php willen includen. Dan moet je in het ene geval dit doen include '../config.php' en in het andere geval '../../../../config.php'. Stel dat je een absoluut pad instelt dan kun je in alle gevallen zeggen include ABSOLUTE_PATH . 'config.php'.

(Zo'n absoluut pad kun je overigens dynamisch instellen zodat het niet uitmaakt op welke server je zit.)

Maar ik weet dus niet of bovengenoemde is waarom Noppes zegt dat je absolute paden moet gebruiken.

Dus, Noppes?????
Gewijzigd op 21/08/2011 13:42:06 door Ozzie PHP
 
Mike van den Berg

Mike van den Berg

21/08/2011 13:53:56
Quote Anchor link
@Ozzie PHP,
Duidelijk verhaal! Ikzelf doe dat met HTML,
maar wellicht is PHP zelfs beter :)
 
Write Down

Write Down

21/08/2011 14:04:13
Quote Anchor link
@Mike
Met HTML? Wut the f*?

Overigens kan je ook gewoon gaan voor:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
require_once($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/mapje/config.php');
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/08/2011 14:09:33
Quote Anchor link
Dit zet je in een bestand dat in de root van je project staat.

define('ABSOLUTE_PATH', dirname(__FILE__) . '/');

en dan kun je dit doen:

include ABSOLUTE_PATH . 'config.php'.
 
Mike van den Berg

Mike van den Berg

21/08/2011 14:12:35
Quote Anchor link
@Write Down,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<base href="http://www.w3schools.com/" />


Maar de oplossing die jij aangeeft en de oplossing van Ozzie PHP zijn beter!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/08/2011 14:14:17
Quote Anchor link
Mike van den Berg op 21/08/2011 14:12:35:
@Write Down,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<base href="http://www.w3schools.com/" />


Maar de oplossing die jij aangeeft en de oplossing van Ozzie PHP zijn beter!

Dit heeft alleen niks met PHP te maken :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.