Beste aanpak van rijen ophalen uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

02/11/2012 10:28:27
Quote Anchor link
Ik heb 2 tabellen in mijn database:

Voertuigkoop <--- Tabelnaam
-----------
Motor1 - Motor2 - Motor3 <-- Kolomnamen
-------------------------
1 - 4 - 3 <-- Waardes in de tabel



Voertuiggegevens<--- Tabelnaam
-----------
Naam - Nummer - Plaatje <-- Kolomnamen
-------------------------
BMW - 1 - images/bmw.png <-- Waardes in de tabel
Opel - 3 - images/opel.png <-- Waardes in de tabel
Mercedes - 4 - images/mercedes.png <-- Waardes in de tabel



Nu wil ik dat het plaatje van Motor1 (van tabel voertuigkoop) op het scherm komt.
(Het nummer uit Voertuigkoop->MotorX is het zelfde nummer als Voertuiggegevens->Nummer)
Ik weet alleen niet hoe ik dit moet aanpakken.

Dit zijn de 2 query's die ik gebruik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$koopsel
= mysql_query("SELECT * FROM Voertuigkoop");
$koop = mysql_fetch_object($koopsel);
$gegevenssel = mysql_query("SELECT * FROM Voertuiggegevens");
$gegevens = mysql_fetch_object($gegevenssel);
?>


Alleen verder kom ik er niet meer uit.
Weet iemand hoe ik dit moet aanpakken?

(Ik hoop dat het duidelijk is wat ik heb uitgelegd)
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 06:46:23
 
Tim S

Tim S

02/11/2012 12:26:27
Quote Anchor link
Hoe wil je de gegevens uit de database halen, hoe bepaal je wat welke motor is. Gaat dit via een formulier?

Anders kan je in je query iets met WHERE doen. Bijvoorbeeld:

"select id FROM tabel WHERE id=$id"
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

02/11/2012 12:36:08
Quote Anchor link
Ik zou kiezen voor een INNER JOIN, verder klopt de tabel Voertuigkoop niet helemaal? Ik zou hier eerder kiezen voor de kolommen id en name.

Dan zou de query zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT Plaatje FROM Voertuigkoop INNER JOIN Voertuiggegevens ON Voertuigkoop.id = Voertuiggegevens.Nummer


Wanneer je dan alle plaatjes wil hebben kun je dat weer doen met een WHILE, wanneer je enkel een afbeelding heb met WHERE id = Hier_het_id.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.