Beste manier multi-page form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerard Anoniem

Gerard Anoniem

12/04/2011 23:05:10
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar de beste manier voor een multi page form. Bij deze form moet het mogelijk zijn om bij bepaalde condities pagina's over te slaan.

Ik had deze tutorial gevonden: http://www.phpriot.com/articles/multi-step-wizards
Hier kan ik wel redelijk mij overweg, maar opeens kwam de volgende melding:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output .
en die krijg ik niet meer weg. Daarnaast denk ik dat deze methode verouderd is.

Wat is op dit moment de beste manier om een multi page form te maken? Ik heb al gegoogled, maar daar wordt het niet duidelijker van.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:54:31
 

12/04/2011 23:07:47
Quote Anchor link
Je mag geen html output boven het aanmaken van bijv. cookies e.d. zetten.

Dus dit is fout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "SDF";

setCookie("name", "Dillen", time()+3600*24); //enz...
?>



Zorg dus dat de output helemaal onder je PHP code komt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
setCookie("name", "Dillen", time()+3600*24); //enz...

echo "SDF";
?>
 
Gerard Anoniem

Gerard Anoniem

13/04/2011 10:00:47
Quote Anchor link
Ik heb je advies proberen op te volgen, maar hetzelfde probleem blijft. Maar is dit nog steeds de beste manier voor multi page forms?
 

13/04/2011 10:04:09
Quote Anchor link
1. Ook session_start helemaal bovenaan staan?
2. Durf ik zo niet te zeggen...
 
Gerard Anoniem

Gerard Anoniem

13/04/2011 10:20:32
Quote Anchor link
Ja session_start staat helemaal bovenaan. En als je moet kiezen tussen session variables en hidden fields?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

13/04/2011 11:17:31
Quote Anchor link
Als je met hidden fields werkt kan je niet van pagina 3 naar pagina 1 om iets te wijzigen, je verliest dan POST data.
 

13/04/2011 11:19:38
Quote Anchor link
Dillen Meijboom op 13/04/2011 10:04:09:
1. Ook session_start helemaal bovenaan staan?
2. Durf ik zo niet te zeggen...


Natuurlijk staat dat bovenaan. Sessions maken gebruik van cookies, en die moeten als eerste verstuurd worden.
 
Gerard Anoniem

Gerard Anoniem

13/04/2011 12:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
include_once("......");
?>


<?php
2
e php code
 
?>


Fout gevonden, er stond bovenaan het het form php bestand een enter tussen de 2 php scripts. Na het weghalen van deze enter was het probleem verholpen. Oplossing gevonden op: http://www.daniweb.com/web-development/php/threads/101948
 
Pim -

Pim -

13/04/2011 14:38:31
Quote Anchor link
Een HMVC model lijkt me wel mooi.
Dat je dus een apart MVC model maakt voor dit formulier. Elke pagina heeft dan een eigen controller en view. Het model is dan de opslag en validatie.
De frontcontroller van deze form-MVC is de controller in je hoofd-mvc. Hierin zitten dan de controls om tussen de pagina's de wisselen.

Lijkt me wel leuk om daar eens een frameworkje voor te maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.