Beste mysql connectie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 14:32:00
Quote Anchor link
Zoals je al uit de titel kan afleiden...
"Hoe maak je het best en het veiligst een connectie met je database?"

Ik denk dat iedereen hier een andere mening over heeft, maar met jullie hulp kan ik leren begrijpen hoe je het veiligst script.

Grtz

Ps: liefst een code want moeilijke woorden begrijp ik niet :p
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:33:37
 
Frank -

Frank -

18/03/2008 14:53:00
Quote Anchor link
mysqli, zie deze tutorial: klikkerdeklik

Edit:
Wanneer jij jezelf niet wilt beperken tot de dataramp MySQL, dan is PDO een prima keuze, dat maakt overstappen naar een betere database een stuk eenvoudiger. Ook daar heeft Blanche een tutorial over geschreven: klikkerdeklik
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 15:14:00
Quote Anchor link
gisteren kwam je ook al af met PDO pgFrank, ik heb dan maar eens opzoekwerk gedaan naar PDO maar snap er niets van :$
sorry
 
Robert Deiman

Robert Deiman

18/03/2008 15:29:00
Quote Anchor link
Wat snap je niet aan de tutorial die pgFrank je gaf?
Deze dus! We willen je best helpen, maar dan wel gericht, want PDO is best uitgebreid, om echt alles uit te leggen is geen beginnen aan.
 
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 15:38:00
Quote Anchor link
Dus eigenlijk PDO connect ongeveer zoals ik vroeger deed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$db
= new PDO('mysql:host=localhost;dbname=test', 'user', 'password');
?>


en sluiten doe je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$db
= NULL;
?>


en dit zet ik vanonder op iedere pagina waar ik de database open?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

18/03/2008 15:41:00
Quote Anchor link
PDO is een class die je zowel met "gewone" code kunt gebruiken als met een nette OOP applicatie/website
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

18/03/2008 15:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
//Script by Infinity Developments
$db_user = 'root';
$db_pass = '';
$db_name = 'SWS';
$db_host = 'localhost';
mysql_connect ($db_host, $db_user, $db_pass) or die(mysql_error());   // Controleren of de connectie is gelukt
 @mysql_select_db ($db_name) or die ('Fout bij het selecteren van de database');
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bobbie Feenstra
 
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 15:53:00
Quote Anchor link
@infinty je geeft hier de voorkeur aan? de normale en meest gebruikte. Maar is deze veiliger dan PDO-manier of MYSQLi-manier?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

18/03/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Als je PDO op een goede manier gebruikt (Prepared statements en dergelijke) is dat zeker net zo veilig als MySQL waarbij je alle voorzorgsmaatregelen treft.
 
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 15:57:00
Quote Anchor link
@robert kan je ook reageren op het stukje script dat ik hierboven heb gezet? of ik wel gelijk heb dat ik niet zit te liegen! :p hehe
 
Robert Deiman

Robert Deiman

18/03/2008 16:09:00
Quote Anchor link
Dat laatste weet ik niet, voor zover bij mij bekend sluit die zelf de db sessie af als je klaar bent met je pagina zeg maar.
Maar verder klopt het wel, voor wat betreft de verbinding.
 
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 16:13:00
Quote Anchor link
ok, en is dit dan een veilige connectie?
Hoe sla je veilig gegevens op in je database?
en hoe haal je dan veilig gegevens uit de database?

zoals een member dit zou zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Hey welkom 'Robert', hoe gaat het met jou?

(waarbij je naam een gegeven uit je databse is)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jonathan plas
 
Frank -

Frank -

18/03/2008 16:13:00
Quote Anchor link
De methode van Infinity werkt prima, maar je kunt geen prepared statements gebruiken. De kans op SQL-injection is dus groter, je kunt namelijk zo maar ergens vergeten om de boel te beveiligen.

Daarnaast kun je met PDO netjes de fouten als exceptions gaan opvangen, dat maakt een nette foutafhandeling eenvoudiger. En wanneer je bedenkt dat een goede foutafhandeling de basis is van een goed script, dan is het wel zo handig om dat met exeptions te doen.

Ga verder met de tutorial aan de slag, daar leer je het meeste van.
 
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 16:17:00
Quote Anchor link
@pgFrank ik leer het meest door vragen te stellen (sorry daarvoor) maar als ik die tekst lees dan krijg ik die niet in men hoofd al die benamingen snap ik niet, heb het liefst voorbeelden enzo en die teksten zijn altyd te lang, in het midden van de teksten geef ik het altyd op!, misschien ben ik lui maar ik hou wel van php! :p
 
Frank -

Frank -

18/03/2008 16:24:00
Quote Anchor link
Tips:
1) Voor voorbeelden, zie de tutorial
2) Geef het eens niet op, dat scheelt een hoop, steek dus de handen uit de mouwen
3) 1x de boel zelf uitwerken geeft je meer antwoorden dan dat je vragen hebt en zal je tevens meer voldoening geven.

Met vragen is niks mis, maar stel wel vragen waarop nog geen antwoord is gegeven. Om nu keer op keer te verwijzen naar dezelfde tutorial, daar wordt niemand vrolijk van.
 
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 16:44:00
Quote Anchor link
Ja is waar wat je zegt, maar de helft van die tekst snap ik niet :(

heb hem nu eens beter onderzocht (ben niet lui geweest :p) en heb gemerkt dat er een exec() instaat om de variabelen te beveiligen heb dan op het woordje gedrukt voor meer uitleg en tot men eigen verbazing kreeg ik veel uitleg! enkel dat ik hier niets van begrijp.
link: http://www.php.net/manual/nl/function.exec.php
kunnen jullie mij over dit woordje meer uitleg geven?

en pgFrank het is niet mijn bedoeling om jou humeurig te krijgen
(maar zal men best doen om jou te doen lachen! :p)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jonathan plas
 
Frank -

Frank -

18/03/2008 16:51:00
Quote Anchor link
Quote:
exec — Execute an external program
Waar wil je dat voor gebruiken? Dat heeft niks met PDO te maken. De methode exec() die Blanche noemt, dat is een hele andere exec(), eentje die binnen PDO bestaat en die je eigenlijk niet nodig hebt. Beperk jezelf tot prepared statements, die zijn veilig.

1) open & sluiten van een verbinding
2) foutafhandeling (onmisbaar, zoals altijd)
3) Prepared statements (de veiligste manier om een query op te stellen)
4) Transacties (veilig werken in de database)

En daarmee heb je alles wel zo'n beetje te pakken. Druk de boel eens af (2 A4-tjes?) en ga er eens mee spelen.
 
Jonathan plas

jonathan plas

18/03/2008 16:54:00
Quote Anchor link
OK dank je pgFrank, zal nu maar stoppen met hierover te zagen,
nu kan je terug gaan lachen! :D
bedankt voor je tijd!

edit: ik hoop en denk dat hiermee veel mensen geholpen zijn...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jonathan plas
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

18/03/2008 17:09:00
Quote Anchor link
@pgFrank


volgens mij heb jij echt een standaard txt file waar je dit soort dingen in hebt staan :P


[url=http://www.yapf.net/Articles/ArticleView/803]Dataramp[/url]

[url=http://www.postgresql.org]PostgreSQL[/url]


:)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Frank -

Frank -

18/03/2008 17:18:00
Quote Anchor link
;)

Mijn browser is slim genoeg, die neemt een hoop van dit soort tikwerk voor mij uit handen. Safari rules!
 
Mitch

Mitch

18/03/2008 20:07:00
Quote Anchor link
Offtopic:
Jah frank ik geef je gelijk!
Echt fijn aangezien ik nog veel spellings fouten maak,
nu zit ik even in boot camp maar toch :D
Greeeetttssss Mitch
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.