bestel formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ronald E

Ronald E

09/07/2012 20:55:52
Quote Anchor link
Ik wil een bestel formulier maken.
Hoop dat jullie me kunnen met een opzet en waar ik om moet denken.
De lijst met producten staan in de database dat zijn id, product, omschrijving, prijs.
Maar in mijn beleving kom ik uit in sub formulier in een formulier.
Wand als ik de lijst op de pagina zet wil ik dat achter elk product eerst 0 staat en met + en – kan kiezen de hoeveelheid.
En na die keuzes moet je de hele bestelling verzonden worden en dan alleen de lijst wat groter is dan 0.
Ook moet de prijs mee gerekend worden zo dat ze gelijk de totaal prijs weten.
Ik zit dus met het probleem van dat + en – in 1 formulier dan de prijs van totaal in het hele formulier.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:17:34
 
Eddy E

Eddy E

09/07/2012 21:25:22
Quote Anchor link
Dat van die plus en min is Javascript (kan ook met PHP (en is zeker nodig als backup) maar Javascript is dan sneller (geen pagina verversen nodig).

Maar wat is je precieze vraag?
 
Ronald E

Ronald E

09/07/2012 21:36:16
Quote Anchor link
ooo jeeee javascript
ik zoek iets wat er zo een beetje uitziet.

id1 product1 omschrijving1 prijs1 - 0 +
id2 product2 omschrijving2 prijs2 - 0 +
id3 product3 omschrijving3 prijs3 - 0 +

prijstotaal

[bestel] [wis]
 
- SanThe -

- SanThe -

09/07/2012 21:44:38
Quote Anchor link
Dat zal je dus even moeten maken lijkt mij. Ik denk niet dat iemand dat zo kant en klaar heeft liggen.
 
Ronald E

Ronald E

09/07/2012 22:31:19
Quote Anchor link
Ik heb wel een stukje kunen vinden.
Maar nu waar pas ik dat van de prijs toe en dat het dan ook nog optelt
Ik weet wel dat nog alleen html en java is maar om zeten naar php lukt wel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
<html>
<!
DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<
head>
   <
script type="text/javascript">
      <!--
      function
addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }

      function
minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }

         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->

   </script>

   <title>Optellen</title>
</head>

<body>

<div>product1 <input type="button"  value="-" onclick="minNumber('addnr1')"></a> <span id="addnr1">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('addnr1')"></a> </div>
<div>product2 <input type="button"  value="-" onclick="minNumber('addnr2')"></a> <span id="addnr2">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('addnr2')"></a> </div>
<p>&nbsp;</p>
</body>
</html>
?>



Toevoeging op 10/07/2012 09:49:53:

Kan imand me uitleg geven over.
met Java heb ik geen ervaring mee, dus hoop ik op jullie ervaring.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
<form name="f2" action="../formscript.asp" method="post">
<
input name="getal1" type="text" value="10" size="8"><br>
<
input name="getal2" type="text" value="20" size="8"><br>
<
Button type="button"
        onclick="f2.som.value=parseInt(f2.getal1.value) + parseInt(f2.getal2.value)">
   Som
</Button><br>
<
input name="som" type="text" size="8" ><br><br>
<
/form>
?>

Hoe is die som nu opgebouwd.
F2= is van het formulier moet die gebruikt worden blijven
Som = waar de waarde word neer gezet.
Getal? =
Value = dit is echt een raadsel voor me.
Want dit moet ik samen voegen met dat andere script
Gewijzigd op 10/07/2012 09:49:39 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

10/07/2012 10:28:50
Quote Anchor link
Java is geen Javascript..

ik zou hiervoor trouwens schoon beginnen dus niet een bestaand script aanpassen. ( je leert er tenslotte van en je bent sneller klaar dan een bestaand script om bouwen )
 
Ronald E

Ronald E

10/07/2012 14:50:24
Quote Anchor link
je kan wel willen en ik zou het ook wel willen.
maar ik weet niks van java of java script.
dan ben ik aan gewezen op het zoeken naar wat bestands.
het stuk php krijg ik wel voor elkaar.
maar nu moet het aantal geplust kunnen worden en dan daar achter de prijs.
en moet het een gepost worden naar een e-mail adres. met in die lijst een totaal bedrag.
Maar dat ik niet weet waar ik moet beginnen om die velden te laten rekenen moet ik het doen met oude script.
Of waar zou ik de goede informatie kunnen vinden waar ik het uit kan leren.
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 10:11:24
Quote Anchor link
ik heb nu een opset gemaak.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
   <script type="text/javascript">
      <!--
      function addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
   </script>


  
<?php

    $tabel
[] = array("id"=> 0,"naam" => "Taart", "omschrijving" => "Taart", "prijs" => "");
    $tabel[] = array("id"=> 1,"naam" => "Appeltaart", "omschrijving" => "Taart gevuld met stukjes appels en krenten", "prijs" => "2,50");
    $tabel[] = array("id"=> 2,"naam" => "Vlaaientaart", "omschrijving" => "Vlaai", "prijs" => "1,50");
    $tabel[] = array("id"=> 3,"naam" => "Boterkoek", "omschrijving" => "Koek met veel boter bereid", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 4,"naam" => "Dranken", "omschrijving" => "Dranken", "prijs" => "");
    $tabel[] = array("id"=> 5,"naam" => "Cola", "omschrijving" => "", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 6,"naam" => "Sinas", "omschrijving" => "", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 7,"naam" => "Thee", "omschrijving" => "In verschillende smaken", "prijs" => "1,25");

$aantal=sizeof($tabel)-1;

for ($i = 0; $i <= $aantal; $i++) {
$product=$tabel[$i];

if ($product['naam'] == $product['omschrijving']){
echo "<br><b>".$product['naam']."</b><br>";
}
else{
echo $product['naam']." ".$product['prijs']." ";
$nummer="addnr".$i;

?>
<input type="button" value="-" onclick="minNumber('<?php echo $nummer ?>')"></a> <span id="<?php echo $nummer ?>">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('<?php echo $nummer ?>')"></a></br><?php

if ($product['omschrijving']<>""){
echo "<i>".$product['omschrijving']."</i><br>";
}
}
}

?>

ik weet niet of me aanpak goed is daar hoop ik wel wat van te horen.
uit lijnen gaat wel goed maar nog even weg gehaald voor het script.
maar wat ik nog zoek is om de array van aantal[i$] de aantal op te slaan. zo dat ik bij het posten de bestelde aantal plus het product kan laten versturen.
als ik dat goed in de array heb zitten kom ik weer een heel eind.
Gewijzigd op 12/07/2012 10:12:59 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 10:28:56
Quote Anchor link
Even een kort vraagje waarom zo moeilijk doen? die table is toch nergens voor nodig? ik neem aan dat je gebruik maakt van een database? ( of een ini file ) of ben je echt van plan om al je producten hardcoded op te slaan?
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 10:35:24
Quote Anchor link
ja de tabel is even om te laten zien wat ik heb.
die lijst gaat de sql database in.
op die manier kan ik alles laten zien wat niet 0 is. en zo wil ik de te posten lijst maken. of gaat dat niet goed?
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 10:59:17
Quote Anchor link
ik zou het gelijk in je database stoppen..

hier even een opzetje.. ( je moet het zelf uiteraard aanvullen )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
ini_set('display_errors',1);
 error_reporting(E_ALL);

 /*
  * haal alles uit de database
  */


$getQuery = "SELECT
                    rij, rij,
             FROM
                     table
             "
;

             // query uitvoeren

$runQuery = mysql_query($getQuery);

// controle op query ( of hij gelukt is )

if($runQuery === false)
{

    echo 'database fout';
}

else
{    
    // ga door elke rij heen en zet alle waardes in een assoc array
    $msg = "";
    while($row = mysql_fetch_assoc($runQuery))
    {

        // elke rij in $msg variable zetten
        $msg = $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
    }


    // echo $msg waar je msg weer wilt geven.
    echo $msg;
}


?>




Toevoeging op 12/07/2012 11:01:55:

Edit:
als je dit gedaan hebt kunnen we weer een stapje verder kijken met hoe het dan moet.
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 18:35:21
Quote Anchor link
het is nu beschikbaar via de sqldatabase.
maar kan ik de function ook de teller van php gebruiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 21:28:44
Quote Anchor link
nah niet zo moeilijk doen gewoon zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    
        $i = $_POST['current_value'];
        if(isset($_POST['plus']))
        {

            $i++;
        }


        if(isset($_POST['min']))
        {

            $i--;
        }
}


$prijs = 10;

$prijs *= $i;

?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
</head>
<body>
prijs <span><?php echo $prijs; ?></span>
 <form action="" method="post">
    <input type="submit" name="min" value="-"> <input name="current_value" type="text" value=<?php echo $i ?> >         <input type="submit" name="plus" value="+">
</form>


</body>
</html>
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 02:31:46
Quote Anchor link
dit ziet er toch wel moeilijk uit.
Om dat ik nooit weet hoe groot die lijst word en dan moet ik voor iedere regel ook input en een output moeten maken en het kan best zo zijn dat er 10 of wel veel meer verschillende producten worden gekocht.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 09:49:35
Quote Anchor link
Ik zou helemaal niet moeilijk doen en gewoon HTML gebruiken: http://jsfiddle.net/WouterJ/UQLE9/
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 10:16:21
Quote Anchor link
tja gewoon html gebruiken ?
ik wil graag dat de mensen zelf kunnen kliken op de hoeveelheid met het bedrag wat het kost perstuk er voor. en daar achter dan wat het maal het aantal kost.
daarna moet het verstuurt worden dan dan wil ik versturen alles waar het aantal niet nul is.
html kan toch uit zich zelf niet rekenen?
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 10:40:52
Quote Anchor link
@Wouter hij wilt iets hebben waarbij de prijs omhoog gaat als hij bijv x aantal heeft dus ik denk dat dit alleen niet genoeg is.

@Ronald
en als je het zo wilt hebben als je het hebben wilt dan moet je mijn manier maar gebruiken en als je het echt te moeilijk vind die van wouter. maar dan krijg je dus geen realtime bedrag te zien.

en zo moeilijk is het toch niet? je kan het makkelijk allemaal door php zelf laten genereren en elke box dan een eigen id o.i.d. meegeven en aan de hand daarvan ga je dan hetgeen wat 1 of hoger heeft in de database stoppen.
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 10:50:06
Quote Anchor link
Reshad wat je in je bericht heb gezet heb ik geprobeerd door te voeren bij me.
maar nu bij 1 klik gaat alle in 1 keer omhoog. dus dan moet ik voor alle regels een aparte uitvoer maken. Dan krijg je r ook een input voor alle regels. Of denk ik nu fout?
De lijst kan wel 100 producten bevatten.

ik heb het nu zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
   <script type="text/javascript">
      <!--
      function addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
   </script>
  
<?php
date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

        $in = $_POST['current_value'];
        if(isset($_POST['plus']))
        {

            $in++;
        }

        if(isset($_POST['min']))
        {

            $in--;
            if ($in<0) {
            $in=0;
            }
        }
}

$prijs = 10;
//$prijs = $in;

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);
include('databaselogin.php');
$link = mysql_connect($host, $dbnaam, $dbww);
mysql_select_db('test', $link);
$getQuery = "SELECT * FROM menu";
$runQuery = mysql_query($getQuery);
$aantalrijn = mysql_num_rows($runQuery);
if($runQuery === false)
{

    echo 'database fout';
}

else
{

echo $aantalrijn;
$i=0;
while ( $rij = mysql_fetch_array( $runQuery ) ) {
$i=$i+1;
if ($rij['kop'] === "K"){
echo '<table border="1" width="100%"><tr><td width="80">&nbsp;</td><td colspan="5">';
echo "<center><font size='4'><br><b>".$rij['naam']."</b></font></center>";
echo "<center><i>".$rij['omschrijving']."</i></center>";
echo '</td><td width="80">&nbsp;</td></tr></table>';
}
else{
echo '<table border="1" width="100%"><tr><td width="80">&nbsp;';
echo $i." </td><td> ".$rij['naam']." <br><i>".$rij['omschrijving']."</i></td><td width='80' valign='top'> ".number_format($rij['prijs'], 2, ',', ' ')." </td><td width='120' valign='top'> ";

$nummer="addnr".$i;

echo '<form action="" method="post">';
echo '<input type="submit" name="min" value="-"> <input name="current_value" type="text" size="5"  value='.$in.' ><input type="submit" name="plus" value="+">';
echo '</form>';
echo'</td><td width="80"  valign="top">'.number_format(($rij['prijs']*$in), 2, ',', ' ');
echo '</td><td width="80">&nbsp;</td></tr></table>';
}
}
}


?>
Gewijzigd op 13/07/2012 10:51:00 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 11:13:33
Quote Anchor link
dat moet inderdaad. maar ik snap niet waarom je op regel 56 $i weer op 0 zet?

en gebruik mysql_fetch_assoc ipv array regel 57

elke regel echo is ook niet heel handig je kan beter zoals mijn voorbeeld doen zie onderstaand stukje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $msg
= "";
    while($row = mysql_fetch_assoc($runQuery))
    {

        // elke rij in $msg variable zetten
        $msg = $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
    }


    // echo $msg waar je msg weer wilt geven.
    echo $msg;
?>


op die manier kan je je logica voor je html tag uitvoeren en die paar kleine echo'tjes in je code zelf.

( zie voorbeeld plus / min box voorbeeldje )

en ik raad je ook aan om hetgeen wat je op wilt halen al in je query te controleren dus niet achteraf. regel 59.

gebruik geen * (wildcard) maar benoem alle veldnamen (rows)

verder moet

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL); boven ALLES

dus niet logica en dan ^ en dan weer logica..

daarna zie ik je je database connection includen maar ook in je script zelf schrijven? (dubbelop?)

ook moet je iets beter leren inspringen met je code want zoals het nu is kan je het bijna niet lezen. zo zie je foutjes heel snel over het hoofd ( bijvoorbeeld als je ergens een } vergeten bent o.i.d. )
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 11:36:23
Quote Anchor link
bedankt ik ga het aanpassen zo als je beschreven heb.
1 ding heb ik bekeken $i zet ik op 0 anders krijg ik de foutmelding :Undefined variable: i in array1.php on line 58. door het optellen van $i
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 11:50:41
Quote Anchor link
ah ik zie al waarom.. ik had ook i gebruikt en jij hebt er in van gemaakt ( mijn scriptje ) :) nevermind!


$i = $i+1;

kan je makkelijker korter en ( zo wordt het altijd geschreven) $i++ doen.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.