bestel formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ronald E

Ronald E

09/07/2012 20:55:52
Quote Anchor link
Ik wil een bestel formulier maken.
Hoop dat jullie me kunnen met een opzet en waar ik om moet denken.
De lijst met producten staan in de database dat zijn id, product, omschrijving, prijs.
Maar in mijn beleving kom ik uit in sub formulier in een formulier.
Wand als ik de lijst op de pagina zet wil ik dat achter elk product eerst 0 staat en met + en – kan kiezen de hoeveelheid.
En na die keuzes moet je de hele bestelling verzonden worden en dan alleen de lijst wat groter is dan 0.
Ook moet de prijs mee gerekend worden zo dat ze gelijk de totaal prijs weten.
Ik zit dus met het probleem van dat + en – in 1 formulier dan de prijs van totaal in het hele formulier.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:58:09
 
Eddy E

Eddy E

09/07/2012 21:25:22
Quote Anchor link
Dat van die plus en min is Javascript (kan ook met PHP (en is zeker nodig als backup) maar Javascript is dan sneller (geen pagina verversen nodig).

Maar wat is je precieze vraag?
 
Ronald E

Ronald E

09/07/2012 21:36:16
Quote Anchor link
ooo jeeee javascript
ik zoek iets wat er zo een beetje uitziet.

id1 product1 omschrijving1 prijs1 - 0 +
id2 product2 omschrijving2 prijs2 - 0 +
id3 product3 omschrijving3 prijs3 - 0 +

prijstotaal

[bestel] [wis]
 
- SanThe -

- SanThe -

09/07/2012 21:44:38
Quote Anchor link
Dat zal je dus even moeten maken lijkt mij. Ik denk niet dat iemand dat zo kant en klaar heeft liggen.
 
Ronald E

Ronald E

09/07/2012 22:31:19
Quote Anchor link
Ik heb wel een stukje kunen vinden.
Maar nu waar pas ik dat van de prijs toe en dat het dan ook nog optelt
Ik weet wel dat nog alleen html en java is maar om zeten naar php lukt wel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
<html>
<!
DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<
head>
   <
script type="text/javascript">
      <!--
      function
addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }

      function
minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }

         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->

   </script>

   <title>Optellen</title>
</head>

<body>

<div>product1 <input type="button"  value="-" onclick="minNumber('addnr1')"></a> <span id="addnr1">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('addnr1')"></a> </div>
<div>product2 <input type="button"  value="-" onclick="minNumber('addnr2')"></a> <span id="addnr2">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('addnr2')"></a> </div>
<p>&nbsp;</p>
</body>
</html>
?>



Toevoeging op 10/07/2012 09:49:53:

Kan imand me uitleg geven over.
met Java heb ik geen ervaring mee, dus hoop ik op jullie ervaring.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
<form name="f2" action="../formscript.asp" method="post">
<
input name="getal1" type="text" value="10" size="8"><br>
<
input name="getal2" type="text" value="20" size="8"><br>
<
Button type="button"
        onclick="f2.som.value=parseInt(f2.getal1.value) + parseInt(f2.getal2.value)">
   Som
</Button><br>
<
input name="som" type="text" size="8" ><br><br>
<
/form>
?>

Hoe is die som nu opgebouwd.
F2= is van het formulier moet die gebruikt worden blijven
Som = waar de waarde word neer gezet.
Getal? =
Value = dit is echt een raadsel voor me.
Want dit moet ik samen voegen met dat andere script
Gewijzigd op 10/07/2012 09:49:39 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

10/07/2012 10:28:50
Quote Anchor link
Java is geen Javascript..

ik zou hiervoor trouwens schoon beginnen dus niet een bestaand script aanpassen. ( je leert er tenslotte van en je bent sneller klaar dan een bestaand script om bouwen )
 
Ronald E

Ronald E

10/07/2012 14:50:24
Quote Anchor link
je kan wel willen en ik zou het ook wel willen.
maar ik weet niks van java of java script.
dan ben ik aan gewezen op het zoeken naar wat bestands.
het stuk php krijg ik wel voor elkaar.
maar nu moet het aantal geplust kunnen worden en dan daar achter de prijs.
en moet het een gepost worden naar een e-mail adres. met in die lijst een totaal bedrag.
Maar dat ik niet weet waar ik moet beginnen om die velden te laten rekenen moet ik het doen met oude script.
Of waar zou ik de goede informatie kunnen vinden waar ik het uit kan leren.
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 10:11:24
Quote Anchor link
ik heb nu een opset gemaak.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
   <script type="text/javascript">
      <!--
      function addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
   </script>


  
<?php

    $tabel
[] = array("id"=> 0,"naam" => "Taart", "omschrijving" => "Taart", "prijs" => "");
    $tabel[] = array("id"=> 1,"naam" => "Appeltaart", "omschrijving" => "Taart gevuld met stukjes appels en krenten", "prijs" => "2,50");
    $tabel[] = array("id"=> 2,"naam" => "Vlaaientaart", "omschrijving" => "Vlaai", "prijs" => "1,50");
    $tabel[] = array("id"=> 3,"naam" => "Boterkoek", "omschrijving" => "Koek met veel boter bereid", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 4,"naam" => "Dranken", "omschrijving" => "Dranken", "prijs" => "");
    $tabel[] = array("id"=> 5,"naam" => "Cola", "omschrijving" => "", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 6,"naam" => "Sinas", "omschrijving" => "", "prijs" => "1,25");
    $tabel[] = array("id"=> 7,"naam" => "Thee", "omschrijving" => "In verschillende smaken", "prijs" => "1,25");

$aantal=sizeof($tabel)-1;

for ($i = 0; $i <= $aantal; $i++) {
$product=$tabel[$i];

if ($product['naam'] == $product['omschrijving']){
echo "<br><b>".$product['naam']."</b><br>";
}
else{
echo $product['naam']." ".$product['prijs']." ";
$nummer="addnr".$i;

?>
<input type="button" value="-" onclick="minNumber('<?php echo $nummer ?>')"></a> <span id="<?php echo $nummer ?>">0</span> <input type="button"  value="+" onclick="addNumber('<?php echo $nummer ?>')"></a></br><?php

if ($product['omschrijving']<>""){
echo "<i>".$product['omschrijving']."</i><br>";
}
}
}

?>

ik weet niet of me aanpak goed is daar hoop ik wel wat van te horen.
uit lijnen gaat wel goed maar nog even weg gehaald voor het script.
maar wat ik nog zoek is om de array van aantal[i$] de aantal op te slaan. zo dat ik bij het posten de bestelde aantal plus het product kan laten versturen.
als ik dat goed in de array heb zitten kom ik weer een heel eind.
Gewijzigd op 12/07/2012 10:12:59 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 10:28:56
Quote Anchor link
Even een kort vraagje waarom zo moeilijk doen? die table is toch nergens voor nodig? ik neem aan dat je gebruik maakt van een database? ( of een ini file ) of ben je echt van plan om al je producten hardcoded op te slaan?
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 10:35:24
Quote Anchor link
ja de tabel is even om te laten zien wat ik heb.
die lijst gaat de sql database in.
op die manier kan ik alles laten zien wat niet 0 is. en zo wil ik de te posten lijst maken. of gaat dat niet goed?
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 10:59:17
Quote Anchor link
ik zou het gelijk in je database stoppen..

hier even een opzetje.. ( je moet het zelf uiteraard aanvullen )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
ini_set('display_errors',1);
 error_reporting(E_ALL);

 /*
  * haal alles uit de database
  */


$getQuery = "SELECT
                    rij, rij,
             FROM
                     table
             "
;

             // query uitvoeren

$runQuery = mysql_query($getQuery);

// controle op query ( of hij gelukt is )

if($runQuery === false)
{

    echo 'database fout';
}

else
{    
    // ga door elke rij heen en zet alle waardes in een assoc array
    $msg = "";
    while($row = mysql_fetch_assoc($runQuery))
    {

        // elke rij in $msg variable zetten
        $msg = $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
    }


    // echo $msg waar je msg weer wilt geven.
    echo $msg;
}


?>




Toevoeging op 12/07/2012 11:01:55:

Edit:
als je dit gedaan hebt kunnen we weer een stapje verder kijken met hoe het dan moet.
 
Ronald E

Ronald E

12/07/2012 18:35:21
Quote Anchor link
het is nu beschikbaar via de sqldatabase.
maar kan ik de function ook de teller van php gebruiken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
 
Reshad F

Reshad F

12/07/2012 21:28:44
Quote Anchor link
nah niet zo moeilijk doen gewoon zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    
        $i = $_POST['current_value'];
        if(isset($_POST['plus']))
        {

            $i++;
        }


        if(isset($_POST['min']))
        {

            $i--;
        }
}


$prijs = 10;

$prijs *= $i;

?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
</head>
<body>
prijs <span><?php echo $prijs; ?></span>
 <form action="" method="post">
    <input type="submit" name="min" value="-"> <input name="current_value" type="text" value=<?php echo $i ?> >         <input type="submit" name="plus" value="+">
</form>


</body>
</html>
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 02:31:46
Quote Anchor link
dit ziet er toch wel moeilijk uit.
Om dat ik nooit weet hoe groot die lijst word en dan moet ik voor iedere regel ook input en een output moeten maken en het kan best zo zijn dat er 10 of wel veel meer verschillende producten worden gekocht.
 
Wouter J

Wouter J

13/07/2012 09:49:35
Quote Anchor link
Ik zou helemaal niet moeilijk doen en gewoon HTML gebruiken: http://jsfiddle.net/WouterJ/UQLE9/
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 10:16:21
Quote Anchor link
tja gewoon html gebruiken ?
ik wil graag dat de mensen zelf kunnen kliken op de hoeveelheid met het bedrag wat het kost perstuk er voor. en daar achter dan wat het maal het aantal kost.
daarna moet het verstuurt worden dan dan wil ik versturen alles waar het aantal niet nul is.
html kan toch uit zich zelf niet rekenen?
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 10:40:52
Quote Anchor link
@Wouter hij wilt iets hebben waarbij de prijs omhoog gaat als hij bijv x aantal heeft dus ik denk dat dit alleen niet genoeg is.

@Ronald
en als je het zo wilt hebben als je het hebben wilt dan moet je mijn manier maar gebruiken en als je het echt te moeilijk vind die van wouter. maar dan krijg je dus geen realtime bedrag te zien.

en zo moeilijk is het toch niet? je kan het makkelijk allemaal door php zelf laten genereren en elke box dan een eigen id o.i.d. meegeven en aan de hand daarvan ga je dan hetgeen wat 1 of hoger heeft in de database stoppen.
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 10:50:06
Quote Anchor link
Reshad wat je in je bericht heb gezet heb ik geprobeerd door te voeren bij me.
maar nu bij 1 klik gaat alle in 1 keer omhoog. dus dan moet ik voor alle regels een aparte uitvoer maken. Dan krijg je r ook een input voor alle regels. Of denk ik nu fout?
De lijst kan wel 100 producten bevatten.

ik heb het nu zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
   <script type="text/javascript">
      <!--
      function addNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu + 1);
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      function minNumber(spid) {
         aantalNu = parseInt(document.getElementById(spid).innerHTML);
         aantalStraks = (aantalNu - 1);
         if (aantalStraks<0){
         aantalStraks=0;
         }
         document.getElementById(spid).innerHTML = aantalStraks;
      }
      -->
   </script>
  
<?php
date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

        $in = $_POST['current_value'];
        if(isset($_POST['plus']))
        {

            $in++;
        }

        if(isset($_POST['min']))
        {

            $in--;
            if ($in<0) {
            $in=0;
            }
        }
}

$prijs = 10;
//$prijs = $in;

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);
include('databaselogin.php');
$link = mysql_connect($host, $dbnaam, $dbww);
mysql_select_db('test', $link);
$getQuery = "SELECT * FROM menu";
$runQuery = mysql_query($getQuery);
$aantalrijn = mysql_num_rows($runQuery);
if($runQuery === false)
{

    echo 'database fout';
}

else
{

echo $aantalrijn;
$i=0;
while ( $rij = mysql_fetch_array( $runQuery ) ) {
$i=$i+1;
if ($rij['kop'] === "K"){
echo '<table border="1" width="100%"><tr><td width="80">&nbsp;</td><td colspan="5">';
echo "<center><font size='4'><br><b>".$rij['naam']."</b></font></center>";
echo "<center><i>".$rij['omschrijving']."</i></center>";
echo '</td><td width="80">&nbsp;</td></tr></table>';
}
else{
echo '<table border="1" width="100%"><tr><td width="80">&nbsp;';
echo $i." </td><td> ".$rij['naam']." <br><i>".$rij['omschrijving']."</i></td><td width='80' valign='top'> ".number_format($rij['prijs'], 2, ',', ' ')." </td><td width='120' valign='top'> ";

$nummer="addnr".$i;

echo '<form action="" method="post">';
echo '<input type="submit" name="min" value="-"> <input name="current_value" type="text" size="5"  value='.$in.' ><input type="submit" name="plus" value="+">';
echo '</form>';
echo'</td><td width="80"  valign="top">'.number_format(($rij['prijs']*$in), 2, ',', ' ');
echo '</td><td width="80">&nbsp;</td></tr></table>';
}
}
}


?>
Gewijzigd op 13/07/2012 10:51:00 door Ronald E
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 11:13:33
Quote Anchor link
dat moet inderdaad. maar ik snap niet waarom je op regel 56 $i weer op 0 zet?

en gebruik mysql_fetch_assoc ipv array regel 57

elke regel echo is ook niet heel handig je kan beter zoals mijn voorbeeld doen zie onderstaand stukje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $msg
= "";
    while($row = mysql_fetch_assoc($runQuery))
    {

        // elke rij in $msg variable zetten
        $msg = $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
        $msg .= $row['rij'];
    }


    // echo $msg waar je msg weer wilt geven.
    echo $msg;
?>


op die manier kan je je logica voor je html tag uitvoeren en die paar kleine echo'tjes in je code zelf.

( zie voorbeeld plus / min box voorbeeldje )

en ik raad je ook aan om hetgeen wat je op wilt halen al in je query te controleren dus niet achteraf. regel 59.

gebruik geen * (wildcard) maar benoem alle veldnamen (rows)

verder moet

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL); boven ALLES

dus niet logica en dan ^ en dan weer logica..

daarna zie ik je je database connection includen maar ook in je script zelf schrijven? (dubbelop?)

ook moet je iets beter leren inspringen met je code want zoals het nu is kan je het bijna niet lezen. zo zie je foutjes heel snel over het hoofd ( bijvoorbeeld als je ergens een } vergeten bent o.i.d. )
 
Ronald E

Ronald E

13/07/2012 11:36:23
Quote Anchor link
bedankt ik ga het aanpassen zo als je beschreven heb.
1 ding heb ik bekeken $i zet ik op 0 anders krijg ik de foutmelding :Undefined variable: i in array1.php on line 58. door het optellen van $i
 
Reshad F

Reshad F

13/07/2012 11:50:41
Quote Anchor link
ah ik zie al waarom.. ik had ook i gebruikt en jij hebt er in van gemaakt ( mijn scriptje ) :) nevermind!


$i = $i+1;

kan je makkelijker korter en ( zo wordt het altijd geschreven) $i++ doen.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.