betaling mollie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »
W W

W W

18/03/2009 11:01:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb voor een website een betaling systeem via mollie.
Echter, 4 van de 5 keer gaat de betaling wel goed, en word er wel geld afgeschreven maar word het verder niet goed afgehandeld.

Ik maak gebruik van een classe die op mollie.nl is vrijgegeven om te gebruiken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
<?php
/*
    ========================+===============================================
    File:       class.mollie-ideal.php
    Author:        Mollie B.V.
    More information? Go to www.mollie.nl
    ========================================================================
 */


class ideal {
    // class variables
    var $partnerid            = null;
    var
$transaction_id    = null;
    var
$bankid                    = null;
    var
$amount                 = null;
    var
$description        = null;
    var
$reporturl           = null;
    var
$returnurl           = null;
    var
$country             = 31;
    var
$currency       = 'EUR';
    var
$payed          = false;
    var
$bankurl                = null;
    var
$statusmessage    = null;
    var
$testmode                = true;
    var
$banks                    = array();

    function
setPartnerID($partnerid) {
        if(is_numeric($partnerid)) {
            $this->partnerid = $partnerid;
            return true;
        }

        else
            return false;
    }

    function
setAmount($amount) {
        if (is_numeric($amount)) {
            $this->amount = $amount;
            return true;
        }

        else
            return false;
    }

    function
setCountry($country) {
        if (is_numeric($country)) {
            $this->country = $country;
            return true;
        }

        else
            return false;
    }

    function
setReportURL($reporturl) {
        if (preg_match('|(\w+)://([^/:]+)(:\d+)?/(.*)|',$reporturl)) {
            $this->reporturl = $reporturl;
            return true;
        }

        else
            return false;
    }
    
    function
setReturnURL($returnurl) {
        if (preg_match('|(\w+)://([^/:]+)(:\d+)?/(.*)|',$returnurl)) {
            $this->returnurl = $returnurl;
            return true;
        }

        else
            return false;
    }
    
    function
setDescription($description) {
        if ($description!='') {
            $this->description = substr($description,0,29);
            return true;
        }

        else
            return false;
    }

    function
setBankid($bankid) {
        if ($bankid!='') {
            $this->bankid = $bankid;
        }

        else
            return false;
    }

    function
setTransactionId($transaction_id) {
        if ($transaction_id!='') {
            $this->transaction_id = $transaction_id;
        }

        else
            return false;
    }
    
    function
setTestMode($testmode) {
        $this->testmode = $testmode;
    }
    
    function
fetchBanks() {
        // gets/refreshes banks from mollie
        $result = $this->sendToHost('www.mollie.nl', '/xml/ideal/', 'a=banklist'.($this->testmode ? '&partnerid='.$this->partnerid : ''));
        if (!$result) return false;
        
        list($headers, $xml) = preg_split("/(\r?\n){2}/", $result, 2);
        //shiftoff wrapping <response> and <banks>
        $data = @array_shift(@array_shift(XML_unserialize($xml)));
        
        // build banks-array
        $this->banks=array();
        foreach ($data as $bank) {
            $this->banks[$bank['bank_id']]=$bank['bank_name'];
        }

        
        return $this->banks;
    }
    
    function
createPayment() {
        // prepares a payment with mollie
        if($this->partnerid=='' or $this->amount=='' or $this->reporturl=='' or $this->returnurl=='' or $this->description=='' or $this->bankid=='')
            return false;
        $result = $this->sendToHost('www.mollie.nl', '/xml/ideal/',
                'a=fetch'.
                '&partnerid='.urlencode($this->partnerid).
                '&bank_id='.urlencode($this->bankid).
                '&amount='.urlencode($this->amount).
                '&reporturl='.urlencode($this->reporturl).
                '&description='.urlencode($this->description).
                '&returnurl='.urlencode($this->returnurl));
        
        
        if (!$result) return false;
        
        list($headers, $xml) = preg_split("/(\r?\n){2}/", $result, 2);
        // shiftoff wrapping <reponse> and <order>
        $data = @array_shift(@array_shift(XML_unserialize($xml)));
        
        $this->transaction_id     = $data['transaction_id'];
        $this->amount                = $data['amount'];
        $this->currency            = $data['currency'];
        $this->bankurl                = html_entity_decode($data['URL']);
        $this->statusmessage        = $data['message'];
        
        
        
        return true;
    }

    function
checkPayment() {
        // check a payment with mollie
        $result = $this->sendToHost('www.mollie.nl', '/xml/ideal/',
                'a=check'.
                '&partnerid='.urlencode($this->partnerid).
                '&transaction_id='.urlencode($this->transaction_id).
                (
$this->testmode ? '&testmode=true' : ''));
        if (!$result) return false;

        list($headers, $xml) = preg_split("/(\r?\n){2}/", $result, 2);
        // shiftoff wrapping <response> en <order>
        $data = @array_shift(@array_shift(XML_unserialize($xml)));

        $this->payed            = ($data['payed'] == 'true');
        $this->amount                = $data['amount'];
        $this->statusmessage        = $data['message'];
        
        return $this->payed;
    }

    function
sendToHost($host,$path,$data) {
        // posts data to server
        $buf = '';
        
        $fp = @fsockopen($host,80);
        if ($fp) {
            @
fputs($fp, "POST $path HTTP/1.0\n");
            @
fputs($fp, "Host: $host\n");
            @
fputs($fp, "Content-type: application/x-www-form-urlencoded\n");
            @
fputs($fp, "Content-length: " . strlen($data) . "\n");
            @
fputs($fp, "Connection: close\n\n");
            @
fputs($fp, $data);
            while (!feof($fp))
                $buf .= fgets($fp,128);
            fclose($fp);
        }

        return $buf;
    }
}



###################################################################################
#
# XML Library, by Keith Devens, version 1.2b
# http://keithdevens.com/software/phpxml
#
# This code is Open Source, released under terms similar to the Artistic License.
# Read the license at http://keithdevens.com/software/license
#
###################################################################################

###################################################################################
# XML_unserialize: takes raw XML as a parameter (a string)
# and returns an equivalent PHP data structure
###################################################################################

function & XML_unserialize(&$xml){
    $xml_parser = &new XML();
    $data = &$xml_parser->parse($xml);
    $xml_parser->destruct();
    return $data;
}

###################################################################################
# XML_serialize: serializes any PHP data structure into XML
# Takes one parameter: the data to serialize. Must be an array.
###################################################################################

function & XML_serialize(&$data, $level = 0, $prior_key = NULL){
    if($level == 0){ ob_start(); echo '<?xml version="1.0"',"\n"; }
    while(list($key, $value) = each($data))
        if(!strpos($key, ' attr')) #if it's not an attribute
#we don't treat attributes by themselves, so for an empty element
# that has attributes you still need to set the element to NULL


            if(is_array($value) and array_key_exists(0, $value)){
                XML_serialize($value, $level, $key);
            }
else{
                $tag = $prior_key ? $prior_key : $key;
                echo str_repeat("\t", $level),'<',$tag;
                if(array_key_exists("$key attr", $data)){ #if there's an attribute for this element
                    while(list($attr_name, $attr_value) = each($data["$key attr"]))
                        echo ' ',$attr_name,'="',htmlspecialchars($attr_value),'"';
                    reset($data["$key attr"]);
                }


                if(is_null($value)) echo " />\n";
                elseif(!is_array($value)) echo '>',htmlspecialchars($value),"</$tag>\n";
                else echo ">\n",XML_serialize($value, $level+1),str_repeat("\t", $level),"</$tag>\n";
            }

    reset($data);
    if($level == 0){ $str = &ob_get_contents(); ob_end_clean(); return $str; }
}

###################################################################################
# XML class: utility class to be used with PHP's XML handling functions
###################################################################################

                 class XML{
                     var
$parser;   #a reference to the XML parser
                         var $document; #the entire XML structure built up so far
                         var $parent;   #a pointer to the current parent - the parent will be an array
                         var $stack;    #a stack of the most recent parent at each nesting level
                         var $last_opened_tag; #keeps track of the last tag opened.

                         function XML(){
                             $this->parser = &xml_parser_create();
                             xml_parser_set_option(&$this->parser, XML_OPTION_CASE_FOLDING, false);
                             xml_set_object(&$this->parser, &$this);
                             xml_set_element_handler(&$this->parser, 'open','close');
                             xml_set_character_data_handler(&$this->parser, 'data');
                         }
                     function
destruct(){ xml_parser_free(&$this->parser); }
                     function &
parse(&$data){
                         $this->document = array();
                         $this->stack    = array();
                         $this->parent   = &$this->document;
                         return xml_parse(&$this->parser, &$data, true) ? $this->document : NULL;
                     }
                     function
open(&$parser, $tag, $attributes){
                         $this->data = ''; #stores temporary cdata
                             $this->last_opened_tag = $tag;
                         if(is_array($this->parent) and array_key_exists($tag,$this->parent)){ #if you've seen this tag before
                             if(is_array($this->parent[$tag]) and array_key_exists(0,$this->parent[$tag])){ #if the keys are numeric
#this is the third or later instance of $tag we've come across

                                 $key = count_numeric_items($this->parent[$tag]);
                             }
else{
#this is the second instance of $tag that we've seen. shift around
                                 if(array_key_exists("$tag attr",$this->parent)){
                                     $arr = array('0 attr'=>&$this->parent["$tag attr"], &$this->parent[$tag]);
                                     unset($this->parent["$tag attr"]);
                                 }
else{
                                     $arr = array(&$this->parent[$tag]);
                                 }

                                 $this->parent[$tag] = &$arr;
                                 $key = 1;
                             }

                             $this->parent = &$this->parent[$tag];
                         }
else{
                             $key = $tag;
                         }

                         if($attributes) $this->parent["$key attr"] = $attributes;
                         $this->parent  = &$this->parent[$key];
                         $this->stack[] = &$this->parent;
                     }
                     function
data(&$parser, $data){
                         if($this->last_opened_tag != NULL) #you don't need to store whitespace in between tags
                             $this->data .= $data;
                     }
                     function
close(&$parser, $tag){
                         if($this->last_opened_tag == $tag){
                             $this->parent = $this->data;
                             $this->last_opened_tag = NULL;
                         }

                         array_pop($this->stack);
                         if($this->stack) $this->parent = &$this->stack[count($this->stack)-1];
                     }
                 }
function
count_numeric_items(&$array){
    return is_array($array) ? count(array_filter(array_keys($array), 'is_numeric')) : 0;
}

?>



Als de betaling heeft plaats gevonden gaat het script automatisch terug naar return.php.

In return.php controleer ik door middel van die classe ook of de betaling heeft plaats gevonden. Dit doe ik door middel van


<?php
session_start();

error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

require 'functies.php';
require 'class.mollie.ideal.php';

$partnerid = '158871';
$transaction = $_GET['transaction_id'];

$ideal = new ideal();
$ideal->setPartnerid($partnerid);
$ideal->setTransactionId($transaction);

            $current = explode('.', $_SERVER['HTTP_HOST']);
            $current = $current[1].'.'.$current[2];

if($ideal->checkPayment() == true)
{


//hier worden queries uitgevoerd en mailtjes verzonden.

echo '<p>Bedankt voor uw bestelling! Klik <a style="font-size: 13px; font-family: arial; color: #ff0000; font-weight: bold;" href="http://www.schooltoneel.net/Admin/sha.php?bestand='.$getfile['bestandID'].'" target="_self">hier</a> om uw bestelling te downloaden. Mocht u problemen ondervinden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.';

unset($_SESSION['scriptID']);
unset($_SESSION['uniq']);
unset($_SESSION['klantID']);

}

else
{
    if(isset ($_SESSION['scriptID']) ) { unset($_SESSION['scriptID']); }
    if(isset ($_SESSION['uniq']) ) { unset($_SESSION['uniq']); }
    if(isset ($_SESSION['klantID']) ) { unset($_SESSION['klantID']); }
    
    header('location: http://'.$_SERVER['HTTP_HOST']);
}


?>



Het probleem is, dat het script na betaling goed naar return.php gaat, maar niet door de if statement komt omdat hij de betaling niet kan vinden (die WEL plaats gevonden heeft). Hierdoor word er niks in de database weggeschreven en worden er geen mailtjes verstuurd.

Heeft iemand ook problemen hiermee? of ziet iemand toevallig een fout die ik maak?

Ik zelf zie geen andere oorzaak dan dat het systeem van mollie te traag is met het verwerken van de betaling waardoor mijn script de betaling niet kan vinden. Want 4 van de 5 keer werkt het namelijk wel.

mvg Pepijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door W W
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:02:38
 
Graviton

graviton

18/03/2009 11:07:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik zelf zie geen andere oorzaak dan dat het systeem van mollie te traag is met het verwerken van de betaling waardoor mijn script de betaling niet kan vinden. Want 4 van de 5 keer werkt het namelijk wel.


Wanneer je dat vermoed zou je het kunnen testen door na het uitvoeren van het betalingsscript eerst naar een blanco redirectpagina te gaan, de timer van de redirect pagina op 10 seconden zetten en vervolgens dan pas naar return.php te gaan. Als het dan niet meer gebeurt zou het daar misschien aan kunnen liggen. Wanneer het alsnog 4 van de 5 keer werkt is het een ander probleem waarschijnlijk.
 
W W

W W

18/03/2009 11:10:00
Quote Anchor link
graviton schreef op 18.03.2009 11:07:
Quote:
Ik zelf zie geen andere oorzaak dan dat het systeem van mollie te traag is met het verwerken van de betaling waardoor mijn script de betaling niet kan vinden. Want 4 van de 5 keer werkt het namelijk wel.


Wanneer je dat vermoed zou je het kunnen testen door na het uitvoeren van het betalingsscript eerst naar een blanco redirectpagina te gaan, de timer van de redirect pagina op 10 seconden zetten en vervolgens dan pas naar return.php te gaan. Als het dan niet meer gebeurt zou het daar misschien aan kunnen liggen. Wanneer het alsnog 4 van de 5 keer werkt is het een ander probleem waarschijnlijk.


Dat heb ik al gedaan, en het maakt niet uit qua tijd. Het lijkt net alsof het random is.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

18/03/2009 16:02:00
Quote Anchor link
Pepijn schreef op 18.03.2009 11:01:
Ik zelf zie geen andere oorzaak dan dat het systeem van mollie te traag is met het verwerken van de betaling waardoor mijn script de betaling niet kan vinden. Want 4 van de 5 keer werkt het namelijk wel.


Kan niet, de return word pas aangeroepen als de order verwerkt is. Je gebruikt een (sterk!) verouderd script, dat zie je zelf waarschijnlijk ook wel.. die fopens en het zelf (!) handmatig uit elkaar plukken van de xml is natuurlijk niet echt je-van-het. Op een goed geupdate server werkt het script zelfs helemaal niet.

De afgelopen tijd zijn er veel topics over geweest... er is sinds een week of 2 een nieuwe code geplaatst op mollie.nl maar wellicht heb je ook interesse in mijn Mollie.nl iDEAL oplossing. Regeltje of 150, iets gestructureerder en gebruik makend van simpelXML en curl.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.