bevat een string javascript of html?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Renne

stefan Renne

02/11/2010 14:51:59
Quote Anchor link
Ik was bezig een forum te maken, alleen is het natuurlijk verschrikkelijk onhandig wanneer er html of javascript naar de database word geschreven.
Ik heb dit al geprobeerd te voorkomen dmv htmlencode() alleen worden er dan soms ook tekens vertaald die je graag niet vertaald hebt denk aan bv de é en een pijl <--
Dus mijn vraag was of iemand hier misschien een oplossing of een beter idee heeft.
Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:10:22
 
Pim -

Pim -

02/11/2010 15:18:38
Quote Anchor link
Het mag rustig in je DB staan, je mag het alleen niet weergeven. htmlentities($str, ENT_QUOTES) de weergave.
Gewijzigd op 02/11/2010 15:21:55 door Pim -
 
Jacco Engel

Jacco Engel

02/11/2010 15:18:38
Quote Anchor link
strip_tags ?
 
Stefan Renne

stefan Renne

02/11/2010 15:24:44
Quote Anchor link
Pim - op 02/11/2010 15:18:38:
Het mag rustig in je DB staan, je mag het alleen niet weergeven. htmlentities($str, ENT_QUOTES) de weergave.


oke maar ENT_QUOTES convert alleen de quotes? daarvoor gebruik ik mysql_real_escape_string() dan toch al?

Jacco Engel op 02/11/2010 15:18:38:
strip_tags ?


Ja, daar kan ik misschien wel wat mee, en wat betreft javascript? iemand een idee?
Gewijzigd op 02/11/2010 15:28:42 door stefan Renne
 

02/11/2010 16:24:17
Quote Anchor link
Stefan Renne op 02/11/2010 15:24:44:
Pim - op 02/11/2010 15:18:38:
Het mag rustig in je DB staan, je mag het alleen niet weergeven. htmlentities($str, ENT_QUOTES) de weergave.


oke maar ENT_QUOTES convert alleen de quotes? daarvoor gebruik ik mysql_real_escape_string() dan toch al?

Jacco Engel op 02/11/2010 15:18:38:
strip_tags ?


Ja, daar kan ik misschien wel wat mee, en wat betreft javascript? iemand een idee?


Als je niet weet wat de functie doet kijk je op php:
htmlentities - Convert all applicable characters to HTML entities.

Verder moet je geen strip tags gebruiken, misschien wilt iemand wel een voorbeeld geven...
 
Stefan Renne

stefan Renne

03/11/2010 21:02:58
Quote Anchor link
maar het nadeel van htmlentities is dat sommige dingen ook geconvert worden waarvan ik niet wil dat ze geconverteerd worden.

ik denk dat niemand een striptags voorbeeld wil geven, jammer
 
Gerben pHp

Gerben pHp

03/11/2010 22:27:51
Quote Anchor link
Zie hier, een voorbeeld van scrip_tags:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

// Voorbeeld 1
$string = '<div><p>Hallo <b>gebruikersnaam</b>! Welkom op PHPhulp.nl!</p></div>';

// Geeft 'Hallo gebruikersnaam! Welkom op PHPhulp.nl!'
$output = strip_tags($string);


// Voorbeeld 2
$string2 = '<div><p>Hallo <b>gebruikersnaam</b>! Welkom op PHPhulp.nl!</p></div>';

// Geeft '<p>Hallo <b>gebruikersnaam</b>! Welkom op PHPhulp.nl!</p>'
$output2 = strip_tags($string, '<b><p>');

?>


Je ziet dat in het eerste voorbeeld ALLE HTML wordt verwijderd, en in het tweede voorbeeld uitzonderingen zijn toegevoegd... Alle html wordt verwijderd, behalve de <b> en <p> tags :)

Veel succes verder!
 
Jelmer -

Jelmer -

03/11/2010 22:44:45
Quote Anchor link
Stefan Renne op 03/11/2010 21:02:58:
maar het nadeel van htmlentities is dat sommige dingen ook geconvert worden waarvan ik niet wil dat ze geconverteerd worden.

htmlspecialchars beter? Die zet alleen dingen als <, > en & en eventueel quotes om (als je niet ENT_COMPAT maar ENT_QUOTES als 2e argument meegeeft)
 
Jordy nvt

Jordy nvt

04/11/2010 09:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function clean($tekst){
    $tekst=htmlspecialchars(strip_tags(trim($tekst)));
    return $tekst;
}


//website code
$cleanup=clean($tekst);
echo $cleanup;
?>


Zoiets.
Gewijzigd op 04/11/2010 09:15:37 door Jordy nvt
 
Stefan Renne

stefan Renne

06/11/2010 13:25:28
Quote Anchor link
mmm oke bedankt jongens
 
Milo S

Milo S

06/11/2010 13:29:46
Quote Anchor link
Waarom zou je dat zo willen? Doe gewoon mysql_real_escape_string en verander het pas als je het uit je db haalt...?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.