Bevatten van een bepaalde text

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J orii

J orii

14/09/2008 11:31:00
Quote Anchor link
Ik wil iets van een zoek machine maken,

maar dan moet ik weten hoe ik met een scriptje in de database kan kijken of daar het trefwoord te vinden is, of een deel van dat tref woord
dat je dit effect hebt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql= "SELECT * FROM database WHERE zoekterm='".$_GET['searchText']."'";


als "SearchText" dan 'app' is dat hij zelf kan zien van; "Hé dat lijkt op "APPEL"" en dat hij dan dat weergeeft,

duidelijker kan ik het niet uitleggen helaas.. :P

maarja graag geen tips over dat het beter zus of zo kan,

maar gwn een tut of scriptje, miss een link naar hoe ik het kan regele,

bedankt alvast.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:18:27
 
Gerard M

Gerard M

14/09/2008 12:29:00
Quote Anchor link
Je kan de LIKE clausule gebruiken:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/pattern-matching.html

Ik moet wel toevoegen dat LIKE erg traag werkt wanneer je veel entries in je table hebt.
 
Barman V

Barman V

14/09/2008 12:42:00
Quote Anchor link
Waarom gebruik je dan hiervoor de WHERE? LIKE kan ook maar hiermee weet je niet welke treffer de belangrijkste is (bovenaan moet komen).

Je kan beter de fulltext search gebruiken (ik neem aan dat je mysql gebruikt)
http://netters.nl/fulltext-search-in-mysql
of
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/fulltext-search.html

Deze voert naast het zoeken ook een berekening uit (op basis van lengte van de text, aantal treffers, enz) voor welk record het beste resultaat is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
PHP Newbie

PHP Newbie

14/09/2008 13:13:00
Quote Anchor link
Denk ook even aan SQL-injection.
 
J orii

J orii

15/09/2008 15:56:00
Quote Anchor link
lol dit was maar een voorbeeldje heh ;)

maar oke dank jullie wel :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.