Beveiliging loginsysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 20:12:38
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Mijn website is de afgelopen twee weken al 3x gehackt.
Mijn vorige login was beveiligd tegen sql injection
door middel van de php functie mysql_real_escape_string.
Mijn wachtwoorden werden geëncrypt door middel van md5 en sha1.
Alsnog is het de hacker gelukt in te breken op mijn account.

Ik heb mijn beveiliging versterkt door de wachtwoorden te salten,
maar ik wil toch graag even zeker zijn dat dit veilig is.

Heeft iemand nog tips voor me hoe ik mijn login nog veiliger kan maken
en hoe ik eventuele session/cookie hijacking beter tegen kan gaan?

Bij voorbaat dank!

Groetjes,
Mik

Toevoeging:
alleen het userid van de gebruiker en een random aangemaakte
key word in de sessie en cookie opgeslagen. De key zorgt ervoor
dat als iemand anders inlogt op je account je uitgelogd word met de
melding: Je bent ingelogt op een andere computer.

Het rare is dat toen de hacker inlogte op mijn account ik zelf ingelogd was
echter werd ik niet uitgelogd, dus moet het wel een session/cookie hijacking
geweest zijn.
Gewijzigd op 02/02/2011 20:15:59 door Mik PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:39:55
 

02/02/2011 20:16:26
Quote Anchor link
Sowieso is het handig als je probeert uit te vinden hoe die hack plaats heeft kunnen vinden (bijvoorbeeld door xss).
Verder moet je altijd een salt gebruiken bij passwords. Passwords en gebruikersnamen en de hashes ervan sla je nergens op, gebruik je alleen bij het inloggen om te vergelijken.
 
Niels K

Niels K

02/02/2011 20:19:50
Quote Anchor link
Nog even benadrukken wat Karl zegt en wat heel belangrijk is: Passwords en gebruikersnamen en de hashes ervan sla je nergens op, vooral niet in cookies of sessies.
 
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 20:22:17
Quote Anchor link
Oke top, ik zal het even gaan uitzoeken. Maar je zegt op het laatst dat je de hashes van je gebruikersnaam of wachtwoord nergens mag opslaan.. maar hoe kan ik ze dan vergelijken? Of bedoel je daarmee niet in sessies of cookies? Want ik sla ze dus gesalt op in mijn database
 

02/02/2011 20:22:53
Quote Anchor link
Ja, alleen gesalt in db mag.
 
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 20:24:01
Quote Anchor link
Oke top hartelijk bedankt. Naja zo heb ik het nu dus ook. Verder nog eventuele tips? of is dit ongeveer het maximale wat je uit je beveiliging kan halen?

Toevoeging op 02/02/2011 20:28:22:

Deze salt heb ik trouwens gevonden hier op phphulp
Maar is het handiger om het eerst te salte en dan eventueel nog md5 en/of sha1 eraan toe te voegen, of eerst md5/sha1 en daarna de salt.

Is dit script ook veilig en moet ik zelf nog het een en ander veranderen?
Ben nog niet zo bekend met salten namelijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

function salt($pass, $salt="ag7dy23kl6yw4bd9x0k3", $str="")
{

    $pass = str_replace(" ", "", $pass);
    $pass = strrev($pass);

    $arr[0] = strlen($pass);
    $arr[1] = strlen($salt);
    
    while($arr[0] > $arr[1] + 1)
    {

        $salt = $salt.$salt;
        $arr[1] = strlen($salt);
    }


    $split_len = floor(max($arr) / (min($arr) - 1));
    
    $salt = explode(" ", chunk_split($salt, $split_len, " "));
    array_pop($salt);
    $salt = array_reverse($salt);
    
    $j = $arr[0] > count($salt) ? $arr[0] : count($salt);
    
    for($i=0; $i<$j; $i++)
    {

        if(isset($pass{$i}))    $str .= $pass{$i};
        if(isset($salt[$i]))    $str .= $salt[$i];
    }

    
    return $str;
}


?>
 
Niels K

Niels K

02/02/2011 20:44:26
Quote Anchor link
Salt is heel simpel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sha1($password . $salt);
?>

Onzin wat je hierboven post, is allemaal te veel werk :-)
Gewijzigd op 02/02/2011 20:44:52 door Niels K
 
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 20:51:00
Quote Anchor link
Oke top hartelijk bedankt. Maar als ik het goed bedrijp
dan word dus bijvoorbeeld bij dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$wachtwoord
= "wachtwoord";
$salt = "123qwe123qwe";
?>

Dan word dit dus geencrypt als in sha1:

wachtwoord123qwe123qwe?

Is het dan niet veiliger om om de zoveel letters in een wachtwoord
een deel van de salt toe te voegen of eventueel de gehele salt?
Gewijzigd op 02/02/2011 20:52:28 door Mik PHP
 
Jasper hoi

jasper hoi

02/02/2011 20:59:59
Quote Anchor link
het idee van een salt is dat het moeilijker word om een wachtwoord te brute forceren. (hoe langer je wachtwoord, hoe moeilijker).
Zelf gebruik ik altijd sha1(), omdat die moeilijker is om te brute force dan md5()

(correct me if i'am wrong)
 
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 21:03:52
Quote Anchor link
Ja dat heb ik ook veel gehoord.. Alleen ik gebruikTE dan eerst altijd md5(sha1())
of andersom, maar nu wil ik dus md5(sha1(salt())) gaan gebruiken.. Of misschien haal ik de hele md5 er wel uit aangezien hij vrij onveilig is..

Aan de ene kant is het beter want als ze de md5 hacken dan moeten ze die sha1 nog zien te hacken en als ze die gehackt hebben de salt nog
Gewijzigd op 02/02/2011 21:04:17 door Mik PHP
 
Niels K

Niels K

02/02/2011 21:42:28
Quote Anchor link
Nee, encryptie over encryptie is niet aan te raden, er gaan zelf geruchten rond dat het juist makkelijker te kraken is.

Simpel zoals ik zei:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$salt
= 'as;dhaklwjtholwutlkajfliaguytaweuifhasjklfnaerhtapsduhfljkhan;';
$query = "INSERT INTO .. (...) VALUES( '" .sha1($_POST['password'] . $salt). "' )";
?>


goeie salt vind je niet? Was gewoon even 3 keer domweg wat toetsen indrukken :P
Gewijzigd op 02/02/2011 21:43:02 door Niels K
 
Jasper hoi

jasper hoi

02/02/2011 22:07:04
Quote Anchor link
misschien een vreemd idee, maar waarom zou je dit niet doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$salt
= "gfbf7&#^EFBEAFVYIGR&r8gufbu8e5y';.'m";
$password = "jewachtwoord";

$passwordHash = sha1($salt.md5($password));
?>


Zoals Niels zei, is encryptie over encryptie niet aan te raden. Maar dat los je (volgens mij dan) nu toch op door die salt toe te voegen.
 
Mik PHP

Mik PHP

02/02/2011 22:10:06
Quote Anchor link
Volgens mij ook ja, maar goed.

Die salt die ik hierboven gepost heb die plakt stukjes van een omgekeerde salt
dus bijf:
$salt = "1234";
$pw = "niceworkdude"
daar maakt hij dan 4dude3nice2work1 van
dat dan nog even encrypten door sha1 en voila, sterk pw bijna niet te kraken toch?


Toevoeging op 02/02/2011 22:14:35:

PS: Op zich heeft niels gelijk.. want als je namelijk een wachtwoord hebt als: "Hallo"
en de md5 enctyptie zou dan bij wijs van spreken dsajdasd998u3jkd zijn en je hackt op de een of andere manier die sha dan zie je dit: gfbf7&#^EFBEAFVYIGR&r8gufbu8e5y';.'mhallo dan is hij op zich makkelijk te kraken.

Toevoeging op 02/02/2011 22:15:49:

Onee laat maar, dan zie je de geencrypte md5 nog ik ben moe, laat maar..

Toevoeging op 02/02/2011 22:16:08:

maar alsnog is die salt dan wel onnodig geweest.
Gewijzigd op 02/02/2011 22:15:45 door Mik PHP
 
Wouter H

wouter H

01/04/2011 12:24:27
Quote Anchor link
Hallo, ik ben ook met een login-script bezig. En allemaal zo veilig mogelijk natuurlijk.

En zo heb ik gelezen over "SHA256"
En dat deze geprefereerd wordt over md5 en sha1

Wat is jullie mening daarover?

Bijvoorbaat dank,

Groeten
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2011 12:48:17
Quote Anchor link
Wouter H op 01/04/2011 12:24:27:
En zo heb ik gelezen over "SHA256"
En dat deze geprefereerd wordt over md5 en sha1


MD5 is 32 characters.
SHA is 40 characters.
SHA256 is 256 characters, dus wat lastiger te kraken.
 
Wouter H

wouter H

01/04/2011 13:05:56
Quote Anchor link
thanks
 
Maarten PHP

Maarten PHP

03/04/2011 13:27:16
Quote Anchor link
Is een salt met allemaal rara tekens ook goed?
BV: (*^&^%$#@(*^&^%$#@!@#)*(*^&^%$#@
is dit ook veilig

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function salt($password) {
   $salt = '(*^&^%$#@(*^&^%$#@!@#)*(*^&^%$#@';
   return sha1(md5(sha1($salt . md5($salt . sha1($password . $salt . $password) . $salt). $salt). $password). $salt);
}

?>
Gewijzigd op 03/04/2011 13:39:11 door Maarten PHP
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/04/2011 13:30:05
Quote Anchor link
Ja, het gaat erom dat het wachtwoord niet te bruteforcen is. De password-string wordt gewoon aanzienlijk langer erdoor. Ook dictionairy-attacks behoren dan tot het verleden.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

03/04/2011 13:31:40
Quote Anchor link
Ik heb me berichtje van denet aangepast nog steeds veilig? de code?
Is het te kraken?
Gewijzigd op 03/04/2011 13:33:42 door Maarten PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.