Beveiliging page

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »
V K

V K

29/10/2010 11:52:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een probleem met het beveiligen van een pagina.
ik heb een inlogsysteem en het werkt prima, maar als ik het naam van het bestand invoer in de adres bar kom ik alsnog op de pagina waarvoor ik eigenlijk moest inloggen.

Is er een manier met PHP/Mysql om de pagina te beveiligen bijvoorbeeld door steeds te kijken of er wel iemand is ingelogd via de database?


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:52:17
 
Arjan -

Arjan -

29/10/2010 11:54:21
Quote Anchor link
Geef eens wat relevante code, zodat wij kunnen schieten op jouw gemaakte werk.....
 
- Dave -

- Dave -

29/10/2010 12:00:04
Quote Anchor link
Sessies
Gewijzigd op 29/10/2010 12:00:24 door - Dave -
 
V K

V K

29/10/2010 13:26:57
Quote Anchor link
***inloggen.php***
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">


<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    </head>    
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
            <title></title>
                <script language="JavaScript" type="text/javascript">
                        <!--
                        function checkform ( form )
                        {
                          

                          // ** START **
                          if (form.email.value == "") {                        //Als de veld (value) leeg is dan naar de alarm
                            alert( "Emailadres vergeten in te vullen!!!" ); //Hier is de alarm
                            form.email.focus();                              //Als de alarm weggeklikt is word de lege veld automatisch geselecteerd
                            return false ;
                          }
                          // ** END **
                          
                          // ** START **
                          if (form.wachtwoord.value == "") {
                            alert( "Wachtwoord vergeten in te vullen!!!" );
                            form.wachtwoord.focus();
                            return false ;
                          }
                          // ** END **
                          return true ;
                        }
                        //-->
                 </script>
    </head>



<form action="index.php?content=verwerkenlogin.php" method="POST" onsubmit="return checkform(this);">
    <pre>
    Emailadres: <input name="email" type="text" size="30"/>
    Wachtwoord: <input name="wachtwoord" type="password" size="30"/>
    </pre>

    <input type="submit" name="Submit" value="Inloggen" />
    <input type="reset" name="Reset" value="Leegmaken" />

</form>



***verwerkenlogin.php***
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
session_start();

if(!empty ($_POST["email"]) and !empty($_POST["wachtwoord"])){
    include ("connect_db.php");
    
    $query = " SELECT email, wachtwoord, gebruikersrol
               FROM userinloggegevens
               WHERE email = '"
.$_POST["email"]."'
               AND wachtwoord = '"
.MD5($_POST["wachtwoord"])."'";
              
    $results = mysql_query($query) or die ("de query is niet goed gelukt".mysql.error());
    if( mysql_num_rows($results) > 0 ) {
    $_SESSION["email"] = $_POST["email"];
    $_SESSION["wachtwoord"] = MD5($_POST["wachtwoord"]);
    for ( $i=0 ; $i<mysql_num_rows($results) ; $i++)
    {

        $gegevens = mysql_fetch_array($results);
        $_SESSION["gebruikersrol"] = $gegevens["gebruikersrol"];
    }

    
    echo $_SESSION["email"]."  ".$_SESSION["wachtwoord"]."  ".$_SESSION["gebruikersrol"]."<br/>";
    header("location: doorverwijzen.php");
    echo "stop de POST variablen en SESSION variablen";
    echo 'mysql_num_rows ($result) = '.mysql_num_rows ($results);
    }
else{
    echo "De opgegeven combinatie van uw Email en Wachtwoord is niet geldig. ga jezelf <a href='index.php?content=registreren'>registreren</a> of ga terug naar de <a href='index.php?content=home'>homepage</a>.";
    }
}
else{
header("location: index.php?content=inloggen");
}

?>



Toevoeging op 29/10/2010 13:28:02:

***doorverwijzen.php***
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
session_start();
if    ( !isset($_SESSION["gebruikersrol"]))
{

    echo "u bent niet aangemeld u kunt zich hier inloggen";
        exit();
        
}
else if ($_SESSION["gebruikersrol"] == 'administrator')
        {

                header ("location: indexadmin.php?content=home ");
            
                // voer de gegevens in van de gebruiker administrator voor logincounter.
                $connection = mysql_connect ('localhost', 'root', '')
                or die ('Unable to connect!');
                mysql_select_db('dynamisch') or die (mysql_error());
                $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                $fetch = mysql_query("SELECT * FROM uniquehits WHERE ip ='".$ip."' AND date=NOW()") or die(mysql_error());
                if ( mysql_num_rows($fetch) == 0 )
                {

                mysql_query("INSERT INTO uniquehits(ip, date) VALUES('$ip', NOW())") or die(mysql_error());
                }

                mysql_close($connection);

        }


  else if ($_SESSION["gebruikersrol"] == 'begeleider')
        {

                header ("location: indexbegeleider.php?content=home ");
                
                // voer de gegevens in van de gebruiker begeleider voor logincounter.
                $connection = mysql_connect ('localhost', 'root', '')
                or die ('Unable to connect!');
                mysql_select_db('dynamisch') or die (mysql_error());
                $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                $fetch = mysql_query("SELECT * FROM uniquehitssb WHERE ip ='".$ip."' AND date=NOW()") or die(mysql_error());
                if ( mysql_num_rows($fetch) == 0 )
                {

                mysql_query("INSERT INTO uniquehitssb(ip, date) VALUES('$ip', NOW())") or die(mysql_error());
                }

                mysql_close($connection);
        }

        
  else if ($_SESSION["gebruikersrol"] == 'docent')
        {

                header ("location: indexdocent.php?content=home ");
                
                // voer de gegevens in van de gebruiker docent voor logincounter.
                $connection = mysql_connect ('localhost', 'root', '')
                or die ('Unable to connect!');
                mysql_select_db('dynamisch') or die (mysql_error());
                $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                $fetch = mysql_query("SELECT * FROM uniquehitssd WHERE ip ='".$ip."' AND date=NOW()") or die(mysql_error());
                if ( mysql_num_rows($fetch) == 0 )
                {

                mysql_query("INSERT INTO uniquehitssd(ip, date) VALUES('$ip', NOW())") or die(mysql_error());
                }

                mysql_close($connection);
        }

        
?>



als je hebt ingelogd en je bent admin, word je bijvoorbeeld hier doorgewezen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <title></title>

    </head>
            
            
            
            <body>
            


                <?php
                
                
                include ("pagesendadmin.php");
                include ("naviadmin.php");
                include ("$Nav");
                
                ?>
        

                
                
            </body>
            
            
            
                
            
</html>
 
Marco M

Marco M

29/10/2010 15:26:14
Quote Anchor link
Op elke pagina kun je checken of $_SESSION["email"] ingesteld is. Met andere woorden, maak een authenticatie pagina en include die op elke pagina.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!isset($_SESSION["email"]) || trim($_SESSION["email"]) == ''){echo 'Je bent niet ingelogd';}
?>


Bovenstaande controleert dus of $_SESSION["email"] ingesteld is, en of er daadwerkelijk een waarde aan gekoppeld is (via trim() ). Zoniet krijg je een foutmelding (of stuur je ze terug naar de login pagina), zoja word de pagina netjes weergegeven.
 
V K

V K

29/10/2010 15:53:42
Quote Anchor link
Marco M op 29/10/2010 15:26:14:
Op elke pagina kun je checken of $_SESSION["email"] ingesteld is. Met andere woorden, maak een authenticatie pagina en include die op elke pagina.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!isset($_SESSION["email"]) || trim($_SESSION["email"]) == ''){echo 'Je bent niet ingelogd';}
?>


Bovenstaande controleert dus of $_SESSION["email"] ingesteld is, en of er daadwerkelijk een waarde aan gekoppeld is (via trim() ). Zoniet krijg je een foutmelding (of stuur je ze terug naar de login pagina), zoja word de pagina netjes weergegeven.



Als ik nu de bestandnaam in de adresbalk zet ga die wel naar de login pagina, maar als ik nu met een gebruiker inlog logt die niet in, maar blijft op de inlog pagina

dit is mijn code:

***authenticatie.php***
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!isset($_SESSION["email"]) || trim($_SESSION["email"]) == ''){header("location: index.php?content=inloggen");}
?>


***indexadmin.php***
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <title></title>

    </head>
            <body>
                <?php
                
                include ("authenticatie.php");
                include ("pagesendadmin.php");
                include ("naviadmin.php");
                include ("$Nav");
                
                ?>
        

                
                
            </body>
            
</html>


Kun je me zeggen wat ik fout doe?
 
Pim -

Pim -

29/10/2010 16:34:12
Quote Anchor link
Idealiter zitten je PHP bestand zo veel mogelijk in onbereikbare mappen.
 
V K

V K

01/11/2010 08:54:43
Quote Anchor link
maar dan kun je het nogsteeds via een url invoeren, dat wil ik niet =/



Toevoeging op 01/11/2010 09:10:03:

Marco M's code werkt :D

ik heb hem alleen op een verkeerd pagina geinclude

Nog bedankt voor de hulp :)
Gewijzigd op 01/11/2010 09:03:10 door V K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.