Beveiliging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »
John De Zon

John De Zon

05/05/2015 21:27:12
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb de code voor m'n website helemaal klaar. Het enige dat ik nog niet heb is een goede beveiliging.
Welke beveiligingen zou ik moeten installeren? Ik ben nu al bezig met SQL Injection.

Ik las ook dat Md5 niet meer zo veilig was. Wat is een alternatief?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:28:36
 
Peter  Flos

Peter Flos

05/05/2015 21:35:03
Quote Anchor link
Als je Shared Hosting hebt is de beveiliging als het goed is al op orde, hetzelfde geld voor een managed dienst (Managed VPS/Managed Dedicated Server).

Als je zelf een VPS of Dedicated Server hebt afgenomen ben je als het goed is bekend met Linux. En dat ben ik niet, dus daarvoor moet je niet bij mij zijn.

MD5 is inderdaad niet zo veilig meer. Gebruik password functie van PHP daarvoor.

Tevens heeft MD5 weer niks met SQL Injection te maken. SQL Injection is mysql(i)_real_escape_string en een correcte afhandeling van je Query's.
Gewijzigd op 05/05/2015 21:35:23 door Peter Flos
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

05/05/2015 22:10:18
Quote Anchor link
sha1 is beter dan md5. Is CRYPT_BLOWFISH (password) weer beter dan sha1 ?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/05/2015 22:37:15
Quote Anchor link
Peter Flos op 05/05/2015 21:35:03:
Als je Shared Hosting hebt is de beveiliging als het goed is al op orde

Op een van mijn shared hosting accountjes (niet eens zo goedkoop of slecht) was de sessie-directory gedeeld. Nadat ik hier navraag over had gedaan zei men dat ze dat om technische redenen niet anders konden inrichten en dat er al een hele tijd een upgrade ingepland stond... of iets dergelijks. Toch maar even een eigen persoonlijke sessie-directory ingericht met session_save_path().

Daarnaast: pas op alles de volgende regel toe: filter input, escape output. Maak alle invoer onschadelijk of controleer expliciet op een correcte vorm, maar maak ook vooral alle uitvoer onschadelijk. Omdat iets in je database zit wil dat niet zeggen dat je deze data kunt vertrouwen.

Peter Flos op 05/05/2015 21:35:03:
als het goed is

Assumption is the mother of all f*ckups.

Paco de Wulp op 05/05/2015 22:10:18:
sha1 is beter dan md5. Is CRYPT_BLOWFISH (password) weer beter dan sha1 ?

Hangt van je toepassing af. Iets (wat dan ook) is niet op voorhand "beter" dan iets anders.
Gewijzigd op 05/05/2015 22:53:04 door Thomas van den Heuvel
 
John De Zon

John De Zon

06/05/2015 08:06:36
Quote Anchor link
Wat moet ik dus installeren om mijn wachtwoorden naar de database te sturen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2015 08:17:31
Quote Anchor link
je moet gewoon password_hash en password_verify gebruiken.
Draait je server geen PHP 5.5 maar lager, gebruik dan deze compatibility:
https://github.com/ircmaxell/password_compat
Gewijzigd op 06/05/2015 08:19:07 door - Ariën -
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

06/05/2015 11:42:12
Quote Anchor link
Mijn server draait PHP 5.3.29. Welke password-encrypt-methode kan ik dan toepassen ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/05/2015 11:59:13
Quote Anchor link
Zoiets zou kunnen onder (PHP 5 >= 5.1.2, PHP 5 < 5.5.0)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$salt
= 'willekeurigeReeksMetTekens';

// password aanmaken
$password = 'mijnPaswoord';
$encrypted_password = hash('sha512' , $salt . $password);
// encrypted_password sla je in de tabel Users op


// dan als een gebruiker inlogt:

$encrypted_password = hash('sha512' , $salt . $_POST['password']);
// vergelijk $enrypted_password met het password dat uit de database komt
if($encrypted_password == $row['password'])
{

    // inloggen maar
}

?>
Gewijzigd op 06/05/2015 12:03:28 door Frank Nietbelangrijk
 
John De Zon

John De Zon

06/05/2015 12:22:26
Quote Anchor link
@Frank: die code is dus veiliger dan md5?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/05/2015 12:27:42
Quote Anchor link
**knip** op 06/05/2015 12:22:26:
@Frank: die code is dus veiliger dan md5?


Ja een stuk veiliger dan md5 maar het beste is om het advies van Aar op te volgen ALS DAT KAN. En of dat kan dat hangt dus van je PHP versie af. In de volgorde van beste oplossing naar minst best:

a) PHP >= 5.5 Gebruik password_hash en password_verify
b) PHP < 5.5 maar >= 5.3.7 dan password_compat
c) PHP < 5.3.7: (iets als) mijn oplossing.
Gewijzigd op 03/04/2017 18:42:58 door - Ariën -
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

06/05/2015 14:56:41
Quote Anchor link
Ok!
Thx
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2015 14:59:15
Quote Anchor link
Dan kom je op keuze 'b' uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.