beveiligings class veilig genoeg?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »
Dennis

dennis

20/07/2009 00:40:00
Quote Anchor link
beste PHP hulpers,

ik heb een beveiligings class gebouwd die ik universeel wil gaan gebruiken binnen mijn projecten. mijn vraag aan jullie kunnen jullie hem is bekijken en mij wijzen op fouten/lekken in de beveiliging en wellicht tips geven.

aub geen commentaar geven op het mogelijk onjuist gebruik van OOP maar dit is mijn manier van OOP gebruiken en ik vind hem zo fijn.

het script
class.auth.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php
//class.auth.php
//last modified 19/07/2009
//version 1.0


class authorization {

    public    $minlvl    = null;
    public  $error     = null;
    private    $db        = null;

    function
__construct($minlvl = '0')
    {

        $this->minlvl = $minlvl;
        $this->db = new database();
        $this->login_check();
    }


    //login_check, checks if user has acces to the current page
    protected function login_check()
    {
    
        if (($_SERVER['REQUEST_URI'] == "/login/") or ($this->minlvl == "0")){
            return false;
        }

    
        if ($_SESSION['adminlvl'] < $this->minlvl){
            $this->logout();
        }

    
        if($_SESSION['fingerprint'] == hash("sha512",$_SERVER['REMOTE_ADDR'].$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'].$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'].$_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'].$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."authorized")){
            return true;
        }
else {
            $this->logout();
        }
    }


    //login, verify the user's credentials and give him/her acces
    protected function login($username = '',$password = '',$redirect = '')
    {


        if((!empty($username)) && (!empty($password)) && ($_SERVER['HTTP_HOST'] == HTTP_HOST) && ($_SERVER['SCRIPT_NAME'] == '/login.php'))
        {

            $password = hash("sha512",SALTKEY.$password);
            $query = $this->db->query("SELECT user_id,adminlvl,ipadres FROM users WHERE username = '".$username."' AND password = '".$password."'");
    
            if($this->db->num_rows($query) != 1)
            {

                $this->error = "Verkeerde username of password";
                return false;
            }

            else
            {
                $rec = $this->db->fetch_assoc($query);
                
                $_SESSION['user_id']    = $rec['userid'];
                $_SESSION['adminlvl']    = $rec['adminlvl'];
                $_SESSION['username']    = $username;
                $_SESSION['lastip']        = $rec['ipadres'];
                $_SESSION['fingerprint'] = hash("sha512",$_SERVER['REMOTE_ADDR'].$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'].$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'].$_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'].$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."authorized");
                
                if(!empty($redirect))
                {

                    header("Location: ".$redirect);
                }

                else
                {
                    if(SSL == "1")
                    {

                        header("Location: https://".HTTP_HOST."/");
                    }

                    else
                    {
                        header("Location: http://".HTTP_HOST."/");
                    }
                }

                
                return true;
            }
        }

        else
        {
            $this->error = "Aanmelden mislukt";
            return false;
        }
    }

    
    //logout, safely destroy the acces token and redirect the user to the login form
    public function logout()
    {

        unset($_SESSION);
        session_destroy();
        header('Location:/login/');
        exit();
    }
}


$auth = new authorization();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:14:50
 
Quote Anchor link
Je zet $username in een query zonder mysql_real_escape_string aan te roepen. Verder vind ik persoonlijk sha512 een beetje te overdreven :), dat je niet de standaard sha1 of md5 gebruikt is mooi, maar bij mij is de max toch wel sha256, die wordt de komende jaren echt nog niet binnen bruikbare tijd gekraakt. Verder heb ik er niks op aan te merken.

sha256 is ook aanzienlijk sneller dan 512 trouwens: http://nl.php.net/manual/en/function.hash.php kijk eerste comment
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Deze site laat je geen account deleten
 
Dennis

dennis

20/07/2009 01:52:00
Quote Anchor link
@ teuneboon,

ik gebruik geen mysql_real_escape_string, omdat ik niet altijd mysql gebruik.
Dit systeem moet met meerdere SQL databases kunnen werken dus afhankelijk van welke database class jij inlaad (pgsql,mysql,mssql). Alle beveiliging omtrent de database worden uitgevoerd in de database class waar een query dus BV: door mysql_real_escape_string gaat. (in de mysql versie van de database class dan).
 
TJVB tvb

TJVB tvb

20/07/2009 09:23:00
Quote Anchor link
Hoe ga je een volledige query door een escape functie halen? En waarom gebruik je dan geen pdo? Dan hoef je niet je eigen database classes te schrijven.
 
Dennis

dennis

20/07/2009 12:14:00
Quote Anchor link
@teuneboon & TJVB,

ik heb gevraagd om de veiligheid van de login class te bespreken, niet over de de verwerking van de query's die wordt veilig afgehandeld door mijn intelligente database class die uitleest waar de user input zich bevind.

mensen graag bekritiseren over de veiligheid van het login systeem en eventuele tips, verbeteringen.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

20/07/2009 12:20:00
Quote Anchor link
Hoi Dennis,

Je vraagt mensen naar de beveiliging.
Wij kunnen niet zien wat jou database class doet. Ik vind het dus geen rare vraag waarom mensen zich afvragen waarom je geen foutafhandeling in je query toepast, dat kan je nergens terug vinden.

Misschien handig om dat deel er dus even bij te plaatsen, dan is het voor iedereen duidelijk! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.