Beveilingslekken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

PHP Scripter

PHP Scripter

24/10/2011 22:11:56
Quote Anchor link
Ik ben opzoek naar de bekende veiligheidslekken. Momenteel ben ik bezig met een erg complexe applicatie die goed beveiligd moet worden.

Waar heb ik al aan gedacht?
- XSS en SQL injection is niet mogelijk.
- Sessie wordt gecontroleerd op elke pagina.
- Losse bestanden (uitgezonderd media zoals CSS/JS) zijn niet uit te lezen.
- SSL verbinding (inloggen kan alleen via SSL).
- Alle (succesvolle) inlog (pogingen) worden opgeslagen.
- Tijdelijke blokkade 5x foutief inloggen.
- Gebruiker kan instellen of er alleen vanaf zijn IP kan worden ingelogd.
- Gebruiker kan niet een handmatig wachtwoord instellen voor veiligheidsredenen.
- Sessies worden automatisch verwijderd na 2 uur.

Ik zal vast wel iets vergeten zijn, haha, maar dat kan ik later nog wel aanvullen. Ik zou het erg tof vinden als er mensen zijn die die lijstje kunnen aanvullen zodat ik er eens naar kan kijken. Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:44:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/10/2011 22:18:11
 
Joakim Broden

Joakim Broden

24/10/2011 22:23:50
Quote Anchor link
zelf heb ik het zelfde lijstje op het IP checken na. Bij die inlog pogingen sla ik ook nog het systeem van de gebruiker op (IP,Browser,OS) zo kan de gebruiker in de gaten houden waar hij inlogd (voor als hij eventueel gehackt is).
 
PHP Scripter

PHP Scripter

24/10/2011 22:34:43
Quote Anchor link
Ook daar heb ik aan gedacht! Ik los dit op via een CRSF token via de AJAX post.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

25/10/2011 23:26:43
Quote Anchor link
Tijdelijke blokkade wordt nu nog in de sessie opgeslagen, wat ik nog moet veranderen.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

26/10/2011 10:24:28
Quote Anchor link
Session fixation / Session hijacking
Gewijzigd op 26/10/2011 10:25:42 door Jordy nvt
 
Kees Schepers

kees Schepers

26/10/2011 10:37:24
Quote Anchor link
Je kunt ook Chris inhuren! Om een security audit te laten doen ;)

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/aangeboden-ervaren-freelance-php-programmeurbeveiliger/80744/
Gewijzigd op 26/10/2011 10:37:38 door kees Schepers
 
PHP Scripter

PHP Scripter

26/10/2011 11:15:15
Quote Anchor link
Kees, dat is misschien wel een goed idee.

Jordy, dat voorkom ik door de gebruiker elke minuut een 30 seconden een nieuw sessie id te geven en te controleren op IP etc.. En ja, de sessie wordt gehassed opgeslagen.
Gewijzigd op 26/10/2011 11:15:32 door PHP Scripter
 
TJVB tvb

TJVB tvb

26/10/2011 13:47:33
Quote Anchor link
Denk ook aan de server zelf, je website kan heel veilig zijn. Maar als de rest verouderd is heeft het niet veel nut.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

26/10/2011 17:05:23
Quote Anchor link
De hosting provider (Versio) waar ik bij zit heeft dat wel goed voor elkaar mag ik aannemen.
 
Kees Schepers

kees Schepers

26/10/2011 18:49:25
Quote Anchor link
Het beste in mijn ogen is om goed de 10 belangrijkste OWA's mee te nemen tijdens het ontwikkelen van je code waar je volgens mij al aardig rekening mee houdt en vervolgens gewoon een security audit te laten doen door een (freelance) security officier.

Op die manier werken wij bij het Ministerie ook, want ook al denk je(ik) alles te weten over beveiliging als onze security officer het test vind hij serieus altijd wat maar deze man haalt ook echt gekke fratsen uit met je applicatie. Maar meestal vindt hij beveiligingslekken in de business flow van de applicatie. Dus bijvoorbeeld pagina's waar rechten niet goed of verkeerd worden gechecked.

Ik ben zelf verder niet bekend met Versio (ziet er op zich wel goed uit) maar ik zou zorgen dat je wel altijd zelf het e.e.a. af weet van de configuratie van de server. Want wat TJVB zegt kan ik alleen maar beamen, bijvoorbeeld of je direct met root aan kan loggen, staat alleen SSH2 aan, staat FTP aan?, wordt je gebanned bij flood etc.

Wat overigens bij een klant van mij weleens gebeurd is, dat hij onder Windows werkte (sowieso een slecht idee haha) en hij een virus heeft binnen gehaald en werden zo zijn wachtwoorden van zijn PC afgehaald (hoe sloeg ze unencrypted op). Dus tja, dan kun je alles wel zo goed beveiligen maar als je op zoiets dan weer de plank mis slaat ;)

Succes!
 
PHP Scripter

PHP Scripter

26/10/2011 19:07:19
Quote Anchor link
Kees, bedankt voor jouw reactie!

Ik heb verder nog geen navraag gedaan over de situatie bij Versio. Maar dat kan ik binnenkort wel eens gaan doen ja. Nooit bij nagedacht.

Ik werk ook nog met Windows omdat ik niet naders kan i.v.m. sommige software, en ik koop geen Apple om vervolgens een dual boot met Windows te draaien. Maar ik weet 100% zeker dat ik geen virussen heb.

Heb je verder nog tips qua applicatie beveiliging?

Fijne avond!
 
PHP Scripter

PHP Scripter

27/10/2011 22:26:12
Quote Anchor link
Verder nog tips qua beveiliging en dingen waar ik op moet letten?
 

27/10/2011 22:35:49
Quote Anchor link
gebruik second opinion bijv hitman pro
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/10/2011 22:51:20
Quote Anchor link
@Boris, dat heeft geheel niks met zijn vraag te maken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2011 23:10:31
Quote Anchor link
Ik zou bijna pleiten om een cursus + examen op te nemen in de registratie-pagina van phpHulp?

Edit:
Ah, ik zie het al, onze vriend Thee Boris heeft een nieuwe naam aangenomen....
Gewijzigd op 27/10/2011 23:11:06 door - Ariën -
 

28/10/2011 09:46:39
Quote Anchor link
@Aar
dat is mijn echte naam
@Tjvb
dat zij ik omdat Kees Schepers zij over een klant die een virus had.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2011 09:54:37
Quote Anchor link
Quote hem dan gewoon, dan weten we waar je het over hebt.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

28/10/2011 11:04:01
Quote Anchor link
Graag ontopic a.u.b.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

28/10/2011 11:57:22
Quote Anchor link
Heb je, als je bestanden moet uploaden, rekening gehouden met de null-byte exploit?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

28/10/2011 13:42:18
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 28/10/2011 11:57:22:
Heb je, als je bestanden moet uploaden, rekening gehouden met de null-byte exploit?


Ik ben nog niet bezig geweest met het uploaden van bestanden binnen het systeem, maar dit gaat nog wel gebeuren. Bedankt voor de tip!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.