bewerking zwaar?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/03/2012 13:40:45
Quote Anchor link
Om de een of andere reden heb ik het gevoel dat het controleren of een bestand bestaat (via file_exists) een vrij "zware" bewerking is vergeleken bij standaard functies zoals echo of isset (om maar eens wat te noemen). In mijn gedachten staat er op de server fysiek een bestand. Php voert dan een proces uit en gaat daarbij proberen contact te maken met het fysieke bestand op de server. Zou je een parallel trekken met de echte wereld, dan heb ik het gevoel dat de functie echo een mannetje is die z'n mond opentrekt en iets zegt en dat de functie file_exists een mannetje is dat een bepaalde weg moet bewandelen (van de ene naar de andere directory) en via een een aantal gangetjes en kamers terecht komt bij de laatste kamer waar hij moet rondkijken of daar een bepaald bestand aanwezig is.

Voor mijn gevoel is dit laatste proces vrij traag omdat er een bepaalde weg moet worden bewandeld en levert het vergeleken met een simpele echo meer risico op, want stel dat het mannetje uitglijdt en het bestand beschadigt!

Oké... tot zover een kijkje in mijn gedachtenwereld (nee, ik ben volledig nuchter) maar wie weet hoe het er in het echt aan toe gaat? Is een file_exists controle een "zware" operatie en zijn er risico's aan verbonden? Of is het volledig te vergelijken met bijv. een echo?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:12:34
 
Jeroen VD

Jeroen VD

29/03/2012 13:53:56
Quote Anchor link
ik zou zeggen dat het vrij zwaar is, maar dat ook ligt aan de situatie. als hij al jouw mappen moet doorzoeken duurt dat natuurlijk langer (en dus zwaarder) dan wanneer je alles in 1 map hebt staan. en de functie geeft natuurlijk een true/ false terug, dus je kan gewoon in de if al neerzetten. hoe zwaar file_exists precies is in verhouding, weet ik niet
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

29/03/2012 13:54:47
Quote Anchor link
Ozzie,
Ik heb er eventjes op gezocht vind niet snel iets maar dit is misschien wel belangrijk:(php.net)
"Warning,
This function returns FALSE for files inaccessible due to safe mode restrictions. However these files still can be included if they are located in safe_mode_include_dir."!

Verder had ik nog gevonden dat het bestand alleen kon beschadigen wanneer je file "file_get_contents" gebruikt en de verbinding halverwege wegvalt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/03/2012 14:00:24
Quote Anchor link
Jeroen vd op 29/03/2012 13:53:56:
ik zou zeggen dat het vrij zwaar is, maar dat ook ligt aan de situatie. als hij al jouw mappen moet doorzoeken duurt dat natuurlijk langer

Ik geef gewoon het exacte pad aan waar het bestand staat.

@Bas: jouw 1e opmerking is niet echt relevant. Wat betreft je 2e opmerking stond daar bij dat file_exists een bestand niet kan beschadigen?
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

29/03/2012 14:02:41
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/03/2012 14:00:24:
Jeroen vd op 29/03/2012 13:53:56:
ik zou zeggen dat het vrij zwaar is, maar dat ook ligt aan de situatie. als hij al jouw mappen moet doorzoeken duurt dat natuurlijk langer

Ik geef gewoon het exacte pad aan waar het bestand staat.

@Bas: jouw 1e opmerking is niet echt relevant. Wat betreft je 2e opmerking stond daar bij dat file_exists een bestand niet kan beschadigen?

Ozzie,
Het stond er niet bij nee, was gewoon een lijst met alle php functies die iets kunnen beschadigen. file_exists stond daar niet bij.

Toevoeging op 29/03/2012 14:03:57:

-Maakt wel uit of je een bestand van een andere server leest! Of gewoon je eigen!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/03/2012 14:06:34
Quote Anchor link
Heb je een link naar die lijst?
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

29/03/2012 14:29:56
Quote Anchor link
Zal even kijken of ik hem nog kan vinden zit namelijk net in de trein. En was net nog thuis.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/03/2012 14:42:41
Quote Anchor link
Oké... zou leuk zijn!
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

29/03/2012 15:04:04
Quote Anchor link
Uhm, op mobiel kan ik hem zo gauw niet vinden. Over 1,5 uur ben ik thuis dan stuur ik hem je.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/03/2012 15:05:27
Quote Anchor link
Oké... ben benieuwd.

Iemand anders die wellicht nog een aanvulling heeft wat betreft de file_exists functie?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/03/2012 15:53:43
Quote Anchor link
Bij file_exists moet de harde schijf (mechanisch) iets doen. Dat is logischerwijs 'zwaarder' dan een echo (electronisch) die enkel iets op het scherm zet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/03/2012 16:05:27
Quote Anchor link
Interessant SanThe, dat is inderdaad ook wel mijn gedachte...

Maar ik vraag me af of dit inderdaad zo is. Is een file uberhaupt een fysiek "ding" op de harde schijf? Of wordt dit misschien wel vertaald naar een stukje geheugen? Ben benieuwd of iemand mijn vraag kan beantwoorden op basis van de feiten (in plaats van op basis van mijn onderbuikgevoel).
 
Jeroen VD

Jeroen VD

29/03/2012 16:10:11
Quote Anchor link
een file, maakt niet uit welke, is fysiek opgeslagen op wat voor een schijf ook, als eentjes en nulletjes.

een echo is niets anders dan een proces: er komt geen schijf bij kijken, alleen het virtueel geheugen - zoals de naam aangeeft, niets fysieks

wanneer jij in jouw code een file aanroept, zal er dus altijd aan de schijf gevraagd moeten worden hoe en wat. en dat is fysiek belastend.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/03/2012 16:14:37
Quote Anchor link
Hmmm, oké. Dat klinkt plausibel. Maar wanneer moet je echt gaan "uitkijken" dat je niet teveel file_exists gebruikt gedurende 1 pagina-aanroep? Mag je dat gerust 10x doen? 100x? 500x?

En kan je een file "kapot" maken? Er moet immers een schijfbewerking worden uitgevoerd.
 
Mark PHP

Mark PHP

29/03/2012 16:49:20
Quote Anchor link
Tip: gebruik XDebug in combinatie met een tool als CacheGrind (WinCacheGrind voor Windows) om te zien hoevaak en hoelang een functie wordt uitgevoerd. Zie voorbeeld.

File exists kan verder niets "kapot" maken (wat versta je daaronder), al moet je wel rekening houden met het feit dat de output gecached wordt. Zie NOTE op http://www.php.net/file_exists .
Gewijzigd op 29/03/2012 16:49:35 door Mark PHP
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

29/03/2012 17:49:26
Quote Anchor link
Ik vond dit wel een belangrijke note:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Note: Because PHP's integer type is signed and many platforms use 32bit integers, some filesystem functions may return unexpected results for files which are larger than 2GB.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

29/03/2012 17:59:42
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/03/2012 16:14:37:
Hmmm, oké. Dat klinkt plausibel. Maar wanneer moet je echt gaan "uitkijken" dat je niet teveel file_exists gebruikt gedurende 1 pagina-aanroep? Mag je dat gerust 10x doen? 100x? 500x?


Ik heb een scriptje gehad waarbij na een query, bij ieder resultaa werd gekeken of een map bestond. De laadtijd liep daarmee tot 10 sec op bij 100 records
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/03/2012 18:03:23
Quote Anchor link
Hmmm... was dat niet gewoon een slechte query dan :D

Dit zou inhouden dat 10xfile_exists een seconde kost. Dat lijkt me sterk.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

29/03/2012 18:04:15
Quote Anchor link
oftewel 0.1 sec per gebruik van de functie, op jouw systeem

Toevoeging op 29/03/2012 18:04:42:

en ik vind het vrij plausibel eigenlijk
 
Mark PHP

Mark PHP

29/03/2012 18:08:17
Quote Anchor link
Tobias Tobias op 29/03/2012 17:59:42:
Ik heb een scriptje gehad waarbij na een query, bij ieder resultaa werd gekeken of een map bestond. De laadtijd liep daarmee tot 10 sec op bij 100 records

Waardeloze "test". Dit zal ongetwijfeld aan de query liggen (100 queries is sowieso not the way to go).

Ter vergelijking, Smarty roept, afhankelijk van de complexiteit van de templates, soms over de paar duizend file_exists' aan. De totale executietijd blijft onder de seconde.

Maar nogmaals, meten is weten, dus installeer XDebug en kijk wat in je scripts de meeste tijd kost, en ga dat optimaliseren. Of dat nu functie A of B is. Liever één functie die een minuut duurt, dan 60 functies die ieder één seconde duren.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

29/03/2012 18:31:20
Quote Anchor link
Mark PHP op 29/03/2012 18:08:17:
Waardeloze "test". Dit zal ongetwijfeld aan de query liggen (100 queries is sowieso not the way to go).


Het was maar 1 query, maar bij de while-loop om de resultaten te echoen werd de map geconrtoleerd
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.