Bezetting hotelkamers opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 10:19:17
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben hier al een hele tijd niet geweest en moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de nieuwe website.

Ik ben bezig met een script waarmee je hotelkamers kunt reserveren. Nu vraag ik me af wat de beste manier is om de bezetting data op te slaan.

Is dit een koppel tabel, dus een tabel die communiceert met de tabel waarin de hotelkamers staan, of gewoon in één tabel, data ranges met komma gescheiden. Denk het eerste, maar misschien zie ik nog iets over het hoofd.

Alvast bedankt :) - Brian
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:35:23
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 10:23:03
Quote Anchor link
De tweede oplossing is in ieder geval niet juist, dat had je goed gezien. Of de eerste wel de juiste is, hangt af van alle informatie die je in je database op wilt slaan. De enige manier om achter het juiste datamodel te komen, is door te normaliseren. Doorloop dat proces en je houd vanzelf een correct datamodel over ;-)

Edit: op basis van de informatie die je nu geeft, zou ik zoiets verwachten:

kamers
------
id
kamernummer
naam

reserveringen
-----------
id
kamer_id
aankomst_datum
vertrek_datum
Gewijzigd op 31/05/2010 10:24:49 door Joren de Wit
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 10:24:15
Quote Anchor link
Ik denk dat ik de begin datum en eind datum in een rij opsla in een tabel hoteldata o.i.d. zodat ik makkelijk kan sorteren / zoeken. Ik ga die tutorial even lezen, dank!

- Brian
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 10:25:52
Quote Anchor link
Zie ook de edit van mijn vorige post. Een keine opzet, die wellicht nog verandert omdat je meer informatie wilt opslaan. Bijvoorbeeld over de persoon die een kamer reserveert.
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 10:27:27
Quote Anchor link
Zoiets had ik ook in gedachten maar dacht een tweede opinie kan nooit geen kwaad. :) Dank je wel. De pagina's van de tutorial normaliseren zijn trouwens niet juist gesorteerd.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 10:29:10
Quote Anchor link
Ik zie het. Er is waarschijnlijk wat fout gegaan met het overzetten van de data van de oude website. Gelukkig spreken de titels voor zich :-)

edit: zojuist de volgorde aangepast...
Gewijzigd op 31/05/2010 10:43:44 door Joren de Wit
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

31/05/2010 11:04:26
Quote Anchor link
Het gaat hierbij niet om een koppeltabel. Maar om twee gewone tabellen die een een-op-veel relatie met elkaar hebben (een hotelkamer kan meerdere reserveringen hebben).

Een koppeltabel wordt gebruikt om een veel-op-veel relatie te maken. Bijvoorbeeld:
gebruiker <> gebruiker_groep <> groep

Meerdere gebruikers kunnen in meerdere groepen zitten.

Offtopic:
De tutorial heeft nu in de rechterbalk geen titels om door de pagina's te navigeren.
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 11:14:25
Quote Anchor link
Bedankt voor je aanvullingen Elwin. Zie dat jij de tutorial ook hebt geschreven, puik werk :) Ik ben weer een spat slimmer.

Offtopic:
Zie dat de inhoudsopgave nu weer terug is. Vorige / volgende pagina werkte net niet maar nu wel, volgens mij is er iemand bezig...
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 11:42:52
Quote Anchor link
Ik heb nu het volgende op papier staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
hotelrooms
id    int(11)
room_number    int(5)
room_number_additive    varchar(5)
room_name    varchar(20)
photo1    varchar(40)
photo2    varchar(40)
photo3    varchar(40)

room_occupation
room_id    int(11)
date_from    datetime
date_till    datetime
date_reservation    Datetime
customer_id    varchar(40)

customers
id    int(11)
name    varchar(20)
surname    varchar(50)
address    varchar(40)
postalcode    varchar(6)
city    varchar(30)
telephone    varchar(13)
email    varchar(150)
notes    text


Voordat ik ga programmeren wil ik zeker weten dat ik niets over het hoofd zie. Vergeet ik nog iets?
 
B a s
Beheerder

B a s

31/05/2010 11:45:11
Quote Anchor link
Je hebt nu je foto's in je hotelrooms tabel. Daar kun je beter een apparte tabel van maken waarin je net zoals bij room_occupation naar het room_id verwijst.

Offtopic:
Welkom terug Brian :) Laatste keer dat je hier was, was in 2007 zie ik.
Gewijzigd op 31/05/2010 11:52:38 door B a s
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 11:46:28
Quote Anchor link
Goed idee.. Heb ik nu aangepast :) Nu zit je ook niet aan slechts 3 foto's vast ;) Dank je wel
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 11:57:38
Quote Anchor link
Ik heb nog één vraag. Ik wil een cumulatief systeem maken voor meerdere hotels. Is het verstandig om dit in één grote database te doen of vertraagd dit de boel?

Ik zit te denken om een `owner_id` toe te voegen aan de bestaande tabellen die aangeeft van welk hotel die record is.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 12:02:01
Quote Anchor link
Je kunt prima nog een tabel met hotels toevoegen. De enige tabel die je vervolgens hoeft te wijzigen, is de hotelrooms tabel. Deze krijgt dan immers een kolom hotel_id erbij om aan te geven in welk hotel de kamer zich bevindt.

Over traagheid: een database is ervoor gemaakt om miljoenen records te bevatten. Zolang je structuur klopt en de juiste indexen gebruikt, hoeft dat dus geen probleem te zijn.
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 12:02:56
Quote Anchor link
Oke super dank je wel :D
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

31/05/2010 12:08:12
Quote Anchor link
Dat zou je in een grote DB kunnen doen. Moet geen probleem zijn als je je queries goed op orde hebt.

Let er op dat je dan nog een tabel hebt en dat een kamer een relatie heeft met die nieuwe tabel. En hou er ook rekening mee dat je de klanten ook via een relatie aan de nieuwe tabel linkt. Anders zouden de klanten van Hotel X door Hotel Y gevonden worden.

Je huidige tabel room_occupation moet nog een eigen id hebben. Je zou kunnen zeggen dat de primaire index van die tabel de samengestelde sleutel 'room_id' en 'customer_id' is, maar dat zou betekenen dat een klant een kamer slechts een keer kan reserveren.

Zoals die tabel nu is opgezet is het een koppeltabel, immers meerdere klanten kunnen meerdere kamers reserveren, maar dan wel slechts een keer. Je wilt hier een tabel van maken met meerdere 1-op-veel relaties, waarbij een eigen id zorgt voor de primaire index.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 12:16:50
Quote Anchor link
Elwin Fratsloos op 31/05/2010 12:08:12:
Je wilt hier een tabel van maken met meerdere 1-op-veel relaties, waarbij een eigen id zorgt voor de primaire index.

Veel-op-veel relaties toch? Meerdere gasten kunnen meerdere kamers boeken. Goed punt van het eigen id, die had ik nog niet eens gezien :-)
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 12:35:22
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie uitgebreide commentaar. Ik heb het nu als volgt (hele kluif om naar te kijken nu tho):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
hotel
hotel_id    int(11)
hotel_name    int(11)
hotel_logo    datetime
hotel_address    datetime
hotel_address_number    int(8)
hotel_address_additive    varchar(8)
hotel_postal_code    varchar(6)
hotel_city    varchar(39)
hotel_telephone    varchar(13)
hotel_email    varchar(150)
hotel_website    varchar(80)
hotel_description    text

hotelrooms
room_id    int(11)
room_number    int(5)
room_number_additive    varchar(5)
room_name    varchar(20)
hotel_id    int(11)

room_photos
photo_id    int(11)
room_id    int(11)
photo_name    datetime
photo_postdate    datetime
sort    Int(2)

room_occupation
id    int(11)
room_id    int(11)
date_from    datetime
date_till    datetime
date_reservation    Datetime
customer_id    varchar(40)

customers
id    int(11)
customer_name    varchar(20)
customer_surname    varchar(50)
customer_address    varchar(40)
customer_address_number    int(5)
customer_address_additive    varchar(5)
customer_postal_code    varchar(6)
customer_city    varchar(30)
customer_telephone    varchar(13)
customer_email    varchar(150)
customer_notes    text
hotel_id    int(11)
Gewijzigd op 31/05/2010 12:36:47 door Brian Valenburg
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 12:41:06
Quote Anchor link
room_photos.photo_name datetime? --> Lijkt me varchar

room_occupation.date_from datetime --> Waarom geen date?
room_occupation.date_till datetime -- Waarom geen date?

customers.hotel_id int(11) --> Deze hoort hier niet. In welk hotel een gast verblijft wordt vastgelegd via de room_occupation tabel. Op deze manier zou een gast maar in 1 van de hotels kunnen verblijven, en nooit meer in een ander...
 
Brian Valenburg

Brian Valenburg

31/05/2010 12:47:04
Quote Anchor link
Super, ik koppel er wel een login systeem aan dan zodat klanten zich één keer registreren en kunnen inloggen. Was eerst de bedoeling dat ze iedere keer hun naw gegevens opgeven. Die van de date is ook een goede inderdaad. Tnx voor jullie hulp nogmaals!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 12:52:26
Quote Anchor link
Brian Valenburg op 31/05/2010 12:47:04:
Super, ik koppel er wel een login systeem aan dan zodat klanten zich één keer registreren en kunnen inloggen. Was eerst de bedoeling dat ze iedere keer hun naw gegevens opgeven.

Dan lijkt het mij een stuk gebruiksvriendelijker om bij een volgende keer te vragen of de naw gegeven van de gast nog kloppen, ipv ze elke keer opnieuw in te laten vullen. ;-)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

31/05/2010 12:52:58
Quote Anchor link
Blanche PHP op 31/05/2010 12:16:50:
Veel-op-veel relaties toch? Meerdere gasten kunnen meerdere kamers boeken. Goed punt van het eigen id, die had ik nog niet eens gezien :-)
Volgens mij meerdere 1-op-veel relaties, omdat de reservering uniek is. Maar met die meerdere 1-op-veel relaties kan je meerdere kamers door meerdere klanten laten reserveren en blijft de reservering uniek.
Blanche PHP op 31/05/2010 12:41:06:
customers.hotel_id int(11) --> Deze hoort hier niet. In welk hotel een gast verblijft wordt vastgelegd via de room_occupation tabel. Op deze manier zou een gast maar in 1 van de hotels kunnen verblijven, en nooit meer in een ander...
Dat is een keuze die gemaakt moet worden. Allebei is in principe goed. Nu kan je zeggen dat de medewerkers van Hotel X de klanten van Hotel Y in kunnen kijken. Dat is ook weer niet goed.

De keus moet m.i. gemaakt worden na het beslissen van het volgende:
- is het een eigen systeem, op een eigen site, waar de klanten kunnen inloggen? Dus de site fungeert dan als tussenpersoon voor de hotels. Dan moet de hotel_id niet bij de klant opgeslagen worden, dan wordt het zeg maar een account waarmee je bij meerdere hotels kan reserveren.
- is het een te integreren systeem, oid? Dan moet je het hotel_id wel bij de klant opslaan, omdat de hotels dan niets met elkaar te maken hebben. Het zou dan raar zijn als je vraagt: 'bent u al geregistreerd bij Hotel X, of Hotel Y of Hotel Z?'. Puur alleen omdat je dan de klantgegevens hergebruikt.

Edit:
Let op voor overnormalisatie! Zie de laatste reacties van de tutorial. Je zou eigenlijk per reservering die adresgegevens op moeten slaan. En op basis van bovenstaande reacties (die tijdens deze reactie waren gepost) zou je de hotel_id niet bij de klant op moeten slaan.
Gewijzigd op 31/05/2010 12:55:11 door Elwin - Fratsloos
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.