Bezoeken loggen, "nep" bezoekers filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

20/08/2015 17:10:29
Quote Anchor link
Ik ben bezig om op een site de bezoekers zelf ook bij te houden als logboek. Dat gaat op zich goed, maar een gedeelte van de bezoekers zijn "nep".

Komende uit 'Mountain View' is het de Google Bot etc.
Die "nep" bezoekers bezoeken 1 pagina en zijn dan weer weg.

Graag wil ik voor mezelf de "nep" bezoekers eruit kunnen filteren. Maar het komt natuurlijk ook voor dat iemand via Google op de website komt, de pagina bekijkt en denkt "he! dit is niet wat ik zoek". Dus filteren op slechts één bekeken pagina gaat niet.

Hoe zou ik dit dus het beste kunnen doen?

Is het een idee om elke x aantal seconden met ajax een bestandje aan te roepen wat de tijd update 'tot wanneer' de bezoeker op de website is? Of werkt zoiets niet?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:19:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2015 17:17:10
Quote Anchor link
Elke bot heeft een eigen useragent, dus filter die in de telling er gewoon uit.
Verder is het het beste voor de performance om met een timeout te werken van 3 tot 5 minuten, en bij te houden of iemand binnen deze tijd nog een view doet.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2015 17:17:35
Quote Anchor link
Ramon van Dongen op 20/08/2015 17:10:29:
... 'tot wanneer' de bezoeker op de website is?


Interessant, maar hoe kom je daar achter?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

20/08/2015 17:22:18
Quote Anchor link
in principe niet, maar door bijvoorbeeld elke 5 seconde te kijken of iemand nog steeds je website 'open' heeft staan kun je die tijd dan wel steeds bij werken.

Je kunt er dan hooguit 4 seconden naast zitten. Toch?

Dat iemand namelijk maar één pagina bezoekt hoeft namelijk geen probleem te zijn. Maar of hij dat voor 3 seconden doet of voor 8 minuten, is nogal een verschil.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:23:23 door Ramon van Dongen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/08/2015 17:26:43
Quote Anchor link
maar hoe doe je dat voor een bot, die voeren geen javaScript uit, en wat als iemand JavaScript blokkeert?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/08/2015 17:27:51
Quote Anchor link
nvt.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:29:57 door - SanThe -
 
DavY -

DavY -

20/08/2015 17:32:08
Quote Anchor link
Alle bots uit deze lijst filteren:

http://www.robotstxt.org/db/all.txt

Edit: Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$ua
= isset($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) ? strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) : NULL;

if($ua && in_array($ua, $botList)) {
  // this is probably a bot
}
?>


$botList moet je zelf aanmaken.
Gewijzigd op 20/08/2015 17:36:51 door DavY -
 
Eddy E

Eddy E

22/08/2015 10:14:56
Quote Anchor link
Google Analystics doet precies wat je wilt en veel meer. En dat met 3 regels Javascript (externe hosting).
PiWik doet precies wat je wilt en meer en dat met 1 include in PHP (eigen hosting).
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:26:41
Quote Anchor link
@Eddy; Klopt helemaal, dat gebruik ik uiteraard ook en tegen Google kunnen we zelf nooit op.
Maar het blijft natuurlijk mooi om zelf ook te proberen.

@DavY; Bedankt. Daar kan ik wel wat mee. Een groot gedeelte is er zo al uitgefilterd. Dus het gedeelte van de Bots is dan al weg.

Voor het 'hoe lang een bezoeker aanwezig is' ben ik nu wat aan het pielen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    setInterval(function(){
    $.get('bezoektot.php');
    },1500);

Dit werkt op zich al. Nu alleen nog een bezoek_ID meegeven.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:33:26
Quote Anchor link
En wat als iemand JavaScript heeft uitstaan met NoScript? Onthoud ook dat je met elke 1,5 seconde een request/schrijfactie doet in MySQL, en dat het een hoop performance kost, en zeker op een drukke site.

Ik zou het niet aanraden, en zeker niet als je geen eigen server hebt. De kans dat je de server omlaag trekt is vrij groot.

De optie om het met een timeout via PHP op te slaan is behoorlijk minder zwaar.
Gewijzigd op 22/08/2015 10:37:35 door - Ariën -
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:36:41
Quote Anchor link
Als iemand Javascript uit heeft staan zal het in Google Analytics ook niet werken. Het is puur als extratje om meer inzicht te krijgen in de bezoekers.

1,5 seconden moet makkelijk naar 5 seconden kunnen of misschien zelfs 10. Nu om te proberen met klein scriptje even op 1,5 seconden gezet.

Het is geen hele drukke site. Zou iedere 5 seconden dan nog voor echt problemen kunnen zorgen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:41:26
Quote Anchor link
Is realtime meten echt van belang?
Ook als je meer bezoekers hebt krijg je meer schrijfacties.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:44:42
Quote Anchor link
Hoe bedoel je precies realtime?

Ik zal het inderdaad goed moeten monitoren dat het niet te zwaar wordt en dan het script eruit moeten halen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:49:51
Quote Anchor link
Waarom wil je het aantal bezoekers 'precies' weten? En waarom niet bijhouden per bezoeker of hij de laatste 3 minuten nog actief is, via een schrijfactie bij elke view?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:51:55
Quote Anchor link
Dat gaat eigenlijk vooral om de bezoekers die op de wat grotere pagina's komen. Zonder door te klikken naar een andere pagina kan zo'n bezoeker dus best 2 a 3 minuten op zo'n pagina zijn. Maar ook 2 a 3 seconden. Dat verschil wil ik graag weten.

Dus de pagina bezoeken zonder dat er iets gedaan wordt.

Uiteraard wordt dan aangenomen dat als iemand op de pagina is dat ze dan ook aan het kijken zijn. Maar de pagina kan ook open staan terwijl ze ondertussen ergens anders koffie zitten drinken. Dat terzijde.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2015 10:55:59
Quote Anchor link
Zulke analyses kan je ook overlaten aan Google Analytics, dan de performance van je site omlaag te halen.

Ik raad het niet aan om het hef in eigen hand te nemen, tenzij je een goed geoptimaliseerde server hebt. Op shared hosting zou ik het zeker niet aanraden!!
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/08/2015 10:59:17
Quote Anchor link
Ok, dan ga ik van jouw expertise uit en haal ik dit gedeelte eruit.

Mooie inzichten over de bezoekers zijn mooi, maar als door de totstandkoming daarvan de server eruit ligt en bezoekers helemaal niks meer kunnen zien gaat het ook niet helemaal goed.
 
Willem vp

Willem vp

22/08/2015 21:19:39
Quote Anchor link
- Aar - op 20/08/2015 17:26:43:
maar hoe doe je dat voor een bot, die voeren geen javaScript uit

Volgens mij heb je een paar nieuwsberichten gemist... ;-)
http://googlewebmastercentral.blogspot.nl/2014/05/understanding-web-pages-better.html
In ieder geval de GoogleBot voert tegenwoordig wel degelijk Javascript (en CSS) uit. Hij vangt zelfs dynamische content die via AJAX in je pagina wordt geïnjecteerd.

Praktijkvoorbeeld: door een beperking van de templater die ik moet gebruiken, heeft elke pagina dezelfde title-tag. Dat is vervelend voor SEO; daarom wijzig ik op elke pagina de title met javascript. Geen probleem, wordt gewoon verwerkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.