Bij bepaalde tijd andere html/php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/10/2010 14:13:32
Quote Anchor link
Hij is op zich correct, maar als dit in je index.php staat en het valt buiten de weekend, ochtend, lunch of avond, wordt je contant doorgelust naar index.php

Je zou dan beter van lijn 23: header(Location=index2.php); maken

Dan loopt het als volgt:
Je bezoeker komt binnen op je site op index.php (normaal gesproken)
index.php kijkt hoe laat het is en wijst je door naar de gewenste site.
Zet in index2.php dus je "normale" voorpagina

Teun Hesseling op 20/10/2010 14:10:09:
@tobias het is denk ik beter om te kijken naar de maand en dag, tenzij de website alleen in 2010 online zal zijn, anders zou dat niet meer werken in 2011

Klopt helemaal!
Gewijzigd op 20/10/2010 14:14:27 door Tobias Tobias
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:18:01
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2010 14:19:57
Quote Anchor link
Tobias Witmer op 20/10/2010 14:13:32:
Hij is op zich correct


Niet echt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$d
=date("D");
$h=date("H");

if ($d=="Sat" OR $d=="Sun")
{

    header('location=weekend.html');
}

elseif($h >= 8 && $h < 9)
{

    header('location=ochtend.html');
}

elseif($h >= 12 && $h < 13)
{

    header('location=lunch.html');
}

elseif($h >= 18 or $h <= 8)
{

    header('location=avond.html');
}

//etc
else
{
    header('location=index.php');
    // of blijf gewoon op deze pagina
}
?>
Gewijzigd op 20/10/2010 14:21:47 door - SanThe -
 
- Mark -

- Mark -

20/10/2010 15:29:16
Quote Anchor link
Waarom word er eigenlijk elke keer naar een andere pagina gegaan om alleen een afbeelding te veranderen?

Deze variant heeft alleen 1 nadeel en dat is dat je voor elk uur en het weekend een eigen afbeelding moet maken. Maar ik zie al heel wat elseifjes dus die paar meer zullen niet zo'n probleem zijn gok ik.

LET OP! De benamingen zijn weekend.png en afbeelding_0_uur.png t/m afbeelding_23_uur.png in het voorbeeld. Je kunt dit natuurlijk altijd nog veranderen. In totaal dus 25 afbeeldingen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
        
    /*--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    
    (§) Welkoms afbeelding bepalen en weergeven.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------*/    
    
    #| Eerst gaan we kijken of het weekend is.

    
        if(date('N') > 5){

        /*---- INFO: Het is weekend. ----*/
        
        #| De afbeelding voor het weekend laten zien.

        
            echo '<img src="weekend.png"/>';
            
        }

        else{

        /*---- INFO: Het is een werkdag. ----*/
        
        #| De afbeelding voor het huidige uur laten zien.

        
            echo '<img src="afbeelding_'.date('G').'_uur.png"/>';

        }

        
?>
Gewijzigd op 20/10/2010 15:39:50 door - Mark -
 
Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 15:33:08
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 20/10/2010 14:19:57:
Tobias Witmer op 20/10/2010 14:13:32:
Hij is op zich correct


Niet echt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$d
=date("D");
$h=date("H");

if ($d=="Sat" OR $d=="Sun")
{

    header('location=weekend.html');
}

elseif($h >= 8 && $h < 9)
{

    header('location=ochtend.html');
}

elseif($h >= 12 && $h < 13)
{

    header('location=lunch.html');
}

elseif($h >= 18 or $h <= 8)
{

    header('location=avond.html');
}

//etc
else
{
    header('location=index.php');
    // of blijf gewoon op deze pagina
}
?>


Wat is er niet correct aan en hoe kan ik op de pagina blijven dus op index.php ?
Gewijzigd op 20/10/2010 15:33:36 door tj tommy
 
- Mark -

- Mark -

20/10/2010 15:36:43
Quote Anchor link
door gewoon de else eruit te slopen, je bent er namelijk al.

EDIT: Maar waarom wil je elke keer naar een andere pagina om alleen de afbeelding te veranderen?
Gewijzigd op 20/10/2010 15:45:35 door - Mark -
 
Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 15:47:11
Quote Anchor link
Mark Coenen op 20/10/2010 15:29:16:
Waarom word er eigenlijk elke keer naar een andere pagina gegaan om alleen een afbeelding te veranderen?

Deze variant heeft alleen 1 nadeel en dat is dat je voor elk uur en het weekend een eigen afbeelding moet maken. Maar ik zie al heel wat elseifjes dus die paar meer zullen niet zo'n probleem zijn gok ik.


Ik wil alleen naar een andere pagina bij bepaalde dingen, bijvoorbeeld lunch.
En dan wil ik niet alleen een afbeelding wijzigen maar ook de opbouw van de pagina, dus dan krijg je een aparte intro pagina zeg maar.


Toevoeging op 20/10/2010 15:48:50:

Mark Coenen op 20/10/2010 15:36:43:
door gewoon de else eruit te slopen, je bent er namelijk al.


Dus zo moet die kloppen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$d
=date("D");
$h=date("H");

if ($d=="Sat" OR $d=="Sun")
{

    header('location=weekend.html');
}

elseif($h >= 8 && $h < 9)
{

    header('location=ochtend.html');
}

elseif($h >= 12 && $h < 13)
{

    header('location=lunch.html');
}

elseif($h >= 18 or $h <= 8)
{

    header('location=avond.html');
}

//etc
?>


Maar hoe kan ik een half uur aan geven, bijvoorbeeld van 8 tot 08:30?
Gewijzigd op 20/10/2010 15:47:58 door tj tommy
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/10/2010 15:52:09
Quote Anchor link
Thomas vermaas op 20/10/2010 15:47:11:
Maar hoe kan ik een half uur aan geven, bijvoorbeeld van 8 tot 08:30?

8.5?

Zoals je hem nu hebt, dus zonder else, gebeurt er niets als er niet aan de voorwaarden wordt voldaan (weekened, avond, lunch, etc), en blijf je dus gewoon op index.php (dus zoals je het wilt hebben)
 
Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 15:55:49
Quote Anchor link
Tobias Witmer op 20/10/2010 15:52:09:
Thomas vermaas op 20/10/2010 15:47:11:
Maar hoe kan ik een half uur aan geven, bijvoorbeeld van 8 tot 08:30?

8.5?

Zoals je hem nu hebt, dus zonder else, gebeurt er niets als er niet aan de voorwaarden wordt voldaan (weekened, avond, lunch, etc), en blijf je dus gewoon op index.php (dus zoals je het wilt hebben)


Helemaal Super, wat betreft jou css script kan ik daar dan gewoon het jaartal weg halen?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/10/2010 15:56:29
Quote Anchor link
yep
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<head>
<?php

$date
= date('m-d');

//Sinterklaas
if($date == "12-05") include "css/style_sinterklaas.php";

elseif // gooi hier andere data die je maar wilt

// als het niet op een bepaalde datum valt, gebruik de normale style

else include "css/style.css"

?>

</head>
Gewijzigd op 20/10/2010 15:57:25 door Tobias Tobias
 
Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 16:50:00
Quote Anchor link
nou lees ik op een andere site dat het niet header('location=avond.html'); moet zijn maar header('location:avond.html');

dus mijn vraag is het met een = teken of met een : teken?
 
Jos Verra

Jos Verra

20/10/2010 17:02:54
Quote Anchor link
header('location:avond.html');
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.