Bij bepaalde tijd andere html/php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 13:17:13
Quote Anchor link
Ik ben opzoek naar een script die kijkt naar de tijd en dat die dan een andere html/php pagina laat zien.
Dus bijvoorbeeld om 08:00 laat die een html/php pagina zien met een afbeelding van goede morgen en klik hier voor de website.
Om 12:00 een afbeelding van de lunch.
En in het weekend laat die een afbeelding zien van het weekend.

Wie kan me helpen met dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 10:56:30
 
Hipska BE

Hipska BE

20/10/2010 13:27:00
Quote Anchor link
kijk eens naar date
 
John D

John D

20/10/2010 13:28:04
Quote Anchor link
Google is your friend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$d
=date("D");
if ($d=="Sat" OR $d=="Sun") echo "Laat het plaatje zien";
else
echo "Helaas werkweek";
?>
 
Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 13:35:56
Quote Anchor link
Ik had zelf dit al, maar moet ik dit dan in de index.php zetten of in een los php bestandje? En werkt dit zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$h
=date("H");
if ($h=="Sat" OR $h=="Sun")
{

echo "http://www.test.nl/weekend.html";
}

elseif(date("H") >= 8 && date("H") < 9)
{

echo "http://www.test.nl/ochtend.html";
}

elseif(date("H") >= 12 && date("H") < 13)
{

echo "http://www.test.nl/lunch.html";
}

elseif(date("H") >= 18 && date("H") <= 8)
{

echo "http://www.test.nl/avond.html";
}

//etc
else
{
echo "http://www.test.nl/index.php";
}

?>
Gewijzigd op 20/10/2010 13:36:34 door tj tommy
 
John D

John D

20/10/2010 13:40:35
Quote Anchor link
Jouw echo "http://www.test.nl/weekend.html" toont dus die tekst in beeld, meer niet.
Als je naar de betreffende pagina wilt kan je dat doen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header(location=weekend.html);
?>

in plaats van de echo dus.
 
Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 13:43:53
Quote Anchor link
Dus dan wordt het zo;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$h
=date("H");
if ($h=="Sat" OR $h=="Sun")
{

header(location=weekend.html);
}

elseif(date("H") >= 8 && date("H") < 9)
{

header(location=ochtend.html);
}

elseif(date("H") >= 12 && date("H") < 13)
{

header(location=lunch.html);
}

elseif(date("H") >= 18 && date("H") <= 8)
{

header(location=avond.html);
}

//etc
else
{
header(location=index.php);
}

?>


Als het uur niet voorkomt in het php stukje dan moet die gewoon de website meteen laten zien, doe ik dit dan zo goed?
En moet dit allemaal in de index.php in de <head> </head>?
En moet ik dan nog iets neerzetten in bijvoorbeeld weekend.html?
Gewijzigd op 20/10/2010 13:44:28 door tj tommy
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2010 13:47:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$h
=date("H");

// deze if zal nooit true geven omdat $h een getal is
if ($h=="Sat" OR $h=="Sun")

// dit is hetzelfde als $h == 8
elseif(date("H") >= 8 && date("H") < 9)

// dit is hetzelfde als $h == 12
elseif(date("H") >= 12 && date("H") < 13)

// deze if zal nooit true geven omdat het onmogelijk is
elseif(date("H") >= 18 && date("H") <= 8)
?>
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/10/2010 13:50:45
Quote Anchor link
Handig scriptje, ik zocht iets dergelijks om bv met sinterklaas of de kerstdagen een andere css te gebruiken dan de normale opmaak
 
Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 13:52:27
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 20/10/2010 13:47:20:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$h
=date("H");

// deze if zal nooit true geven omdat $h een getal is
if ($h=="Sat" OR $h=="Sun")

// dit is hetzelfde als $h == 8
elseif(date("H") >= 8 && date("H") < 9)

// dit is hetzelfde als $h == 12
elseif(date("H") >= 12 && date("H") < 13)

// deze if zal nooit true geven omdat het onmogelijk is
elseif(date("H") >= 18 && date("H") <= 8)
?>


Dit snap ik even niet meer, ik zie nergens meer een link naar een andere pagina.

Toevoeging op 20/10/2010 13:53:36:

Tobias Witmer op 20/10/2010 13:50:45:
Handig scriptje, ik zocht iets dergelijks om bv met sinterklaas of de kerstdagen een andere css te gebruiken dan de normale opmaak


Ja ik ben ook nog opzoek naar zoiets met een andere css, kan jij mij misschien helpen met dat en ook wat ik nou zoek door laten linken naar een andere pagina.

Wat betreft het css, kan je dit ook met knoppen doen, dus dat ik op een knop druk en dat het dan een andere css is?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2010 13:54:12
Quote Anchor link
Ik heb alleen de if-jes een comment gegeven. De rest even verwijderd om het in te korten.
 
Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 13:55:15
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 20/10/2010 13:54:12:
Ik heb alleen de if-jes een comment gegeven. De rest even verwijderd om het in te korten.


Maar nou weet ik nog niet of mijn code klopt :$
Kan het momenteel ook niet testen:(
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2010 13:57:47
Quote Anchor link
Alléén om 8 uur en om 12 uur zal jouw code iets doen. De andere tijd zal de standaard pagina openen.
 
Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 13:59:36
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 20/10/2010 13:57:47:
Alléén om 8 uur en om 12 uur zal jouw code iets doen. De andere tijd zal de standaard pagina openen.


hoe moet ik dat doen van 18:00 tot 08:00 opsplitsen in 2 delen, dus van 18 tot 24 en van 0 tot 8 ?
en in het weekend?

en hoe kan ik het laten werken van 08:00 tot 08:30 bijvoorbeeld?

en moet ik dan ook nog iets van php in weekend.html zetten bijvoorbeeld
Gewijzigd op 20/10/2010 14:00:44 door tj tommy
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

20/10/2010 14:00:35
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 20/10/2010 13:47:20:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// deze if zal nooit true geven omdat het onmogelijk is
elseif(date("H") >= 18 && date("H") <= 8)
?>


waarom zouw dat niet kunnen ? hij kijkt naar de tijd als het later is dan 18 uur en eerder dan 8 uur, geef dan iets weer , dat kan toch?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/10/2010 14:00:51
Quote Anchor link
Thomas vermaas op 20/10/2010 13:52:27:
Ja ik ben ook nog opzoek naar zoiets met een andere css, kan jij mij misschien helpen met dat en ook wat ik nou zoek door laten linken naar een andere pagina.

Als ik het af heb zal ik het hier posten

Thomas vermaas op 20/10/2010 13:52:27:
Wat betreft het css, kan je dit ook met knoppen doen, dus dat ik op een knop druk en dat het dan een andere css is?

Dat wordt waarschijnlijk iets van javascript, en daar heb ik geen verstand van
 
Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 14:01:35
Quote Anchor link
Tobias Witmer op 20/10/2010 14:00:51:
Thomas vermaas op 20/10/2010 13:52:27:
Ja ik ben ook nog opzoek naar zoiets met een andere css, kan jij mij misschien helpen met dat en ook wat ik nou zoek door laten linken naar een andere pagina.


Graag
 
- Mark -

- Mark -

20/10/2010 14:02:50
Quote Anchor link
Dat met die "header(location=index.php);" gaat niet eens werken, Je krijgt dan een oneindige loop. omdat je op index.php ook binnenkomt.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/10/2010 14:03:09
Quote Anchor link
Hier staat dat het uur groter/gelijk aan 18 moet zijn EN kleiner/gelijk aan 8 en dat is onmogelijk.
elseif(date("H") >= 18 && date("H") <= 8)

Maak eens van EN een OF.

Voor het weekend moet je geen date('H') gebruiken maar date('D').
Gewijzigd op 20/10/2010 14:06:28 door - SanThe -
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/10/2010 14:05:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<head>
<?php

$date
= date('Y-m-d');

//Sinterklaas
if($date == "2010-12-05") include "css/style_sinterklaas.php";

elseif // gooi hier andere data die je maar wilt

// als het niet op een bepaalde datum valt, gebruik de normale style

else include "css/style.css"

?>

</head>
Gewijzigd op 20/10/2010 14:06:24 door Tobias Tobias
 
Tj tommy

tj tommy

20/10/2010 14:08:51
Quote Anchor link
Tobias Witmer op 20/10/2010 14:05:49:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<head>
<?php

$date
= date('Y-m-d');

//Sinterklaas
if($date == "2010-12-05") include "css/style_sinterklaas.php";

elseif // gooi hier andere data die je maar wilt

// als het niet op een bepaalde datum valt, gebruik de normale style

else include "css/style.css"

?>

</head>


Dank u.

Kan je misschien mijn code ook correct maken want ik lees hierboven dat die dus niet helemaal juist is ik heb nou dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$d
=date("D");
if ($d=="Sat" OR $d=="Sun")
{

header(location=weekend.html);
}

$h=date("H");
elseif(date("H") >= 8 && date("H") < 9)
{

header(location=ochtend.html);
}

elseif(date("H") >= 12 && date("H") < 13)
{

header(location=lunch.html);
}

elseif(date("H") >= 18 && date("H") <= 8)
{

header(location=avond.html);
}

//etc
else
{
header(location=index.php);
}

?>
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

20/10/2010 14:10:09
Quote Anchor link
@tobias het is denk ik beter om te kijken naar de maand en dag, tenzij de website alleen in 2010 online zal zijn, anders zou dat niet meer werken in 2011
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.