bij enter een regel overslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ivo K

Ivo K

27/09/2008 17:25:00
Quote Anchor link
Beste leden,

heeft een van jullie een oplossing op mijn probleem;
Ik heb nu een forum gemaakt waar je op kan posten, maar het probleem blijft
dat als ik in het bericht op enter druk hij geen enter plaatst (logisch).

hoe kan dit opgelost worden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<pre>
Tekst....

Tekst....
</pre>


dit werkt opzich wel maar ik wil niet dat het eruit zoals <pre> eruit ziet, is dit gewoon te doen met css ?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:45:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2008 17:28:00
Quote Anchor link
Geen CSS voor nodig.
bij de output de PHP functie nl2br() gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Ivo K

Ivo K

27/09/2008 17:31:00
Quote Anchor link
hoe moet dat dan ?

want bij php.net kom ik eruit dat dat werkt als je \n in je code hebt staan

Edit:

Laat maar klopt wel, bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2008 17:33:00
Quote Anchor link
dat heb je dan toch als je een Enter plaats in je textarea...
Je ziet hem niet, maar hij is er wel

\n is een newline namelijk. Een nieuwe regel in de HTML-output.

En nl2br() zit dit om van \n naar een <br />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Ivo K

Ivo K

27/09/2008 17:34:00
Quote Anchor link
Ja, klopt, maar wat ik dacht was dat het alleen zou werken als er \n in de code stond
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2008 17:36:00
Quote Anchor link
Nee, zo zit dat dus niet :).
Je meot nl2br() alleen gebruiken bij het tonen van de data, nooit bij het invoegen...
 
Ivo K

Ivo K

27/09/2008 17:43:00
Quote Anchor link
hoezo niet bij het invoegen ?

als ik de waarde in mijn table invoer als ik al nl2br() heb gedaan is er niks mis wanneer ik het evenlater uit de table laat uitlezen
 
--

--

27/09/2008 18:17:00
Quote Anchor link
Dan komt er HTML in je database..
Gewoon bij het tonen dus.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.