bij php Highlight code geen enters?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Jeffery

Jeffery

13/11/2004 11:21:00
Quote Anchor link
hey,
ik krijg er iets niet uit. namelijk:
als iemand een code tussen de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
en [/code ] tags invoer (zonder spaties bij []:p) dan geeft die alles achter elkaar aan wat die persoon invult. de code:
<?

$bericht
= htmlspecialchars($bericht);
$bericht = str_replace("\n","<br>",$bericht);

//ubb codes
$bericht = eregi_replace("\\[color=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/color\\]","<font color=\"\\1\">\\2</font>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[size=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/size\\]","<font size=\"\\1\">\\2</font>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[font=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/font\\]","<font face=\"\\1\">\\2</font>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[img height=([^\\[]*)\\ width=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/img\\]","<img src=\"\\3\" height=\"\\1\" width=\"\\2\">",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[img]([^\\[]*)\\[/img\\]","<img src=\"\\1\">",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[flash=([^\\[]*)\\,([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/flash\\]","<object classid=\"clsid: D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000\" width=\\1 height=\\2><param name=movie value=\\3><param name=play value=true><param name=loop value=true><param name=quality value=high><embed src=\\3 width=\\1 height=\\2 play=true loop=true quality=high></embed></object>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[align=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/align\\]","<p align=\"\\1\">\\2</p>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[shadow=([^\\[]*)\\,([^\\[]*)\\,([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/shadow\\]","<font style=\"Filter: Shadow(color=\\1, Direction=\\2); Width=\\3px;\">\\4</font>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[glow=([^\\[]*)\\,([^\\[]*)\\,([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/glow\\]","<font style=\"Filter: Glow(color=\\1, Strength=\\2); Width=\\3px;\">\\4</font>",$bericht);
$bericht = preg_replace('_\[code\](.*?)\[/code\]_ise', "phphighlite(' \\1 ')", $bericht);
$bericht = str_replace("[move]","<marquee>",$bericht);
$bericht = str_replace("[/move]","</marquee>",$bericht);
$bericht = str_replace("[hr]","<hr>",$bericht);
$bericht = str_replace("[sub]", "<sub>", $bericht);
$bericht = str_replace("[/sub]", "</sub>", $bericht);
$bericht = str_replace("[li]", "<li>", $bericht);
$bericht = str_replace("[/li]", "</li>", $bericht);
$bericht = str_replace("[tt]", "<tt>", $bericht);
$bericht = str_replace("[/tt]", "</tt>", $bericht);
$bericht = str_replace("[sup]", "<sup>", $bericht);
$bericht = str_replace("[/sup]", "</sup>", $bericht);
$bericht = str_replace("[s]","<s>",$bericht);
$bericht = str_replace("[/s]","</s>",$bericht);
$bericht = str_replace("[b]", "<b>",$bericht);
$bericht = str_replace("[/b]","</b>",$bericht);
$bericht = str_replace("[i]","<i>",$bericht);
$bericht = str_replace("[/i]","</i>",$bericht);
$bericht = str_replace("[u]","<u>",$bericht);
$bericht = str_replace("[/u]","</u>",$bericht);
$bericht = str_replace("[*]","<li>",$bericht);
$bericht = str_replace("[list]","<ul>",$bericht);
$bericht = str_replace("[/list]","</ul>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[email\\]([^\\[]*)\\[/email\\]", "<a href=\"mailto:\\1\">\\1</a>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[email=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/email\\]", "<a href=\"mailto:\\1\">\\2</a>",$bericht);
$bericht = str_replace("[quote]","<blockquote><span class=\"12px\">quote:</span><hr>",$bericht);
$bericht = str_replace("[/quote]","<hr></blockquote>",$bericht);
$bericht = str_replace("","<blockquote><pre>",$bericht);
$bericht = str_replace("","</pre></blockquote>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[url\\]www.([^\\[]*)\\[/url\\]", "<a href=\"http://www.\\1\" target=_blank>\\1</a>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[url\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" target=_blank>\\1</a>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" target=_blank>\\2</a>",$bericht);
$bericht = eregi_replace("(^|[>[:space:]\n])([[:alnum:]]+)://([^[:space:]]*)([[:alnum:]#?/&=])([<[:space:]\n]|$)","\\1<a href=\"\\2://\\3\\4\" target=\"_blank\">\\2://\\3\\4</a>\\5",$bericht);

//smilies orange
$bericht = str_replace(":)","<img src=\"forum/images/smilies/smile.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":(","<img src=\"forum/images/smilies/mad.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":'(","<img src=\"forum/images/smilies/cry.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(";)","<img src=\"forum/images/smilies/knipoog.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":D","<img src=\"forum/images/smilies/biggrin.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":S","<img src=\"forum/images/smilies/verbaasd.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":P","<img src=\"forum/images/smilies/tongue.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":nerd:","<img src=\"forum/images/smilies/nerd.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":cool:","<img src=\"forum/images/smilies/cool.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace("9:6","<img src=\"forum/images/smilies/worshippy.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":evil:","<img src=\"forum/images/smilies/evil.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":vinger:","<img src=\"forum/images/smilies/vinger.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":lijst:","<img src=\"forum/images/smilies/lijstje.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":bier:","<img src=\"forum/images/smilies/bier.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":king:","<img src=\"forum/images/smilies/koning.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":koffie:","<img src=\"forum/images/smilies/koffie.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace("|:/","<img src=\"forum/images/smilies/professor.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":trek:","<img src=\"forum/images/smilies/naamloos.bmp\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":gangsertar:","<img src=\"forum/images/smilies/gun.gif\">",$bericht);
$bericht = str_replace(":shoot:","<img src=\"forum/images/smilies/schooting.gif\">",$bericht);

function
phphighlite($code) {
    //PHP 4 only

    if (floor(phpversion())<4) {
        $return =   $code;
    }
else {
        $code = str_replace("<br>", "", $code);
        $code = str_replace("<br />", "", $code);
        $code = str_replace("&gt;", ">", $code);
        $code = str_replace("&lt;", "<", $code);

        $code = str_replace("&amp;", "&", $code);
        $code = str_replace('$', '\$', $code);
        $code = str_replace('\n', '\\\\n', $code);
        $code = str_replace('\r', '\\\\r', $code);
        $code = str_replace('\t', '\\\\t', $code);

        $code = stripslashes($code);

        if (!strpos($code,"<?") and substr($code,0,2)!="<?") {
            $code="<?\n".trim($code)."\n?>";
            $addedtags=1;
        }


        ob_start();
        $oldlevel=error_reporting(0);
        highlight_string($code);
        error_reporting($oldlevel);
        $code = ob_get_contents();
        ob_end_clean();

        $a = explode("<br />"   , $code);
        $b = explode("\n"       , $code);

        $c = count($a);
        $d = count($b);

        $data = $c + $d;

        $return    .= "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"3\" border=\"0\" width=\"100%\" bgcolor=\"#D6D6D6\">\n";
        $return    .= "<tr>\n";
        $return    .= "<td valign=\"middle\"><b>Code</b></td>\n";
        $return    .= "</tr>\n";
        $return    .= "</table>\n";

        $return    .= "<!-- code table -->\n";
        $return    .= "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" border=\"0\" width=\"100%\">\n";
        $return    .= "<tr>\n";
        $return    .= "<td>\n";
        $return    .= "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"3\" border=\"0\" width=\"100%\" bgcolor=\"#D6D6D6\" style=\"border-left: 1px solid #D6D6D6; border-right: 1px solid #D6D6D6; border-bottom: 1px solid #D6D6D6;\">\n";
        $return    .= "<tr>\n";
        $return    .= "<td width=\"1\" valign=\"top\" align=\"left\">\n";
        for($i = "1"; $i < $data; $i++)
        {

            $return    .= $i."<br />";
        }

        $return    .= "</td>\n";
        $return    .= "<td valign=\"top\" bgcolor=\"#FFFFFF\">\n";
        $return    .= "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" border=\"0\" width=\"100%\" style=\"table-layout: fixed;\">\n";
        $return    .= "<tr>\n";
        $return    .= "<td nowrap>\n";
        $return    .= "<code style=\"font-family: Courier New\">\n";
        $return    .= "".$code."\n";
        $return    .= "</code>\n";
        $return    .= "</td>\n";
        $return    .= "</tr>\n";
        $return    .= "</table>\n";
        $return    .= "</td></tr></table>\n";
        $return    .= "</td></tr></table><br />\n";

        if ($addedtags) {
            $openingpos = strpos($buffer,"<?");
            $closingpos = strrpos($buffer, "?");
            $return=substr($return, 0, $openingpos).substr($return, $openingpos+5, $closingpos-($openingpos+5)).substr($return, $closingpos+5);
        }

        $return = str_replace("&quot;", "\"", $return);
    }


    return $return;
}


?>
  

kan iemand me hierbij helpen? greetz jeffrey
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:49:45
 
User Verwijderd

User Verwijderd

13/11/2004 11:27:00
 
Jeffery

Jeffery

13/11/2004 11:50:00
Quote Anchor link
aan die link heb ik niks ik vraag alleen maar of iemand de oplossing weet!

greetz jeffrey
 
Micha

Micha

13/11/2004 11:56:00
Quote Anchor link
$bericht = str_replace("\n","<br>",$bericht);

Maak daar eens:

$bericht = nl2br($bericht); van
 
Jeffery

Jeffery

13/11/2004 12:01:00
Quote Anchor link
bedankt! het is opgelost!

greetz jeffrey
 
Micha

Micha

13/11/2004 12:05:00
Quote Anchor link
graag gedaan
 
Jeffery

Jeffery

13/11/2004 12:20:00
Quote Anchor link
weet jij misschien ook hoe je als je een topic toevoegt naar die topic heen gaat die net is toegevoegd?

net zoals hier..
greetz jeffrey
 
Winston Smith

Winston Smith

13/11/2004 14:07:00
Quote Anchor link
misschien hidden in je form gebruiken met de cat en id, en in je phpscript een header gebruiken met die (geldige) waarden?
 
Stefan

stefan

13/11/2004 14:16:00
Quote Anchor link
if ($naamvdtopictoevoegenquery) {
header("Location: diepagina.php");
}
 
Micha

Micha

13/11/2004 15:38:00
Quote Anchor link
Ongeveer ja, je kan ook met ankers werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.