Bij post vervaldatum berekenen!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

02/02/2016 10:36:37
Quote Anchor link
Ik wil de gegevens datum en vervaldagen toevoegen aan mijn tabel middels een post.

Maar hoe krijg ik die in mijn tabel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
'".$_POST["of_datum"]."' + INTERVAL ".$_POST["of_vervaldatum_id"]." DAY
?>
Gewijzigd op 02/02/2016 10:37:09 door Kees Mulder
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:08:37
 
E vH

E vH

02/02/2016 10:42:49
Quote Anchor link
Waarom zou je het willen toevoegen als je ook kunt rekenen met de datum zelf die al bekend is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// vervaldagen berekenen
$begin= new DateTime($_POST["of_datum"]);
$eind= new DateTime(date('Y-m-d H:i:s'));
$interval = $begin->diff($eind);
echo "<pre>";
print_r($interval);
echo "</pre>";
?>
Gewijzigd op 02/02/2016 10:43:15 door E vH
 
Kees Mulder

Kees Mulder

02/02/2016 10:51:35
Quote Anchor link
Ik kies nl. in mijn formulier de datum en ik kies het aantal dagen wanneer deze moet komen te vervallen. Ik heb in mijn tabel drie velden:
- datum
- vervaldagen
- vervaldatum

Ik wil dus bij het toevoegen aan de tabel dat deze zelf de datum + vervaldagen bij elkaar op telt en dan toevoegt aan de tabel.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/02/2016 11:44:01
Quote Anchor link
Je slaat dan redundante (overbodige) gegevens op. Uit twee bekenden kun je de derde onbekende afleiden:

vervaldatum = offertedatum + vervaldagen

Of eventueel:

vervaldagen = vervaldatum - offertedatum

En logischerwijs ook nog:

offertedatum = vervaldatum - vervaldagen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.