Bijlage bij contact formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Simon de wit

simon de wit

13/05/2010 21:54:28
Quote Anchor link
Beste lezer,

Ik ben bezig met een online sollicitatieformulier waarin de gebruiker zelf bestanden kan uploaden in het contactformulier en die dan vervolgens worden gemaild.

Met de standaard naw gegevens lukt dit d.m.v. het externe contactformproces.php alleen weet ik niet wat voor code ik moet toevoegen zodat de bestanden die ge upload zijn worden gemaild. (de eventuele jpg en text bestanden).
Ik zie wel op dit forum de mogelijkheid om bestanden te uploaden naar bv een directory op je server maar dat is niet wat ik zoek , ik wil ze met de naw-gegevens direct in mijn mail hebben.

php script :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php


/* subject and email variables */


    $emailSubject = ' sollicitatie werock ! ';
    $webMaster = '[email protected]';
    
    
/* Gatehering Data Variables */

    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    $geslacht = $_POST ['geslacht'];
    $naam = $_POST['naam'];
    $achternaam = $_POST['achternaam'];
    $emailadres = $_POST['email'];
    $opmerkingen = $_POST['opmerkingen'];
    $cv =$_POST['cv'];
    $body = <<<EOD
<br><hr><br>
geslacht: $geslacht</br>
naam: $naam </br>
achternaam: $achternaam</br>
email: $emailadres</br>
opmerkingen: $opmerkingen</br>
cv: $cv</br>
EOD
;

    $headers = "From: $email\r\n";
    $headers = "Content=type: text/html\r\n";
    $succes = mail ($webMaster, $emailSubject, $body, $headers);
    
    
    /* Results rendered as HTML */
    
    $theResults = <<<EOD
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>

Bedankt voor je interesse we nemen zo snel mogelijk contact met je op !
</body>
</html>

EOD
;
echo "$theResults";
    
?>




html script :







<form action="contactformproces.php" method="post" enctype="multipart/form-data" name="form1" id="form1">
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td><div align="right">Naam :</div></td>

<td><div align="left">
<input type="text" name="naam" id="naam" />
</div></td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right">Achternaam :</div></td>
<td><div align="left">
<input type="text" name="achternaam" id="achternaam" />

</div></td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right">
<label for="email">Email :</label>
</div></td>
<td><div align="left">
<p>

<input type="text" name="email" id="email" />
<br />
</p>
</div></td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right">
<label for="opmerkingen">Opmerkingen :</label>

</div></td>
<td><div align="left">
<textarea name="opmerkingen" id="opmerkingen" cols="30" rows="5"></textarea>
</div></td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td><div align="left">

<p>
<input type="file" name="cv" id="cv" />
upload cv</p>
<p>&nbsp;</p>
</div></td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right"></div></td>

<td><div align="left">
<input type="submit" name="solliciteer" id="solliciteer" value="solliciteer !" />
</div></td>
</tr>
<tr>
<td><div align="right"></div></td>
<td><div align="left"></div></td>
</tr>
<tr>

<td><div align="right"></div></td>
<td><div align="left"></div></td>
</tr>
</table>
</form>
<form id="form2" name="form2" method="post" action=""><div>
</form>
</div>

</div>
</div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 14/05/2010 15:14:24 door B a s
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:55:19
 
Tom Tom

Tom Tom

13/05/2010 21:57:29
 
Simon de wit

simon de wit

14/05/2010 15:01:33
Quote Anchor link
Hi Tom,

Bedankt voor je reactie .. echter dit is niet getgeen wat ik zoek , heb vandaag 14-5 ook mijn vraag aangepast ... foutje van mij niet echt duidelijk geformuleerd ;)

Ik wil het niet naar mijn server uploaden maar de bestanden die de bezoeker upload mailen naar mijn inbox.

Ik ben echter niet ervaren met php alleen voor deze methode is het wel nodig.. hopelijk heb je een oplossing.

bvd
 
B a s
Beheerder

B a s

14/05/2010 15:14:04
Quote Anchor link
Je wilt dus eigenlijk dat het als bijlage per e-mail verstuurd wordt?

Wat je ook kunt doen is eens kijken naar de e-mail class Swift Mailer. Het is wel kant-en-klaar, je leert er misschien iets minder van maar je bereikt wel je doel. Swift mailer heeft ingebouwde functies waarmee je slechts de input type="file" hoeft te definiëren en het upload proces om de data vervolgens mee te geven aan een variabele voor Swift.

Hier kun je Swiftmailer vinden.
 
Simon de wit

simon de wit

21/05/2010 23:45:45
Quote Anchor link
Ralph:
Beste lezer,

I
 
Marcel Rietdijk

Marcel Rietdijk

12/07/2012 14:16:22
Quote Anchor link
Hoi Bas,

Kan je me een uitleg geven hoe je dat Swiftmail integreert in je upload systeem naar je email?

Bedankt alvast.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.