bijv. alle leden met de begin letter a selecteren.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeffery

Jeffery

14/11/2004 21:26:00
Quote Anchor link
hey,

ik heb een klein vraagje.
hoe kan je uit een tabel leden alle gebruikersnamen die met de letter a beginnen selecteren en dan weergeven?

en hoe zit dat met alles selecteren met de cijfers 0t/m9 ervoor? greetz jeffrey
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:51:56
 

14/11/2004 21:28:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar de mysql functie regexp, kan je vinden in de mysql documentatie.www.mysql.com
 
Jeffery

Jeffery

14/11/2004 21:31:00
Quote Anchor link
sorry maar ik ben niet bepaald goed in engels. maar in ieder geval bedankt voor de link, maar helaas ik heb het nog niet gevonden.

weet iemand het wel zou u hem dan a.u.b. willen posten?

greetz jeffrey
 
Winston Smith

Winston Smith

14/11/2004 21:31:00
Quote Anchor link
SELECT * FROM tabel WHERE username='a%'

Maar dat helpt niet als er voor de a een getal staat.
 
Jorik

Jorik

14/11/2004 21:33:00
Quote Anchor link
voor 0 tm 9 enz kun je toch gewoon doen
SELECT * FROM tabel WHERE username='0%'
SELECT * FROM tabel WHERE username='1%'
SELECT * FROM tabel WHERE username='2%'
SELECT * FROM tabel WHERE username='3%'
SELECT * FROM tabel WHERE username='4%'
SELECT * FROM tabel WHERE username='5%'
SELECT * FROM tabel WHERE username='6%'
SELECT * FROM tabel WHERE username='7%'
SELECT * FROM tabel WHERE username='8%'
SELECT * FROM tabel WHERE username='9%'

heb alleen een gevoel dat het niet gaat werken..
 
Winston Smith

Winston Smith

14/11/2004 21:37:00
Quote Anchor link
Dat gaat idd niet werken, want dan krijg je alle letters van het alfabet erna.
En dan kan je wel '7a%' doen of zo, maar als je dan een getal boven de 9 hebt, komt er weer een getal achter en dan zal die ook weinig doen.

Conclusie: er is vast wel een oplossing voor je probleem, maar wij weten het niet en je zal toch even op mysql.org moeten kijken voor de oplossing. Desnoods met een woordenboekje Engels-Nederlands naast je toetsenbord.
 

15/11/2004 02:32:00
Quote Anchor link
SELECT * FROM tabel WHERE username='0%'
or username='1%' or username='2%' etc
 
Mary

mary

15/11/2004 11:07:00
Quote Anchor link
Mijn oracle/SQL geeft geen waardes mee bij zo'n query hoor.
Voor zo'n dingen is LIKE uitgevonden...

SELECT * FROM tabel WHERE username LIKE '0%'
 
Winston Smith

Winston Smith

15/11/2004 14:03:00
Quote Anchor link
Ach natuurlijk, dat bedoelde ik ook. Schaam me dat ik zo'n fout maak... :$
 
Jeffery

Jeffery

15/11/2004 16:35:00
Quote Anchor link
ik ben niet zo goed hierin. maar als je dit doet:
<html>
<head>
<title>Titel</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
 // pagina
?>

</body>
</html>

hoe moet je dat precies weergeven?. van letter a en b enzo?

welke code moet je dan plaatsen daar? en dat je doet bijv. clips.php?letter=a of zo?

greetz jeffrey

ps. de config word al geinclude.
 
Alfred -

Alfred -

15/11/2004 17:00:00
Quote Anchor link
je haalt 'letter' uit de url, en laat selecteren...
LIKE '<letter>%'

Edit: Typo
Gewijzigd op 15/11/2004 17:00:00 door Alfred -
 
Christophe

christophe

15/11/2004 18:15:00
Quote Anchor link
moest je het nie weten
$_GET['letter'];
 
Jeffery

Jeffery

15/11/2004 19:29:00
Quote Anchor link
kan iemand de letter a en b voordoen dan lukt de rest wel. het liefste de code die ik meteen kan invoeren zonder het te veranderen.

Srry mensen ik ben hier nog niet goed in.

greetz jeffrey
 
Han eev

Han eev

15/11/2004 19:45:00
Quote Anchor link
jah dat merk ik maar het is toch niet moeilijk om een script van phphulp te halen en te bewerken?

maar oke ik geef de query
mysql_query("SELECT * FROM tabel WHERE username LIKE 'a%'");
Gewijzigd op 15/11/2004 19:46:00 door Han eev
 
Jeffery

Jeffery

15/11/2004 19:49:00
Quote Anchor link
hoe moet ik dat maken zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
include "config.php";
mysql_query("SELECT * FROM tabel WHERE username LIKE 'a%'");
<
a href=?p=play&id=".$list[id].">$list->titel</a>
?>

zoiets?

kan iemand het veranderen en meteen voordoen met de letter b?
dan weet ik het:d

alvast bedankt.
greetz jeffrey
 
Christophe

christophe

15/11/2004 19:50:00
Quote Anchor link
ja kan mss ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$letter
=$_GET['letter'];
$query1 ="SELECT * FROM tabel WHERE username LIKE '$letter%'";
$query=mysql_query($query1);
?>
ik twijfel wel als dit niet werkt kan het ook goed zijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$letter
=$_GET['letter'];
$query1 ="SELECT * FROM tabel WHERE username LIKE ''$letter'%'";
$query=mysql_query($query1);
?>

met dit moet je niet iedere pagina appart maken he :)
anders zou je een apparte pagina voor a b c enzo moeten maken met die zet je gewoon in je url letter=(letter).
 
Jeffery

Jeffery

15/11/2004 21:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include "./config.php";
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php  
$letter
=$_GET['letter'];
$query1 ="SELECT * FROM clips WHERE titel LIKE ''$letter'%'";
$query=mysql_query($query1);

$select = "SELECT * FROM clips WHERE id = '$id'";
$query2 = mysql_query($select) or die (mysql_error());
while ($list = mysql_fetch_object($query2)) {
echo "<a href='?p=play&id=".$list[id]."'>".$list[titel]."</a>";
}

?>


wat is hier fout aan dat die niks laat zien?

greetz jeffrey
ps. kan iemand het dan wijzigen als die het weet zodat die het wel doet?
 
Winston Smith

Winston Smith

16/11/2004 00:12:00
Quote Anchor link
Als jij dezelfde jeffrey bent als die andere die steeds scripts vraagt, dan wordt het behoorlijk irritant dat je steeds vraagt om het te verbeteren.
Koop een boek!

while(list($id, $titel) = mysql_fetch_row($query2)

Je gebruikt nu een object en vervolgens roep je ze aan met een array. Doe dan $list->id en $list->titel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.