Binnen een Select nog een select doen van andere tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

04/07/2010 19:42:02
Quote Anchor link
Ik heb onderstaande Select en die werkt prima echter wil ik na de echo "<td>$row->movie_name</td>\n"; nog een select doen uit een andere tabel.

In de tabel staat aanvullende informatie o.a ook het id die ik eerder heb gebruikt.

Hoe kan ik dit doen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
$sql
= "SELECT movie_id, movie_name FROM movies ORDER BY movie_name DESC";
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
if (mysql_num_rows($result) == 0) {
  echo "Nog geen movies gevonden.";
}

else {   // Schrijf alle berichten
  echo "<table>\n";
  echo "<tr>\n<td>ID</td>\n<td>Movie naam</td>\n</tr>\n";
  while ($row = mysql_fetch_object($result)) {
     echo "<tr>\n";
     echo "<td>$row->movie_id</td>\n";
     echo "<td>$row->movie_name</td>\n";
     echo "</tr>\n";
  }

  echo "</table><p>\n";
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:46:21
 
Mark L

Mark L

04/07/2010 20:24:35
Quote Anchor link
Dan moet je je SQL aanpassen met een JOIN erin.

Trouwens mysql_fetch_object word gezien als traag en daarom kun je beter gebruik maken van mysql_fetch_assoc. $row->movie_id word dan alleen wel $row['movie_id']
 
Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

04/07/2010 20:55:33
Quote Anchor link
En vergeet ook niet om je variables buiten quotes te houden ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.