Binnenkomende email > Naar database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter Lolz

Wouter Lolz

01/12/2010 19:57:52
Quote Anchor link
Hoi,

Heeft iemand of kan iemand mischien een script maken, dat als er een emailtje binnen komt.
dat die dan in de database komt testaan.
Onder bijv

Onderwerp [Varcher 100]
Email [Varcher 100]
Tekst [text]

Zoiets...
Alvast bednakt! :D

Wouter
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:23:35
 
- Mark -

- Mark -

01/12/2010 20:06:12
Quote Anchor link
Het zou via IMAP moeten kunnen. Maar dat staat niet standaard aan bij de meeste webhost voor zover ik weet. Daar loop ik op het moment zelf ook op vast.
 
Sjoerd Wenker

Sjoerd Wenker

01/12/2010 20:13:15
Quote Anchor link
Probeer iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
set_time_limit(0);
mysql_connect('localhost', 'DB USERNAAM', 'DB USERPASS') or die(mysql_error());
mysql_select_db('DB NAAM') or die(mysql_error());

$hostname = 'HOSTNAME'; //bijvoorbeeld {imap.gmail.com:993/imap/ssl}INBOX
$username = 'EMAIL';
$password = 'WACHTWOORD';

$inbox = imap_open($hostname, $username, $password) or die('Cannot connect to Gmail: ' . imap_last_error());
$emails = imap_search($inbox, 'UNSEEN UNDELETED');
if($emails)
{

    foreach($emails as $email_number)
    {

        $overview = imap_fetch_overview($inbox, $email_number, 0);
        $message = imap_fetchbody($inbox, $email_number, 1);
        mysql_query("INSERT INTO berichten (`subject`, `from`, `date`, `message_id`, `bericht`) VALUES ('".mysql_real_escape_string($overview[0]->subject)."', '".mysql_real_escape_string($overview[0]->from)."', '".mysql_real_escape_string($overview[0]->date)."', '".mysql_real_escape_string($overview[0]->message_id)."', '".mysql_real_escape_string($message)."')");
    }
}

imap_close($inbox);
?>
 
Wouter Lolz

Wouter Lolz

01/12/2010 20:16:20
Quote Anchor link
Ty, zal het proberen
 
Aad B

Aad B

01/12/2010 20:26:29
Quote Anchor link
Kijk ook naar de phpmailer class. Bevat ook pop3 mogelijkheden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.