Bitwise operators meerdere flags vergelijken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »
Johan K

Johan K

28/08/2015 16:43:10
Quote Anchor link
Edit:
Ik heb al wat gevonden, eigenlijk heel makkelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(!$result & self::R_INVALID_FORMAT_EMAIL + self::R_INVALID_FORMAT_PASSWORD){ ?>

----

Ik ben nu bezig met de output van verschillende functies in binairy terug te laten geven zodat ik in 1 keer meer fouten kan terug geven als er iets aan de hand is.
Nu werkt het wel, maar mijn vraag is of het te vergemakkelijken met (korter te maken) is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
  class User{
    const R_INVALID_FORMAT_EMAIL    = 1;
    const R_INVALID_FORMAT_PASSWORD = 2;
    const R_UNKNOWN_CREDENTIALS     = 4;
    const R_CAPATCHA_INVALID        = 8;
    const R_ATTEMPT_TIMEOUT         = 16;
    // etc.
  
    
    public function login($email, $password){
      $result = 0;

      if(!Validate::email($email)){
        $result += self::R_INVALID_FORMAT_EMAIL;
      }


      if(!Validate::password($password)){
        $result += self::R_INVALID_FORMAT_PASSWORD;
      }
      
      
      // Met name, deze lijn met code.
      if(~$result & self::R_INVALID_FORMAT_EMAIL && ~$result & self::R_INVALID_FORMAT_PASSWORD){
        // since we now must query the database, only do this when both email and password format is correct.
      }

      return $result;
    }
  }

?>
Gewijzigd op 28/08/2015 20:36:01 door Johan K
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:28:03
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2015 17:03:06
Quote Anchor link
Wat is dit?

~$result
 
Johan K

Johan K

28/08/2015 17:17:37
Quote Anchor link
~ is een inverse (not) operator, het draait de nulletjes en eentjes om.
Net zoals ! op een boolean doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  echo sprintf("%b</br>", 10);  // 1010
  echo sprintf("%b</br>", ~10); // 1111111111111111111111111111111111111111111111111111111111110101
?>
Gewijzigd op 28/08/2015 17:25:15 door Johan K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2015 17:20:48
Quote Anchor link
Euhm ... ik snap 'm niet echt :-s

>> het draait de nulletjes en eentjes om

Kun je dat eens iets uitgebreider uitleggen. En vraag 2 ... wat kun je ermee?
 
Johan K

Johan K

28/08/2015 17:38:18
Quote Anchor link
Neem deze code, stel dat de gebruiker inlogd met "ozzie" en als wachtwoord "test".
Validate::email("ozzie") -> false (geen email aderes).
Validate::password("test") -> false (omdat minimal string length 6 moet zijn)
De waarde die word terug gekeerd is in dit geval 1 + 2 = 3.

Deze login request word door een ajax request gedaan en stuur 3 door via json.
Nu weet ik door 1 getal dat zowel de username en password fout zijn door de binaire representatie: "00000011" en kan dit direct aanpassen in het login form.

Tweede voorbeeld:
Neem deze code, stel dat de gebruiker inlogd met "[email protected]" en als wachtwoord "test".
De waarde die word terug gekeerd is in dit geval 2 in binair "00000010"
Nu weet ik dat het wachtwoord foutief is, en de email correct.

Dus wat je er eventueel met de "~" mee zou kunnen doen is kijken of alle "flags" goed zijn, behalve het wachtwoord. Het is een not operator op meerdere booleans. In mijn geval, draai ik "0" de standaard waarde van result om in alles. Ik kan ook de result de waarde geven van (16*2) - 1 om alle flags als 1 te zetten.
Beetje hetzelfde als de E_ALL constant.
Gewijzigd op 28/08/2015 19:36:02 door Johan K
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2015 17:41:36
Quote Anchor link
Ik weet niet of bitmaskers heel erg toepasselijk zijn voor deze manier van valideren. Waarom doe je dit niet gewoon zonder? Als je dit gebruikt om bij te houden wat valideert, houd dit dan gewoon per veld bij, in plaats van deze opzet?
 
Johan K

Johan K

28/08/2015 17:51:25
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 28/08/2015 17:41:36:
Ik weet niet of bitmaskers heel erg toepasselijk zijn voor deze manier van valideren. Waarom doe je dit niet gewoon zonder? Als je dit gebruikt om bij te houden wat valideert, houd dit dan gewoon per veld bij, in plaats van deze opzet?

Mijn opzet is dat alle code wat in het systeem draait taal onafhankelijk is, dus strings terug geven met daarin de fout is dus een no-no. Als ik booleans ga terug keren dan is de vraag, wat is er fout? Bitmasks past perfect in dit plaatje en het is nog erg snel ook.

Als ik eerlijk mag zijn heb ik vrij weinig met bitwise operators gewerkt, daarom mijn vraag ook. Ik neem aan dat ik iets van if($result & (FLAG_A & FLAG_B)){} kan doen maar wat ik ook probeer het resulteerd in of allebij true of false.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2015 18:02:48
Quote Anchor link
Het leent zich gewoon niet echt voor formulierdata in het algemeen, het is uiteindelijk toch de bedoeling dat alle velden die op een of andere manier een validatie hebben succesvol moeten valideren. De introductie van een bitmasker die zoveel doet als "alles moet valideren" lijkt mij een overcomplificering. Dit zou je ook kunnen reduceren tot één boolean.

Als je formulier ook wat uitgebreider wordt of wanneer je velden van volgorde gaat veranderen is het overzicht al snel weg denk ik (de constanten die machten van 2 zijn worden al snel vrij groot). Daarom stelde ik voor dat je gewoon per veld (en bij het veld zelf, en niet met allerlei hardcoded numerieke waarden) bijhoudt of deze geldige inhoud bevat of niet.

Ook snap ik niet helemaal wat dit in een user Class doet. Wat zou de login() methode moeten teruggeven, en wat betekent dat? Ik zou verwachten dat een login() methode van een User class iets doet met "inloggen", maar dit controleert enkel (het format van?) invoervelden, en verder niets?

Bovenstaande syntax ziet er al vrij complex uit. Als er iets helder en transparant moet zijn is het wel je loginroutine... Booleans debuggen lijkt mij nog altijd makkelijker dan zoiets terugkrijgen: "010101100101111010111101011111010111110001111" en dat je dan zegt "Ooooh, er staat een 1 op positie 28 verkeerd, dat ik dat niet eerder zag".

:)
Gewijzigd op 28/08/2015 18:04:06 door Thomas van den Heuvel
 
Johan K

Johan K

28/08/2015 18:51:28
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 28/08/2015 18:02:48:
Ook snap ik niet helemaal wat dit in een user Class doet. Wat zou de login() methode moeten teruggeven, en wat betekent dat? Ik zou verwachten dat een login() methode van een User class iets doet met "inloggen", maar dit controleert enkel (het format van?) invoervelden, en verder niets?

Bovenstaande syntax ziet er al vrij complex uit. Als er iets helder en transparant moet zijn is het wel je loginroutine... Booleans debuggen lijkt mij nog altijd makkelijker dan zoiets terugkrijgen: "010101100101111010111101011111010111110001111" en dat je dan zegt "Ooooh, er staat een 1 op positie 28 verkeerd, dat ik dat niet eerder zag".

:)

Dit is ook maar een sample code, het weglaten van dingen die er niet toe doen aan de vraag en ik had voor dit voorbeeld de waardes simpelweg aangepast.

Over het debuggen, daarom werk je ook met constanten en niet echt met binaire data. Je kijkt alleen of er een constant actief is in het getal, niets gecompliceerd aan het is alleen een andere werk methode.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
if(($r = User::login($user, $pass)) !== true){
  if($r & User::R_INVALID_FORMAT_EMAIL){
    echo 'Some javascript code to mark the email field red with an error message perhaps.';
  }


  if($r & User::R_INVALID_FORMAT_PASSWORD){
    // Oh, what specifically went wrong with the password?
    $t = Validate::password($pass);

    if($t & Validate::R_PASSWORD_LENGTH_MIN){
      // password is shorter then minimum length
    }

    if($t & Validate::R_PASSWORD_NO_SYMBOL){
      // password does not contain symbols.
    }

    if($t & Validate::R_PASSWORD_NO_DIGIT){
      // password does not contain any digits.
    }
  }

  
}


//in plaats van:
if(!User::login($user, $pass)){
 if(Validate::email($user)){
  if(emailExists($user)){
   //etc
  }
 }


 if(Validate::password($pass)){
  // etc
 }
}

?>

Je vergelijk je alleen de flags/constants en zit je niet te kloten met functies of andere input data want alles word al behandeld in User::login(). Dit resulteert alleen maar in kortere, snellere (omdat je niet twee keer dezelfde functie hoeft aan te roepen) en meer overzichtelijke code naar mijn idee.

Deze code (login) gaat waarschijnlijk nog wel een andere locatie of andere constant namen krijgen, ik zit er gewoon momenteel even mee te "spelen" wat het lekkerste werkt.

En niet alleen deze functie gaat zo lopen, bitwise operators zijn heel krachtig en kunnen op veel plekken gebruikt worden. Het is ook niet de vraag waarom, maar hoe. Ik wil er wat meer ervaring mee op doen en hoopte dat iemand hier dat ook had en of hij of zij dit iets anders zou schrijven.
Gewijzigd op 28/08/2015 19:30:02 door Johan K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2015 20:27:25
Quote Anchor link
Hmmm, ik had een opmerking geplaatst, maar die lijkt niet te zijn doorgekomen ... nogmaals:

>> De waarde die word terug gekeerd is in dit geval 2 in binair "00000010"

En waarom dan binair? Waarom niet gewoon 2?

>> Mijn opzet is dat alle code wat in het systeem draait taal onafhankelijk is, dus strings terug geven met daarin de fout is dus een no-no. Als ik booleans ga terug keren dan is de vraag, wat is er fout?

Je kan toch met exceptions werken en dan bijv. foutcodes meesturen?
 
Johan K

Johan K

28/08/2015 21:32:42
Quote Anchor link
>> En waarom dan binair? Waarom niet gewoon 2?
Als je kijkt naar het script, geef ik ook gewoon een getal terug.
Waar het om gaat is hoe bitwise operators werken, die vergelijkt de bitjes van het getal en niet direct de waarde.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
  $a
= 1; // 0001   3 = 0011
  $b = 2; // 0010   5 = 0101
  $c = 4; // 0100   6 = 0110
  $d = 8; // 1000   7 = 0111

  echo 3 & $a; // aangezien het laatste bitje van 1 overeenkomt met het laatste bitje van 3, geeft hij de bitwaarde van 0001 terug dus in ditgeval het getal "1".
  echo 6 & ($b | $a); // de waarde van 6 komt niet overeen met de bitjes van $a (1), wel van $b (2), ik vergelijk dit met $a of $b, in dit geval $b dus "2".

  // In het voorbeeld kan je 3 terug krijgen van de functie (0011) als je wachtwoord en email fout zijn, nu met deze code kan je kijken wat er fout is.

  if(3 & 1){
    echo 'bitje van 3 (0011) zit ook in 1 (0001).';
  }

  if(3 & 2){
    echo 'bitje van 3 (0011) zit ook in 2.(0010)';
  }

  if(3 & 3){
    // deze is overbodig want dit word nu dubbel uitgevoerd omdat 1 & 2 dit al hebben gedaan.
    echo 'bitje van 3 (0011) zit ook in 3 (0011).';
  }

  if(3 & 4){
    echo 'bitje van 3 (0011) zit -niet- in 4 (0100)';
  }
    
?>


>> Je kan toch met exceptions werken en dan bijv. foutcodes meesturen?
Dat kan, je kan ook met arrays werken je kan van alles doen en laten wat je zelf wilt.

Maar is het snel? Een heel object aan te maken om alleen maar een getal terug te sturen? Wat ik hier doe is op bit niveau, geen objecten gewoon getallen.
Persoonlijk gebruik ik alleen exceptions op kritische fouten en niet voor return values.

Hoewel je nu het praktische nut er misschien niet van ziet, bekijk dit scenario.
ik verstuur een mail naar de inbox van een gebruiker en heb de volgende kolommen in de database. (id, message, status) de status staat standaard op 0.

Nu print ik deze mail uit in een tabel en kijk op status.
Status: 0 = unread, 1 = read, 2 replyed, 4 trashed

Als de gebruiker het bericht opent, zet ik de status op +1.
Wanneer de gebruiker antwoord geeft op het bericht, zet ik de status op +2 (3)
Wanneer de gebruiker het verwijderd, gaat de status naar +4 (7) in dit geval.

Met bitwise operators kan je heel makkelijk kijken wat de status is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
  const UNREAD = 0;
  const READ = 1;
  const REPLYED = 2;
  const TRASHED = 4;
  const READ_AND_TRASHED = TRASHED + READ;

  if($status & UNREAD ){ //unread }
  if($status & READ ){ //read }
  if($status & REPLYED ){ //replyed }

  if($status & 3 ){ //read and replyed }
  if($status & (READ + REPLYED) ){ //read and replyed }

  if($status & TRASHED ){ //unread and trashed }
  if($status & READ_AND_TRASHED ){ //read and trashed }
  if($status & 6 ){ //replyed and trashed }
  if($status & 7 ){ //read, replyed and trashed }
  // Je kan met 0, 1, 2, 4 een maximale waarde maken van 7.

?>
Gewijzigd op 28/08/2015 21:53:14 door Johan K
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2015 23:27:14
Quote Anchor link
De snelheid is in dit geval geen doorslaggevend critrium omdat de checks niet elke page-access worden gebruikt (even uitgaande van het oorspronkelijke voorbeeld, de login() methode van de User class, waarvan mij het nut nog steeds bijster is). Een login mag best 10ms langer duren hoor. De leesbaarheid van zo'n routine lijkt mij belangrijker dan performance. In jouw opzet wordt het ook verdomd lastig om meerdere keren eenzelfde veldtype in een formulier te hebben? Dat is helemaal niet ongebruikelijk hoor.

Ik zeg ook niet dat je een geneste structuur moet gebruiken voor validatie, dat lijkt mij (ook) niet de goede weg. Het enige wat ik denk is dat je met het bovenstaande gebruik de verkeerde weg bent ingeslagen.

Je hoeft ons denk ik ook niet uit te leggen hoe bitwise comparators werken...

Een voorbeeld van juist gebruik van wanneer je zo'n optelsom van binaire waarden als getal opslaat en hiermee vergelijkt is denk ik als je een bepaalde configuratie compact wilt opslaan en hiermee een soort van "status" van een object beschrijft. Deze kun je dan weliswaar ook makkelijk raadplegen maar je moet dan tegelijkertijd heel goed vastleggen:
- wat al deze waarden betekenen
- welke combinaties zijn toegestaan

EDIT: Daarnaast moeten deze verschillende "statussen" tezamen ook een soort van zinnige combinatie vormen die mogelijk een speciale betekenis heeft waar je vervolgens iets mee doet. Het enige wat ik tot nu toe gezien heb is dat je ofwel kijkt of alles goed is (1111111111) of toestanden alleen maar mutual exclusive op kunnen treden, dus
0001 of
0010 of
0100 of
1000) dan lijkt deze hele bitwise business mij toch echt een enorme overkill van complexiteit waarbij je nauwlijks het potentieel benut... omdat je deze niet nodig hebt!

Om het bovenstaande voorbeeld aan te halen: dit kun je reduceren tot twee boolean velden: read en trashed (of deleted ofzo). Of er op gereageerd is is redundante (afleidbare) informatie. Met jouw aanpak krijgt de leesbaarheid een enorme opdoffer en je introduceert tegelijkertijd enorm veel magic numbers (in de vorm van constanten). Je moet met behulp van documentatie dan gaan reverse-engineeren wat de betekenis daarvan is. Gebruik je echter twee kolommen met omschrijvende namen dan zijn deze al bijna volledig zelf-documenterend. Deze zijn op een natuurlijke manier al zonder moeite te ontcijferen.

Ik denk dat je op dit moment een beetje overenthousiast bent over wat je met bitwise vergelijkingen kunt doen en daarmee het praktische aspect een beetje uit het oog verloren bent.

Maar voel je vrij om deze "tangent" verder te verkennen, het lijkt er niet op dat we je enthousiasme met argumenten kunnen beteugelen.
Gewijzigd op 28/08/2015 23:41:54 door Thomas van den Heuvel
 
Johan K

Johan K

29/08/2015 00:35:59
Quote Anchor link
>> Je hoeft ons denk ik ook niet uit te leggen hoe bitwise comparators werken...
Was ook meer voor Ozzie.

>> Een login mag best 10ms langer duren hoor. De leesbaarheid van zo'n routine lijkt mij belangrijker dan performance.
Helemaal mee eens :) Daarbij kost zelfs bitwise comparisons meer rekenkracht omdat (funca() & funcb()) allebij worden uitgevoerd zelfs als funca() false geeft.

>> In jouw opzet wordt het ook verdomd lastig om meerdere keren eenzelfde veldtype in een formulier te hebben?
Ik snap niet echt wat je hier mee bedoeld, in m'n CMS systeem word er een event afgevuurd wanneer er iemand op "login" drukt in een bepaald formulier id. Deze event laad de user->login() met daarbij eventueel plugin code die daarop geregistreerd staan.

>> Gebruik je echter twee kolommen met omschrijvende namen dan zijn deze al bijna volledig zelf-documenterend. Deze zijn op een natuurlijke manier al zonder moeite te ontcijferen.
Klopt, het is zeker moeilijker uit te maken wat-wat is ik zou dus telkens de class constants erbij moeten pakken om te kijken hoe-of-wat.

Maar of ik de verkeerde weg ben opgelopen, ik sta altijd open voor suggesties maar als ik eerlijk ben zie ik geen mooiere uitweg.

In login worden plugins geladen, waaronder Capatcha (of eventuele andere dingen zoals een nieuwsbrief checkbox wat ik nog zou moeten maken) dit is dus instelbaar. Deze plugin wordt ingeladen door &$result te voeren aan de initializer van de plugin en voegt daar zijn eigen flags aan als er iets fout is.

Het werkt prima en is hierdoor heel dynamisch, alleen mag ik niet meer dan 32/64 flags hebben :p
Qua documentatie, ik hou alles prima bij en het gaat toch een systeem worden die ik zelf ga gebruiken.

Maar ik ga er een nachie over slapen, want je hebt zeker gelijk dat het debuggen uit de hand kan lopen, vooral met plugins & code opsplitsingen. Misschien constanten dynamisch laten aanmaken zodat deze van constant naar naam vertaald kan worden en een error kan worden gegeven als er geen ruimte meer is voor nieuwe flags.

Het zit nog allemaal in het begin fase, dus als je een beter idee hebt laat maar horen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2015 14:15:23
Quote Anchor link
Johan K op 29/08/2015 00:35:59:
Daarbij kost zelfs bitwise comparisons meer rekenkracht omdat (funca() & funcb()) allebij worden uitgevoerd zelfs als funca() false geeft.

Euh, vergeet niet dat je numerieke waarden vergelijkt bij bitwise comparisons, geen booleans. Het zou heel vreemd, en naar alle waarschijnlijkheid gewoon fout, zijn als je een boolean in zo'n vergelijking gebruikt. De uitkomst van een bitwise comparison zou wederom een getal moeten zijn.

Het is trouwens CAPTCHA, niet CAPATCHA.

Johan K op 29/08/2015 00:35:59:
Het zit nog allemaal in het begin fase, dus als je een beter idee hebt laat maar horen.

Als je aan kunt geven wat je nu precies probeert te bereiken kunnen we wellicht tot een betere aanpak komen.
Gewijzigd op 29/08/2015 14:16:38 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.