bizar probleem parent::__construct

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 01:54:59
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik zit met een vervelend bizar probleem dat ik al werkend heb gezien bij iemand anders zijn code.

ik heb een main controller die de view init

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
class TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        $this->view = new TESS_view();
    }

    
    public function load($model)
    {

        require 'application/models/' . $model . '.php';
        $this->model = new $model;
    }
}

?>


ik heb andere child constructors! De view word prima geinjecteerd door parent::__construct

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
class Index extends TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        parent::__construct();
    
        $this->view->load('index/index');
    }

    
    public function anthony()
    {

    }    
}

?>


Wat is nu het probleem ik kan geen variable aanmaken in childs voor de view

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $this->view->naam = 'weetikwie'; ?>


werkt niet. ik krijg steeds undefined variable op de error.
maar als ik dit doe in de main controller lukt dat wel???

waarom kunnen de childs dit niet als parrent construct word? hoe kan ik dit het beste oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:15:03
 
Erwin H

Erwin H

18/06/2013 02:27:30
Quote Anchor link
Dit heeft niets met 'bizar' te maken. In je parent heb je $this->view niet gedefinieerd. Die variabele wordt dus runtime aan gemaakt en is daarmee private geworden. Descending classes kunnen die variabele dus niet gebruiken. Leer de verschillen tussen private, protected en public, dan is dit niet meer 'bizar'.
 
Wouter J

Wouter J

18/06/2013 07:38:08
Quote Anchor link
En gebruik ook een autoloader.
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 09:23:31
Quote Anchor link
protected of public maken van view werkt niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 09:56:37
Quote Anchor link
Probeer zo eens...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
class TESS_controller{
    
    protected $view;    

    public function __construct()
    {

        $this->view = new TESS_view();
    }

    
    public function load($model)
    {

        require 'application/models/' . $model . '.php';
        $this->model = new $model;
    }
}

?>
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 10:04:22
Quote Anchor link
heb ik al geprobeerd werkt niet

in de main controller kan ik dus vars on the fly maken

$this->view->nummer = 8 geen probleem

maar in de childcomtrollers krijg ik steeds undefined variable TESS_view::nummer.

terwijl ik op de tutorial die gast hetzelfde zie doen in de childs met dezelfde code ongeveer denk ik.

ligt dat aan men instellingen ofzo? ik zie anders geen uitweg?

tenzij de views telkens op te roepen in de child controllers in plaats van in de main controller

maar dan heeft die ook geen nut meer.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 10:14:31
Quote Anchor link
Laat (de code) eens zien hoe je dat doet vanuit de child controller.
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 10:22:12
Quote Anchor link
stel ik surf naar index/test, word mijn test functie aangeroepen

die zegt dat $this->view->naam gelijk aan men modal die bv Anthony returned

variable $this->view->naam blijft leeg NULL;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

class Index extends TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        parent::__construct();
    
        $this->view->load('index/index');
        
    }
    
    
    public function test()
    {

        $this->view->naam = $this->model->Getnaam();
    }
}

?>



Toevoeging op 18/06/2013 10:22:44:

doe ik dit inde main werkt het wel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 10:26:11
Quote Anchor link
Net had je het over een foutmelding die je kreeg, nu heb je het over een variabele die NULL is. Dat zijn 2 verschillende dingen. En waar roep je die $this->view->naam op?
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 10:48:16
Quote Anchor link
in de client index

print $this->naam;

alles werkt als ik de view in elke controller aanmaak

dus elke keer $this->view = new TESS_view;

maar ik wil dat in men main doen daarvoor dient deze tog.

ik begrijp het echt niet. ik zie mensen dit doen. ben al van gisteren middag bezig dit op te lossen maar in vind geen oplossing.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 10:49:58
Quote Anchor link
$this->naam is iets anders dan $this->view->naam.

Plaats nu eens gewoon even al je code inclusief de code waar het misgaat.
 
Erwin H

Erwin H

18/06/2013 11:25:15
Quote Anchor link
Anthony de meulemeester op 18/06/2013 10:04:22:
in de main controller kan ik dus vars on the fly maken

Om te beginnen moet je dat helemaal niet doen 'vars on the fly' aanmaken. Niet alleen een slechte gewoonte, ook is het dan helemaal niet mogelijk om buiten het object die variabelen nog aan te roepen. Nogmaals, omdat ze dan private worden.
Anthony de meulemeester op 18/06/2013 10:48:16:
ik begrijp het echt niet. ik zie mensen dit doen.

Dat lijkt me dus klinklare onzin, dat kan namelijk helemaal niet. Alleen BINNEN een object, hoewel het dan nog steeds een slechte gewoonte blijft.
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 11:26:51
Quote Anchor link
index model

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php


class index_model{
    
    public function __construct()
    {

        print 'here is the index_model <br>';
    }

    
    public function test()
    {

        return 'ik ben een vis';
    }
}

?>


index controller

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

class Index extends TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        parent::__construct();
        
    }
    
    
    public function index()
    {

        $this->view->load('index/index');
        $this->view->naam = $this->model->test();
    }

    
}

?>


main controller

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        $this->view = new TESS_view();
    }

    
    public function load($model)
    {

        
            require 'application/models/' . $model . '.php';
            $this->model = new $model;
        
    }

}

?>


en de client side index
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
<div class="container margintop">
<
div class="modal-header">
<
h3>Tess php framework</h3>
<
/div>

[
code]<?php print $this->naam ?>

</div>
?>




Toevoeging op 18/06/2013 11:28:40:

error = Notice: Undefined property: TESS_view::$naam in C:\xampp\htdocs\tess-framework\application\views\index\index.php on line 6
Gewijzigd op 18/06/2013 11:27:23 door anthony de meulemeester
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 11:29:11
Quote Anchor link
@Erwin: wat bedoel je met dat variabelen private worden? Variabelen worden toch niet vanzelf private?

Toevoeging op 18/06/2013 11:40:43:

Je hebt je model niet gedeclareerd terwijl je die wel aanspreekt: $this->model->test();

Daarnaast moet je ook je prooperties in je classes declareren.
 
Wouter J

Wouter J

18/06/2013 11:46:16
Quote Anchor link
Quote:
wat bedoel je met dat variabelen private worden? Variabelen worden toch niet vanzelf private?
- See more at: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/bizar-probleem-parentconstruct/91205/last/#sthash.6X6C8u7O.dpuf

ik dacht ook dat ze standaard public worden. Werden ze maar private...
 
Erwin H

Erwin H

18/06/2013 11:49:12
Quote Anchor link
woops...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
class Test{
  public function __construct(){
    $this->naam = 'ikke';
  }
}


$test = new Test();
echo $test->naam;
?>

Levert dus inderdaad wel 'ikke' op. Dat stuk van de private mag je dus vergeten inderdaad :-)
Neemt niet weg dat het 'on the fly' aanmaken van allerlei variabelen in een class een slecht gewoonte is.... Je object krijgt er namelijk allerlei onvoorziene gegevens bij die het verder niet zal managen, immers, het object zelf weet niet eens dat het er is. Voor jezelf is het ook zeer ongewis welke variabelen er op welk moment allemaal bestaan en debuggen wordt dan ook een ramp.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 11:50:06
Quote Anchor link
Wouter J op 18/06/2013 11:46:16:
Quote:
wat bedoel je met dat variabelen private worden? Variabelen worden toch niet vanzelf private?
- See more at: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/bizar-probleem-parentconstruct/91205/last/#sthash.6X6C8u7O.dpuf

ik dacht ook dat ze standaard public worden. Werden ze maar private...

Ja, dat zou wel gaaf zijn :-)

Offtopic:

Sinds wanneer is dat fijne (ahum) "See more at: ..." regeltje weer terug? Irritant...




Toevoeging op 18/06/2013 11:50:57:

Erwin H op 18/06/2013 11:49:12:
woops...

inderdaad, hehehe ;-)
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 11:53:05
Quote Anchor link
maar hoe kan dit nu?

kijk nu inject ik view in elke controller

ik krijg nu op men scherm

Notice: Undefined property: TESS_view::$naam in C:\xampp\htdocs\tess-framework\application\views\index\index.php on line 6 -

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Index extends TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        
        $this->view = new TESS_view();
        //$this->view->naam = 'ikke';
    }    
    
    public function index()
    {

        $this->view->load('index/index');
        $this->view->naam = 'anthony';
        
    }
}

?>


steek ik het in de constructer krijg ik 'ikke ' op men scherm.

in de constructor werkt het. was da nu weer alemaal;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
class Index extends TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        
        $this->view = new TESS_view();
        $this->view->naam = 'ikke';
    }
    
    
    public function index()
    {

        $this->view->load('index/index');
        //$this->view->naam = 'anthony';
    
    
    }    
}

?>


Toevoeging op 18/06/2013 11:57:43:

ik kan dus enkel in de constructor $this->view aanpassen.

raar
Gewijzigd op 18/06/2013 11:53:56 door anthony de meulemeester
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 12:35:35
Quote Anchor link
Draai de regels eens om:

NIET:

$this->view->load('index/index');
$this->view->naam = 'anthony';

MAAR:

$this->view->naam = 'anthony';
$this->view->load('index/index');
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/06/2013 12:52:08
Quote Anchor link
Dat is helemaal niet raar, je kan alleen in een constructor variabelen van een object aanmaken.
Blijkbaar bestaat de variabele naam niet in het view object.
Maar let op wat je nu aan het doen bent, want dit kan dus wel!:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function index() {
    $this->view = 'Anthony';
}

?>

Met alle gevolgen van dien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 13:07:46
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 18/06/2013 12:52:08:
Dat is helemaal niet raar, je kan alleen in een constructor variabelen van een object aanmaken.

Huh? Wat bedoel jij nu?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.