blank template

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2019 01:12:09
Quote Anchor link
Hallo,

De meesten van ons kennen wel bootstrap. Ik vroeg me af of er tegenwoordig eigenlijk nog meer/andere/nieuwere (???)handige tools zijn (gratis of betaald) om makkelijk een responsive template te maken.

Ik denk dan aan een situatie waarbij je gewoon begint met een volledig wit scherm, maar waar je op de een of andere manier makkelijk componenten aan kunt toevoegen die dan ook gelijk al responsive zijn.

Ja, het klinkt een beetje vaag wellicht wat ik zeg, maar hopelijk begrijpt iemand wat ik bedoel.

Je begint dus met een leeg canvas, maar in plaats van dat je ieder element zelf aan de html-code moet toevoegen en via css moet positioneren, hoef je bijv. alleen dit in te voeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="header-200px"></div>


en dan komt er op het scherm een header te staan van 200px hoog. En als je daar dan bijv. 2 kolommen in wil plaatsen doe je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div class="header-200px">
  <div class="col-80%"></div>
  <div class="col-20%"></div>
</div>


en wil je er een menu in dan doe je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div class="header-200px">
  <div class="col-80%"></div>
  <div class="col-20%">
    <div class="menu-horizontal">
      <li>Home</li>
      <li>Contact</li>
    </div>
  </div>
</div>


Bestaat zoiets? Of kom je dan toch automatisch op Bootstrap uit?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 07:14:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2019 08:43:21
Quote Anchor link
Zoiets noem je CSS Grid Frameworks. Naast dat Bootstrap een enorm populair is, heb je nog een hele hoop anderen, zoals: Foundation, Skeleton, Responsive Grid System 2 en nog meer onbekenderen. Mogelijk zijn er wel een paar die met procenten werken.

https://colorlib.com/wp/html5-css3-grid-frameworks/

Ik vermoed wel dat ze bijna allemaal wel een stuk lichter zijn.
Gewijzigd op 24/09/2019 08:52:21 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2019 10:36:20
Quote Anchor link
Thanks voor je reactie Aar. Heb je zelf ervaring met (een van) deze systemen toevallig? En zijn er ook systemen waarmee je bijv. makkelijk een drop down menu maakt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2019 10:39:27
Quote Anchor link
Wat heeft een dropdown met responsive-ness te maken?
Ikzelf gebruik overigens de Bootstrap.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

24/09/2019 11:19:17
 
Richard Hansma

Richard Hansma

24/09/2019 11:25:46
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf https://tailwindcss.com/. Een zogeheten utility-first framework dat mobile-first geschreven wordt. Dit maakt het gelijk "responsive". Het zal ongetwijfeld wennen zijn, je ziet immers heel veel classes, maar door gebruik te maken van componenten (bijv. met Vue of React) zorg je dat elk element maar één keer bestaat.

Er zijn een hoop projecten waarin ik geen enkele regel CSS heb hoeven schrijven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/09/2019 11:53:59
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/09/2019 10:39:27:
Wat heeft een dropdown met responsive-ness te maken?

Meer in de zin van ... een goed layout systeem waarin zaken als (bijv.) menu's en de mogelijkheid voor modals/pop-up boxen al zijn opgenomen. En dan bedoel ik niet zozeer qua layout. Het liefst zijn het allemaal grijstinten en pas je alles zelf naar wens aan. Maar dat het vooral werkt qua responsiveness/positionering, zodat je dat niet zelf allemaal nog hoeft te doen.

Het gaat me er vooral om om tijd te besparen. Ik kan zelf een responsive css layout schrijven, maar als die er gewoon al zijn, volledig uitgekristalliseerd zodat ze in alle browsers goed werken, dan lijkt me dat wel handig.


Toevoeging op 24/09/2019 12:02:58:

Richard Hansma op 24/09/2019 11:25:46:
Ik gebruik zelf https://tailwindcss.com/. Een zogeheten utility-first framework dat mobile-first geschreven wordt. Dit maakt het gelijk "responsive". Het zal ongetwijfeld wennen zijn, je ziet immers heel veel classes, maar door gebruik te maken van componenten (bijv. met Vue of React) zorg je dat elk element maar één keer bestaat.

Er zijn een hoop projecten waarin ik geen enkele regel CSS heb hoeven schrijven.

Interessant. Wat betekent bijv. deze regel?

<div class="mt-4 md:mt-0 md:ml-6">

Heeft dit systeem een hoge leercurve?

Het gebruikt wel erg veel classes ...

<input class="bg-white focus:outline-none focus:shadow-outline border border-gray-300 rounded-lg py-2 px-4 block w-full appearance-none leading-normal" type="email" placeholder="[email protected]">
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/09/2019 21:31:43
Quote Anchor link
zoals je hier kunt zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
/* Small (sm) */
@media (min-width: 640px) { /* ... */ }

/* Medium (md) */
@media (min-width: 768px) { /* ... */ }

/* Large (lg) */
@media (min-width: 1024px) { /* ... */ }

/* Extra Large (xl) */
@media (min-width: 1280px) { /* ... */ }

Kun je voor vier schermbreedtes aparte opmaak instellen.
waarbij:
sm = small
md = medium
lg = large
xl = extra large

Verder:
m = margin
p = padding
t = top
r = right
b = bottem
l = left.

<div class="mt-4 md:mt-0 md:ml-6">
mt-4 = standaard instelling voor alle schermbreedtes = margin-top: 4 eenheden
md:mt-0 voor de medium schermbreedte = margin-top: 0.
md:ml-6 voor de medium schermbreedte = margin-left: 6 eenheden

Hoe groot een eenheid is is afhankelijk van de instellingen.
Gewijzigd op 24/09/2019 21:33:49 door Frank Nietbelangrijk
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/09/2019 00:29:24
Quote Anchor link
@Frank

Dankjewel voor de heldere uitleg. Werk je zelf ook met dit framework?

Als ik het goed begrijp stelt ie die spacing dus in via javascript aan de hand van de class name? Ik ben wel benieuwd of dat allemaal niet heel traag werkt dan.
 
Richard Hansma

Richard Hansma

25/09/2019 14:28:33
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/09/2019 00:29:24:
Als ik het goed begrijp stelt ie die spacing dus in via javascript aan de hand van de class name? Ik ben wel benieuwd of dat allemaal niet heel traag werkt dan.


Nee. Je houdt zelf bij via een config welke utility-waardes je wilt hebben. Vervolgens worden deze gegenereerd in een css bestand (via gulp/webpack/postcss). Het geeft je de vrijheid om alles uniek te definiëren, binnen je eigen opgegeven restricties.

Ozzie PHP op 24/09/2019 11:53:59:
Het gebruikt wel erg veel classes ...

<input class="bg-white focus:outline-none focus:shadow-outline border border-gray-300 rounded-lg py-2 px-4 block w-full appearance-none leading-normal" type="email" placeholder="[email protected]">


Klopt. En voor input-velden en knoppen is dit wellicht overdreven. Er zijn hiervoor 2 alternatieven:

1. Een button component maken die je vervolgens kunt gebruiken als "<custom-button></button>"
2. Zelf een .btn class maken in css met de @apply methode. Dit zorgt voor minder mogelijkheden, omdat je meerdere utilities verzameld onder één naam. Maar via @apply kun je blijven gebruik maken van je config waardes. Zie ook https://tailwindcss.com/docs/extracting-components/#extracting-css-components-with-apply
Gewijzigd op 25/09/2019 14:37:08 door Richard Hansma
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/09/2019 15:51:01
Quote Anchor link
>> Vervolgens worden deze gegenereerd in een css bestand (via gulp/webpack/postcss).

Ah oké, ik dacht ergens te zien dat je die waardes in een .js bestand moest instellen.

Ik vind deze manier overigens nog wel een beetje 'vaag' eigenlijk. Want als je het op deze manier doet, ben je in feite in de html-code je opmaak aan het regelen. Volgens mij gaat dat in tegen het principe van code en lay-out gescheiden houden. In plaats van al die vele classes zou je ook inline-styling kunnen gebruiken en normaliter is dat niet echt wenselijk. Je wil al je opmaak in je css-file hebben zitten, maar hiermee verplaats je de opmaak juist naar de html-code.
 
Richard Hansma

Richard Hansma

25/09/2019 16:29:59
Quote Anchor link
>>> Ah oké, ik dacht ergens te zien dat je die waardes in een .js bestand moest instellen.

Klopt. Dat is die config, waaruit alles gegenereerd wordt. Maar dit wordt tijdens het builden van je front-end gedaan. Niet tijdens run-time.

>>> Ik vind deze manier overigens nog wel een beetje 'vaag' eigenlijk. Want als je het op deze manier doet, ben je in feite in de html-code je opmaak aan het regelen.

Ik begrijp wat je bedoelt, aangezien dit mijn eerste gevoel ook was. Maar uiteindelijk roep je nog steeds classes aan, enkel zijn ze nu beter te begrijpen en bovendien los te gebruiken. Voor mij het grootste punt is dat ".navbar" voor mij niet hoef te bepalen welke kleur hij moet krijgen.

Want wat nu als je zowel een light als dark-mode wil introduceren, moet je 2x een complete class maken met de namen "light-navbar" en "dark-navbar". En dat terwijl je alleen de kleur wijzigt.

En wat betreft het inline-stylen, je krijgt enkel de opties om te kiezen uit je config. Als je geen oranje kleur wil in je palet, haal je dat uit je config en kun je geen oranje kleur krijgen.

Kortom, je gebruikt nog steeds classes, dus je code en lay-out is nog steeds gescheiden. Je hoeft alleen de css niet zelf meer te schrijven. Zie onderstaand.

<div class="navbar"></div>

.navbar {
width: 100%;
background: black;
padding-top: .5rem;
padding-bottom: .5rem;
}

vs.

<div class="w-full bg-black py-2">

.w-full {
width: 100%;
}

.bg-black {
background: black;
}

.py-2 {
padding-top: .5rem;
padding-bottom: .5rem;
}
Gewijzigd op 25/09/2019 16:30:17 door Richard Hansma
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/09/2019 16:52:54
Quote Anchor link
>> Maar dit wordt tijdens het builden van je front-end gedaan. Niet tijdens run-time.

Hm, oké .. maar waarom dan in een .js bestand :-s

Je toont nu eigenlijk precies mijn punt aan (althans dat idee heb ik).

Dit <div class="w-full bg-black py-2"> is in feite gewoon inline styling. Hetzelfde als:

<div style="width: 100%; background: black; padding-top: .5rem; padding-bottom: .5rem;">

Snap je wat ik bedoel te zeggen? Volgens mij ben je nu gewoon aan het inline stylen, alleen is de schrijfwijze wat korter.

Wellicht zit ik er helemaal naast hoor, maar dan hoor ik graag hoe het wel zit :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/09/2019 18:11:14
Quote Anchor link
Dat is waarschijnlijk de prijs die je moet betalen als je dit soort dingen generiek wilt maken.
 
Richard Hansma

Richard Hansma

25/09/2019 18:54:39
Quote Anchor link
>>> Hm, oké .. maar waarom dan in een .js bestand :-s

Die wordt gebruikt door tailwindcss om een css bestand te genereren met al jouw voorkeuren.

>>> Snap je wat ik bedoel te zeggen? Volgens mij ben je nu gewoon aan het inline stylen, alleen is de schrijfwijze wat korter.

Ik begrijp wel wat je bedoelt, maar zolang je geen style attribute gebruikt ben je niet aan het inline stylen.

Als dit niet is wat je zoekt, ook prima. Ik weet echter uit ervaring dat frameworks als Bootstrap enorm opiniated zijn. Even makkelijk "header-80%' toevoegen maakt het erg lastig. In tailwindcss is dit geen probleem.

Daarnaast gaan praktisch alle grote frameworks over op het utility first pattern. Zie ook https://www.w3schools.com/bootstrap4/bootstrap_utilities.asp

Uiteindelijk maakt het weinig uit wat anderen vinden, je moet er zelf mee kunnen/willen werken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/09/2019 20:49:04
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/09/2019 00:29:24:
@Frank

Dankjewel voor de heldere uitleg. Werk je zelf ook met dit framework?

Als ik het goed begrijp stelt ie die spacing dus in via javascript aan de hand van de class name? Ik ben wel benieuwd of dat allemaal niet heel traag werkt dan.


Nee Ozzie maar ik herkende de afkortingen al van Bootstrap. En een snelle blik op de docs van dit css framework bevestigde dit.

Bootstrap is wel een behoorlijk pak. Dat zal het wel wat trager maken maar dit lijkt me wel een mooi lightweight pakket.

Er zijn overigens twee snelheden te meten :p

1) Hoe lichter het pakket hoe sneller de webpagina er staat. Maar ..
2) Hoe sneller de developer zijn werk kan doen hoe meer boterhammetjes er op zijn plank liggen. (een opdrachtgever heeft geen oneindig geduld en geld dus moet je meters maken).

Een webapp anno 2019 MOET in mijn ogen gewoon in 99% van de gevallen responsive zijn en daar zit best wel wat werk in. Een framework als deze (ik ben zelf erg weg van het grid systeem van Bootstrap) biedt gewoon de juiste tools hiervoor.
Gewijzigd op 25/09/2019 20:51:50 door Frank Nietbelangrijk
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/09/2019 21:01:42
Quote Anchor link
>> Dat is waarschijnlijk de prijs die je moet betalen als je dit soort dingen generiek wilt maken.

Mja blijkbaar ... en de vraag is dan of je dat moet willen.

>> Ik begrijp wel wat je bedoelt, maar zolang je geen style attribute gebruikt ben je niet aan het inline stylen.

Ja, maar het gaat om het principe. Stel we hebben een product. In het geval van tailwindcss zeg je dan: geef dit element een width van x, een hoogte van y, achtergrondkleur z en rond de hoeken af.

Volgens mij is CSS in het leven geroepen om juist te kunnen zeggen: dit element is een product, en vervolgens geef je er de class "product" aan mee. Je stylesheet bepaalt dan vervolgens hoe het product eruit komt te zien. Door vervolgens enkel de stylesheet te vervangen zou je een compleet nieuwe lay-out moeten kunnen maken. Dat kan niet met (een systeem als) tailwindcss.

Of stel ik toon op de homepage een product dat dezelfde opmaak moet hebben als op de productpagina. Normaliter zou je dan aan beide elementen de class "product" meegeven en het is klaar. Maar bij tailwind moet je dan eerst alle classes gaan kopiëren vanuit het ene bestand en plakken in het andere bestand.

Ik denk dat CSS en scheiding van html en lay-out eigenlijk niet zo bedoeld is. Die hele manier van stylen is eigenlijk wel raar als je erover nadenkt. Want eigenlijk stijl je gewoon in het document in plaats van in het css-bestand.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/09/2019 21:14:20
Quote Anchor link
>> Ik denk dat CSS en scheiding van html en lay-out eigenlijk niet zo bedoeld is. Die hele manier van stylen is eigenlijk wel raar als je erover nadenkt. Want eigenlijk stijl je gewoon in het document in plaats van in het css-bestand.

Op dit punt ben ik het niet met je eens. Je gebruikt classes. Je css staat gewoon in een css bestand. Je gebruikt misschien meer classes in de HTML maar hierdoor ook minder css (er van uit gaande dat je alles gebruikt in een css bestand). Wil je immers maar één class (of id) per element gebruiken dan krijg je weer voor veel elementen dezelfde css regels. Stel je huiskleur is #ABCDEF hoe vaak moet je dan de regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
background-color: #ABCDEF;

wel niet gebruiken? Bovendien moet je dan telkens in je css bestand gaan spitten. Deze wordt al snel minder overzichtelijk ook.

Lees dit nog eens een keer:
Richard Hansma op 24/09/2019 11:25:46:
Er zijn een hoop projecten waarin ik geen enkele regel CSS heb hoeven schrijven.

Heerlijk man. Lekker met je HTML bezig, zonder heen en weer te hoeven van je css <--> html.
Gewijzigd op 25/09/2019 22:23:51 door Frank Nietbelangrijk
 
Richard Hansma

Richard Hansma

26/09/2019 00:10:03
Quote Anchor link
Je hebt het over separation of concerns. Maar uiteindelijk is je eerste vraag om iets als "col-80%" te realiseren. Dit kan met tailwindcss (en tig andere css frameworks), vandaar mijn aanbeveling. Je staat uiteraard vrij om wel of niet voor deze manier van werken te kiezen. Uiteindelijk komt het neer op smaak, niet op het feit of iets "zo hoort".

>>> Of stel ik toon op de homepage een product dat dezelfde opmaak moet hebben als op de productpagina. Normaliter zou je dan aan beide elementen de class "product" meegeven en het is klaar. Maar bij tailwind moet je dan eerst alle classes gaan kopiëren vanuit het ene bestand en plakken in het andere bestand.

Wat ik eerder al zei, dit is een ideaal voorbeeld voor het gebruik van componenten, een include die je kunt hergebruiken en maar één keer hoeft te definiëren. Zie voorbeeld.

custom-button.html
<template>
<button class="heel veel classes die van alles doen">Klik op mij</button>
</template>

homepage.html
<div>blablabla</div>
<custom-button></custom-button>
<div>blablabla</div>

otherpage.html
<div>blablabla</div>
<custom-button></custom-button>
<div>blablabla</div>
Gewijzigd op 26/09/2019 00:11:38 door Richard Hansma
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/09/2019 00:33:15
Quote Anchor link
>> Op dit punt ben ik het niet met je eens. Je gebruikt classes. Je css staat gewoon in een css bestand.

Dat snap ik ... wat ik bedoel is dat die classes (ik weet niet of dat voor alle classes geldt, ik chargeer een beetje) een eigenschap met waarde uitdrukken. Een voorbeeld: bg-red is hetzelfde als background-color: red. Volgens mij ben je dan dus gewoon aan het inline stylen. Het wordt anders wanneer je kunt zeggen: bg-primary. Dan beschrijft de class niet zozeer een eigenschap, maar meer een functionaliteit/doel.

Stel ik heb een mooie product layout gemaakt waarbij een product bestaat uit een aantal geneste div'jes en spans. Alles is mooi opgemaakt op de productpagina en in de buitenste div van ieder product staat de class="product". Aan de hand van die ene class kan ik het complete product stylen. Wil ik nu op een andere pagina ook een product tonen, dan hoef ik alleen die class="product" toe te voegen en de lay-out klopt.

Met tailwindcss zou ik dan weer ieder divje en span al die classes moeten meegeven.

>> Wat ik eerder al zei, dit is een ideaal voorbeeld voor het gebruik van componenten, een include die je kunt hergebruiken en maar één keer hoeft te definiëren. Zie voorbeeld.

Ah oké ... kun je zo'n template ook voor een dynamisch product (waarvan het id telkens verschilt) maken?

PS Dit is overigens geen kritiek of aanval op tailwindcss ... ik probeer juist door met jullie te discussiëren uit te vinden of het interessant is om dit (of een vergelijkbaar) systeem voor mezelf toe te gaan passen.
Gewijzigd op 26/09/2019 00:36:24 door Ozzie PHP
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

26/09/2019 10:51:13
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/09/2019 21:01:42:
...

Of stel ik toon op de homepage een product dat dezelfde opmaak moet hebben als op de productpagina. Normaliter zou je dan aan beide elementen de class "product" meegeven en het is klaar. Maar bij tailwind moet je dan eerst alle classes gaan kopiëren vanuit het ene bestand en plakken in het andere bestand.

...

Je zou gebruik kunnen maken van PostCSS of SCSS, hiermee kan je code zoals dit schrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.btn-blue {
  @apply bg-blue-500 text-white font-bold py-2 px-4 rounded;
}


Tailwind zorgt er verder wel voor dat de gebruikte CSS properties in meerdere browsers zal werken lijkt me.

Bron: https://tailwindcss.com/docs/extracting-components
Gewijzigd op 26/09/2019 10:51:48 door Marthijn Buijs
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.