Blijvend de goede leeftijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Matsko

Bart Matsko

16/12/2013 11:14:07
Quote Anchor link
Ik wil graag op mijn website zetten hoe oud ik ben. Alleen dat veranderd ieder jaar en ik zou graag willen dat dit automatisch gebeurt. Het is dus de bedoeling dat er staat: 'Ik ben <i>17</i> jaar oud' en als ik jarig ben vanzelf: 'Ik ben <i>18</i> jaar oud'.

Heeft hier iemand hier een script voor? Ik heb nog niet gezocht op google omdat ik niet weet op wat ik zou moeten zoeken. Ik ben nog niet goed in javascript etc.

- Groeten
Gewijzigd op 16/12/2013 19:55:34 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:01:16
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/12/2013 11:19:53
Quote Anchor link
Met date_diff() kun je het verschil tonen tussen de huidige datum en je geboortedatum uitgedrukt in jaren.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 11:21:02
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan het verschil tussen je geboortedag en vandaag moet.

Dat kun je doen door:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$geboortedag
= strtotime("8 November 1994"), "\n";

$vandaag = time();

$verschil = $vandaag - $geboortedag;

echo date('Y', $verschil);

?>
Gewijzigd op 16/12/2013 11:41:37 door Albert de Wit
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/12/2013 11:38:53
Quote Anchor link
Albert dat gaat niet werken, date() geeft een string terug en daarmee kun je niet rekenen. Waarschijnlijk bedoel je iets als $vandaag = strtotime("now");

Toevoeging op 16/12/2013 11:40:05:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$geboortedag
= strtotime("8 November 1994"), "\n";

$vandaag = strtotime("now");

$verschil = $vandaag - $geboortedag;

echo date('Y', $verschil);

?>
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 11:41:25
Quote Anchor link
Sorry, moet zijn time();
Bedankt Frank, zag het over het hoofd.
Aangepast ;)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/12/2013 11:47:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$geboortedatum
= new DateTime('1989-01-23');
$vandaag = new DateTime('now');
$verschil = $geboortedatum->diff($vandaag);
echo $verschil->format('%Y jaar');
?>
 
Erwin H

Erwin H

16/12/2013 11:52:05
Quote Anchor link
Heb je dat wel getest Albert? Dan ben je nu namelijk 1989.....
date_diff gebruiken dus, zoals Ward al suggereerde. Die functie heeft dat soort zaken al ingebakken.
Gewijzigd op 16/12/2013 11:52:24 door Erwin H
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/12/2013 12:02:00
Quote Anchor link
EDIT: Basically het zelfde als de code van Ward; merk ik nu

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$geboortedatum
= '1932-08-02'; // Peter O'Toole.  net overleden
$date1 = new Datetime($geboortedatum);
$now = new Datetime('now');
// verschil berekenen
$diff = $now->diff($date1); // dit geeft een DateInterval object.  zie http://www.php.net/manual/en/dateinterval.construct.php
$leeftijd = $diff->format('%Y');
echo 'Je bent ' . $leeftijd .' jaar oud';
?>
Gewijzigd op 16/12/2013 12:02:42 door Kris Peeters
 
Michael -

Michael -

16/12/2013 12:09:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Peter O\'Toole is <i> ' . date_create('1938-08-02')->diff(date_create('today'))->y . '</i> jaar';
?>
 
Bart Matsko

Bart Matsko

16/12/2013 15:03:53
Quote Anchor link
Bedankt allemaal, het is gelukt hoor :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.