blog script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Flar jaja

flar jaja

24/10/2010 14:58:15
Quote Anchor link
hallo allemaal,

Ik ben nu een klein tijdje bezig met bouwen van een site in PHP, en nu wil ik graag een blog op mijn site. nou kan je een blog script zo van internet af halen maar eigenlijk zoek ik een blog script waar je bezoekers kunnen reageren op je blog. dus een soort van gastenboek onder je blog, maar dan per blog de reacties op dat blog.



ik heb (voor mijn gevoel) het hele internet af gezocht naar zo'n script maar ik kan het niet vinden... weet misschien één van jullie waar ik dan moet kijken?


ik hoop dat ik zo een beetje duidelijk heb omschreven wat ik zoek.

mvg

Ralph
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:42:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/10/2010 15:34:14
Quote Anchor link
Quote:
Ik ben nu een klein tijdje bezig met bouwen van een site in PHP,

Waarom bouw je het niet zelf? Dan heb je alles precies op maat?
 
Flar jaja

flar jaja

24/10/2010 15:52:13
Quote Anchor link
dat is eigenlijk ook het plan maar ik wil even een voorbeeld.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

24/10/2010 15:56:07
Quote Anchor link
op weg helpen:
Maak een mysql-tabel blog:
blog_id
blog_titel
blog_bericht
tijd
datum

en een mysql_tabel reactie:
blog_id
reactie
(eventueel) datum
(eventueel) tijd
(eventueel) naam

script bestaat uit:
weergeven tekst blog
reacties van blog_id
form om reactie te posten
 
Flar jaja

flar jaja

24/10/2010 16:42:19
Quote Anchor link
dankje tobias!

alleen een vraagje... hoe kan ik in mijn script zeggen dat de reactie gekoppeld moet worden aan een bepaalde blog? ik snap wel dat dat via blog_id moet alleen hoe verder?
 
Pim -

Pim -

24/10/2010 17:13:55
 
Jeroen Spaans

Jeroen Spaans

24/10/2010 17:25:17
Quote Anchor link
Ooit gehoord van Wordpress?
 
Milo S

Milo S

24/10/2010 17:27:55
Quote Anchor link
@ Pim, ik denk dat ie het gedeelte bedoelt waar je de reacties van een blog ophaalt, geen join nodig dus. Gewoon een WHERE clause in je query.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$qry
= "SELECT
            id,
            blog_id,
            name,
            dateTime,
            message
        FROM
            reacties
        WHERE
            blog_id = '"
.mysql_real_escape_string( $_GET['blog_id'] )."'";
?>


Heb het een en ander toe te voegen aan Tobias...

blog
- id
- title
- dateTime
- message

reactie
- id
- blog_id
- name (*)
- dateTime
- message

Wil je er een user script bij?
Dan moet je de naam bij de * veranderen in user_id, en een extra gebruikers tabel aanmaken. Echter heb je dan wel het join verhaal van Pim nodig.

gebruiker
- id
- gebruikersnaam
- wachtwoord
- naam

Functies e.d waar je naar moet kijken in php:
- mysql_*
- isset
- if statement

Edit:
@ Jeroen Spaans; waarom zou je wordpress gebruiken als je een kleine blog heel simpel zelf kan bouwen? Dit is toch veel leuker en leerzamer...
Gewijzigd op 24/10/2010 17:30:46 door Milo S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.