Blogvolgorde omdraaien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mary Grooteman

Mary Grooteman

02/06/2018 20:43:39
Quote Anchor link
Hallo,
Weet iemand hoe je een eenvoudige bestaande blogfunctie in php zo om kunt aanpassen dat het laatst geposte bericht helemaal onderaan komt zo dat wanneer je de eerst geposte delete dat de opvolgende in datum als eerste te zien is. Dit is om een bestaand script naar een soort workshopscriptje om te bouwen, in volgorde van datum dus. Er zijn niet meer dan gemiddeld 6 blogposts nodig. Als iemand interesse heeft stuur ik de files.
Mijn pogingen draaiden uit op een omgekeerde nummering maar de posts zelf bleven waar ze stonden...
Groet, Mary
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:30:32
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/06/2018 21:02:02
Quote Anchor link
Hoi,

Maak je gebruik van een pakket (zoals WordPress) of is dit een ding uit eigen keuken? In het laatste geval: maakt deze code ook gebruik van een database? Misschien is het dan simpelweg een kwestie van een sorteer-argument veranderen van aflopend naar oplopend, mogelijk wordt ergens in een overzichtspagina de database als volgt aangesproken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT ... FROM je_blog_tabel WHERE allerlei_argumenten ORDER BY sorteer_kolom DESC

Dat DESC staat voor DESCending, ofwel aflopend, misschien is het simpelweg een kwestie van DESC veranderen naar ASC (wat staat voor ASCending, ofwel oplopend).

Anders zullen we inhoudelijk toch wat dieper in de code en/of databasestructuur moeten duiken. Functionaliteit blind aanpassen verzandt al snel in een langdurig schaakspel.
 
Milo S

Milo S

02/06/2018 21:02:42
Quote Anchor link
Om je vraag goed te kunnen beantwoorden hebben we iets meer informatie nodig.

Waar en hoe sla je de posts op. Sla je dit bijvoorbeeld op in een database en zit hier een datum veld bij, dan zou je wellicht al voldoende zijn met iets als onderstaand;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
"SELECT field1, field2, field3 FROM blog_posts ORDER BY writeDate DESC";
?>
Gewijzigd op 02/06/2018 21:03:25 door Milo S
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

02/06/2018 21:10:31
Quote Anchor link
Dank voor de reacties! Géén database, geen wordpress maar platte phpfiles. En ook niet uit eigen keuken.
Ik hoopte hier iets te kunnen doen maar ik ben te weinig getraind hierin...kunnen jullie bv hier een opening zien?
for ($i = 0; $i < $this->amount; $i++) {
$blogpost = explode("|", $this->lines[$i]);
Anders moet ik even die hele file hierin plakken ?
Gewijzigd op 02/06/2018 21:13:25 door Mary Grooteman
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2018 21:25:14
Quote Anchor link
Laat de relevante code maar zien hoe je het ophaalt.
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

02/06/2018 21:26:51
Quote Anchor link
Blog-lib
Gewijzigd op 04/06/2018 10:55:52 door Mary Grooteman
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/06/2018 22:18:48
Quote Anchor link
Wat je ook doet, maak eerst een backup!

Staat elke blog op een aparte regel? (Dit lijkt mij trouwens een nogal foutgevoelig systeem maar goed)

Volgens mij moeten de volgende twee functies worden aangepast:
- amount_page() - deze bepaalt welke items je ziet (afhankelijk van de pagina waar je op zit - $_GET['page'])
- get_blog_posts() - deze haalt met behulp van amount_page() de blogposts op
(- EDIT: en waarschijnlijk moet je ook de tekstuele labels van de navigatie veranderen die aangeven wat "ouder" of "nieuwer" is)

Maar dit gebeurt beide van achteren naar voren.

Allereerst doe je er verstandig aan om een backup te maken van de huidige code, nog voordat je iets aanpast. Dit zodat je altijd terug kunt naar een werkende situatie.

Vervolgens zal het zoiets worden, verander (regel 173-174 in bovenstaand fragment):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$start = $this->amount - (($cur_page-1) * $result_per_page);
$end   = $this->amount - (($cur_page) * $result_per_page);

Naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$start = ($cur_page-1) * $result_per_page;
$end   = $cur_page * $result_per_page;

En (regel 185 bovenstaand fragment):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
for ($n = $nums[2]-1; $n >= $nums[3]; $n-- ) {

Naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
for ($n = $nums[2]; $n < $nums[3]; $n++ ) {

Deze code houdt trouwens geen rekening met het feit dat het uitgelezen item ($n) groter is dan de lengte van het blogbestand ($this->lines). Daarom is het misschien nodig om hierna nog een extra if-statement in te bouwen.

Maar dit blijft lastig ontwikkelen :p.
Gewijzigd op 03/06/2018 00:56:31 door Thomas van den Heuvel
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

02/06/2018 22:43:48
Quote Anchor link
Dank je wel! Ik maak idd altijd een kopietje hoor, dit is op die site ook niet in gebruik, maar het bleek na een tijdje dat zoiets toch nodig was, dus het enige wat ik kon bedenken was de blogfuctie gebruiken en omdraaien. Een alternatief is een 3rtd party script maar dat betekent nog een extra inlog.

Superbedankt, ik ga hier morgen meteen mee aan de slag, ben erg benieuwd!
Gewijzigd op 02/06/2018 22:57:13 door Mary Grooteman
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2018 23:15:56
Quote Anchor link
Waarom gebruik je eigenlijk geen Wordpress o.i.d., als ik vragen mag?
Gewijzigd op 02/06/2018 23:16:18 door - Ariën -
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 10:02:37
Quote Anchor link
Ja, das een goeie vraag! WP sites zien er steeds meer hetzelfde uit, weinig persoonlijkheid meer aan. Alle lol van zelf iets maken (eigen css) heb je niet omdat het al kant en klaar is. Wil je op elke pagina een andere header-achtergrond, ga d'r maar aan staan. Als het puur om een functie gaat is het wel een goede keus maar als je het uiterlijk naar je hand wil zetten, of je wil gewoon dat bepaalde dingen niet verschijnen op een pagina moet je weer uren zoeken, of moet je een child-theme aan gaan maken en dan nog...dan zijn ze veel te groot voor de relatief kleine statische sites die ik maak.
Dan hoor ik als laatste reden altijd dat mensen met een wp site het vreselijk ingewikkeld vinden om bij te houden, vaak kunnen ze dat helemaal niet en moeten ze dat weer laten doen. Tenzij ze handig zijn met computers. En dat zijn mijn meeste klanten helemaal niet. De editor die dus wel beperkt is daar kunnen ze prima mee overweg.
Vandaar, dat dus.

Toevoeging op 03/06/2018 10:11:52:

Thomas, het is gelukt!???? Alleen heb ik nu een ander probleempje maar dat zal ik zelf eerder veroorzaakt hebben, en dat is dat ik de post niet meer kan editen, witte pagina ???? maar daar ga ik nu even naar op zoek!

Toevoeging op 03/06/2018 10:16:00:

Yes, opgelost! Had idd zelf iets raars gedaan in edit-blog.php maar dat is nu weer goed, super zeg, ontzettend bedankt Thomas!

Toevoeging op 03/06/2018 10:27:06:

M'n emoji's veranderen in ???, excuus ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/06/2018 10:32:29
Quote Anchor link
Wordpress is overigens eenvoudig te stylen, het is echt niet zo dat er steeds vaker weinig persoonlijkheid aan zit. Er zijn echt meer dan 1001 templates die je nog eens naar eigen smaak kan brengen.
Gewijzigd op 03/06/2018 10:33:56 door - Ariën -
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 10:52:42
Quote Anchor link
..niet naar mijn ervaring...als ik die css-en zie, met floats en clears en alles...eerlijk gezegd werk ik nooit met templates of frameworks, ik vind het allemaal zo beperkend en one fits all. Ik werk veel sneller op mijn manier dan wanneer je iets bestaands om moet bouwen. Het staat wel nog steeds op mijn to-do list, een wp thema from scratch, maar dat lijstje is al zo lang.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/06/2018 11:29:58
Quote Anchor link
Maar dan zou ik wel sowieso een blogsysteem met een database aanraden. Dat werkt zo veel makkelijker dan met tekstbestanden rommelen.
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 11:41:05
Quote Anchor link
Ja, misschien toch maar weer eens een poging doen om een (of deze) website om te bouwen naar WP. Of Perch uitproberen, ook op mijn lijstje.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/06/2018 14:10:34
Quote Anchor link
Fijn dat het is gelukt.

Een en ander organiseren in database-tabellen lijkt mij ook verstandig, de informatie krijgt dan wat meer structuur dan in een plat tekstbestand.

Ook wordt het beheer dan mogelijk wat gebruiksvriendelijker en stelt dit je (beter) in staat om een blog verder uit te bouwen naar eigen wensen.

Met database-tabellen voor (o.a.) (blog)artikelen heb je in principe gewoon een bak met teksten die je makkelijk kunt filteren, sorteren en waar je doorheen kunt zoeken (is min of meer gratis inbegrepen simpelweg doordat je gebruik maakt van een database).

Maar vervolgens kun je hier ook nog lagen bovenop bouwen zonder dat je beperkt wordt door deze opslag. denk aan meerdere blogs, specifieke configuratie per blog, verschillende auteurs, workflows, "rijke" teksten met WYSIWYG-editors, et cetera.
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 18:27:10
Quote Anchor link
Normaal gesproken wel, maar deze klanten zeiden dat ze niet meer dan 4 workshops per jaar wilden plaatsen. Nu blijkt 'ongeveer'5 tot 6, en het moest vooral 'simpel' zijn. Zo zie je maar.

Toevoeging op 03/06/2018 19:05:14:

Trouwens, rommelen in tekstbestanden, ik werk alleen maar in een teksteditor dus dat vind ik totaal geen probleem, juist fijn!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/06/2018 19:24:36
Quote Anchor link
Mary Grooteman op 03/06/2018 18:27:10:
Trouwens, rommelen in tekstbestanden, ik werk alleen maar in een teksteditor dus dat vind ik totaal geen probleem, juist fijn!

Dan ben ik benieuwd hoe je makkelijk relaties aanlegt, zonder 'queries'. Hoe je bijvoorbeeld eenvoudig het gemiddelde aantal posts aangeeft per maand, of alles uit een bepaalde categorie.
Gewijzigd op 03/06/2018 19:25:47 door - Ariën -
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 19:27:18
Quote Anchor link
Niet. Aangezien ik platte statische websites maak.

Toevoeging op 03/06/2018 19:29:30:

Mary Grooteman op 03/06/2018 19:27:18:
Niet. Aangezien ik platte statische websites maak. En in dit specifieke geval waren er maar 5 tot hoguit 6 posts nodig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/06/2018 19:29:50
Quote Anchor link
Mary Grooteman op 03/06/2018 19:27:18:
Niet. Aangezien ik platte statische websites maak.

En hoe zoeken je bezoekers daar in, als ze in een bepaalde categorie willen zoeken.
Ik zou zeggen: Verdiep je eens in een 'relationele database', het maakt alles zo veel makkelijker.
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 19:34:09
Quote Anchor link
Nee joh, dat was echt in dit geval totaal geen wens. Ze willen niet meer dan 4 tot 6 workshops hebben staan en er hoeft niks bewaard. Geen zoekfunctie ook. Als er zoiets nodig was had ik wel voor een ander platform gekozen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/06/2018 19:57:12
Quote Anchor link
Het kan geen kwaad om je op de toekomst te richten. ;-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.