Blogvolgorde omdraaien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mary Grooteman

Mary Grooteman

02/06/2018 20:43:39
Quote Anchor link
Hallo,
Weet iemand hoe je een eenvoudige bestaande blogfunctie in php zo om kunt aanpassen dat het laatst geposte bericht helemaal onderaan komt zo dat wanneer je de eerst geposte delete dat de opvolgende in datum als eerste te zien is. Dit is om een bestaand script naar een soort workshopscriptje om te bouwen, in volgorde van datum dus. Er zijn niet meer dan gemiddeld 6 blogposts nodig. Als iemand interesse heeft stuur ik de files.
Mijn pogingen draaiden uit op een omgekeerde nummering maar de posts zelf bleven waar ze stonden...
Groet, Mary
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:40:44
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/06/2018 21:02:02
Quote Anchor link
Hoi,

Maak je gebruik van een pakket (zoals WordPress) of is dit een ding uit eigen keuken? In het laatste geval: maakt deze code ook gebruik van een database? Misschien is het dan simpelweg een kwestie van een sorteer-argument veranderen van aflopend naar oplopend, mogelijk wordt ergens in een overzichtspagina de database als volgt aangesproken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT ... FROM je_blog_tabel WHERE allerlei_argumenten ORDER BY sorteer_kolom DESC

Dat DESC staat voor DESCending, ofwel aflopend, misschien is het simpelweg een kwestie van DESC veranderen naar ASC (wat staat voor ASCending, ofwel oplopend).

Anders zullen we inhoudelijk toch wat dieper in de code en/of databasestructuur moeten duiken. Functionaliteit blind aanpassen verzandt al snel in een langdurig schaakspel.
 
Milo S

Milo S

02/06/2018 21:02:42
Quote Anchor link
Om je vraag goed te kunnen beantwoorden hebben we iets meer informatie nodig.

Waar en hoe sla je de posts op. Sla je dit bijvoorbeeld op in een database en zit hier een datum veld bij, dan zou je wellicht al voldoende zijn met iets als onderstaand;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
"SELECT field1, field2, field3 FROM blog_posts ORDER BY writeDate DESC";
?>
Gewijzigd op 02/06/2018 21:03:25 door Milo S
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

02/06/2018 21:10:31
Quote Anchor link
Dank voor de reacties! Géén database, geen wordpress maar platte phpfiles. En ook niet uit eigen keuken.
Ik hoopte hier iets te kunnen doen maar ik ben te weinig getraind hierin...kunnen jullie bv hier een opening zien?
for ($i = 0; $i < $this->amount; $i++) {
$blogpost = explode("|", $this->lines[$i]);
Anders moet ik even die hele file hierin plakken ?
Gewijzigd op 02/06/2018 21:13:25 door Mary Grooteman
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2018 21:25:14
Quote Anchor link
Laat de relevante code maar zien hoe je het ophaalt.
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

02/06/2018 21:26:51
Quote Anchor link
Blog-lib
Gewijzigd op 04/06/2018 10:55:52 door Mary Grooteman
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/06/2018 22:18:48
Quote Anchor link
Wat je ook doet, maak eerst een backup!

Staat elke blog op een aparte regel? (Dit lijkt mij trouwens een nogal foutgevoelig systeem maar goed)

Volgens mij moeten de volgende twee functies worden aangepast:
- amount_page() - deze bepaalt welke items je ziet (afhankelijk van de pagina waar je op zit - $_GET['page'])
- get_blog_posts() - deze haalt met behulp van amount_page() de blogposts op
(- EDIT: en waarschijnlijk moet je ook de tekstuele labels van de navigatie veranderen die aangeven wat "ouder" of "nieuwer" is)

Maar dit gebeurt beide van achteren naar voren.

Allereerst doe je er verstandig aan om een backup te maken van de huidige code, nog voordat je iets aanpast. Dit zodat je altijd terug kunt naar een werkende situatie.

Vervolgens zal het zoiets worden, verander (regel 173-174 in bovenstaand fragment):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$start = $this->amount - (($cur_page-1) * $result_per_page);
$end   = $this->amount - (($cur_page) * $result_per_page);

Naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$start = ($cur_page-1) * $result_per_page;
$end   = $cur_page * $result_per_page;

En (regel 185 bovenstaand fragment):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
for ($n = $nums[2]-1; $n >= $nums[3]; $n-- ) {

Naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
for ($n = $nums[2]; $n < $nums[3]; $n++ ) {

Deze code houdt trouwens geen rekening met het feit dat het uitgelezen item ($n) groter is dan de lengte van het blogbestand ($this->lines). Daarom is het misschien nodig om hierna nog een extra if-statement in te bouwen.

Maar dit blijft lastig ontwikkelen :p.
Gewijzigd op 03/06/2018 00:56:31 door Thomas van den Heuvel
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

02/06/2018 22:43:48
Quote Anchor link
Dank je wel! Ik maak idd altijd een kopietje hoor, dit is op die site ook niet in gebruik, maar het bleek na een tijdje dat zoiets toch nodig was, dus het enige wat ik kon bedenken was de blogfuctie gebruiken en omdraaien. Een alternatief is een 3rtd party script maar dat betekent nog een extra inlog.

Superbedankt, ik ga hier morgen meteen mee aan de slag, ben erg benieuwd!
Gewijzigd op 02/06/2018 22:57:13 door Mary Grooteman
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/06/2018 23:15:56
Quote Anchor link
Waarom gebruik je eigenlijk geen Wordpress o.i.d., als ik vragen mag?
Gewijzigd op 02/06/2018 23:16:18 door - Ariën -
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 10:02:37
Quote Anchor link
Ja, das een goeie vraag! WP sites zien er steeds meer hetzelfde uit, weinig persoonlijkheid meer aan. Alle lol van zelf iets maken (eigen css) heb je niet omdat het al kant en klaar is. Wil je op elke pagina een andere header-achtergrond, ga d'r maar aan staan. Als het puur om een functie gaat is het wel een goede keus maar als je het uiterlijk naar je hand wil zetten, of je wil gewoon dat bepaalde dingen niet verschijnen op een pagina moet je weer uren zoeken, of moet je een child-theme aan gaan maken en dan nog...dan zijn ze veel te groot voor de relatief kleine statische sites die ik maak.
Dan hoor ik als laatste reden altijd dat mensen met een wp site het vreselijk ingewikkeld vinden om bij te houden, vaak kunnen ze dat helemaal niet en moeten ze dat weer laten doen. Tenzij ze handig zijn met computers. En dat zijn mijn meeste klanten helemaal niet. De editor die dus wel beperkt is daar kunnen ze prima mee overweg.
Vandaar, dat dus.

Toevoeging op 03/06/2018 10:11:52:

Thomas, het is gelukt!???? Alleen heb ik nu een ander probleempje maar dat zal ik zelf eerder veroorzaakt hebben, en dat is dat ik de post niet meer kan editen, witte pagina ???? maar daar ga ik nu even naar op zoek!

Toevoeging op 03/06/2018 10:16:00:

Yes, opgelost! Had idd zelf iets raars gedaan in edit-blog.php maar dat is nu weer goed, super zeg, ontzettend bedankt Thomas!

Toevoeging op 03/06/2018 10:27:06:

M'n emoji's veranderen in ???, excuus ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/06/2018 10:32:29
Quote Anchor link
Wordpress is overigens eenvoudig te stylen, het is echt niet zo dat er steeds vaker weinig persoonlijkheid aan zit. Er zijn echt meer dan 1001 templates die je nog eens naar eigen smaak kan brengen.
Gewijzigd op 03/06/2018 10:33:56 door - Ariën -
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 10:52:42
Quote Anchor link
..niet naar mijn ervaring...als ik die css-en zie, met floats en clears en alles...eerlijk gezegd werk ik nooit met templates of frameworks, ik vind het allemaal zo beperkend en one fits all. Ik werk veel sneller op mijn manier dan wanneer je iets bestaands om moet bouwen. Het staat wel nog steeds op mijn to-do list, een wp thema from scratch, maar dat lijstje is al zo lang.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/06/2018 11:29:58
Quote Anchor link
Maar dan zou ik wel sowieso een blogsysteem met een database aanraden. Dat werkt zo veel makkelijker dan met tekstbestanden rommelen.
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 11:41:05
Quote Anchor link
Ja, misschien toch maar weer eens een poging doen om een (of deze) website om te bouwen naar WP. Of Perch uitproberen, ook op mijn lijstje.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/06/2018 14:10:34
Quote Anchor link
Fijn dat het is gelukt.

Een en ander organiseren in database-tabellen lijkt mij ook verstandig, de informatie krijgt dan wat meer structuur dan in een plat tekstbestand.

Ook wordt het beheer dan mogelijk wat gebruiksvriendelijker en stelt dit je (beter) in staat om een blog verder uit te bouwen naar eigen wensen.

Met database-tabellen voor (o.a.) (blog)artikelen heb je in principe gewoon een bak met teksten die je makkelijk kunt filteren, sorteren en waar je doorheen kunt zoeken (is min of meer gratis inbegrepen simpelweg doordat je gebruik maakt van een database).

Maar vervolgens kun je hier ook nog lagen bovenop bouwen zonder dat je beperkt wordt door deze opslag. denk aan meerdere blogs, specifieke configuratie per blog, verschillende auteurs, workflows, "rijke" teksten met WYSIWYG-editors, et cetera.
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 18:27:10
Quote Anchor link
Normaal gesproken wel, maar deze klanten zeiden dat ze niet meer dan 4 workshops per jaar wilden plaatsen. Nu blijkt 'ongeveer'5 tot 6, en het moest vooral 'simpel' zijn. Zo zie je maar.

Toevoeging op 03/06/2018 19:05:14:

Trouwens, rommelen in tekstbestanden, ik werk alleen maar in een teksteditor dus dat vind ik totaal geen probleem, juist fijn!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/06/2018 19:24:36
Quote Anchor link
Mary Grooteman op 03/06/2018 18:27:10:
Trouwens, rommelen in tekstbestanden, ik werk alleen maar in een teksteditor dus dat vind ik totaal geen probleem, juist fijn!

Dan ben ik benieuwd hoe je makkelijk relaties aanlegt, zonder 'queries'. Hoe je bijvoorbeeld eenvoudig het gemiddelde aantal posts aangeeft per maand, of alles uit een bepaalde categorie.
Gewijzigd op 03/06/2018 19:25:47 door - Ariën -
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 19:27:18
Quote Anchor link
Niet. Aangezien ik platte statische websites maak.

Toevoeging op 03/06/2018 19:29:30:

Mary Grooteman op 03/06/2018 19:27:18:
Niet. Aangezien ik platte statische websites maak. En in dit specifieke geval waren er maar 5 tot hoguit 6 posts nodig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/06/2018 19:29:50
Quote Anchor link
Mary Grooteman op 03/06/2018 19:27:18:
Niet. Aangezien ik platte statische websites maak.

En hoe zoeken je bezoekers daar in, als ze in een bepaalde categorie willen zoeken.
Ik zou zeggen: Verdiep je eens in een 'relationele database', het maakt alles zo veel makkelijker.
 
Mary Grooteman

Mary Grooteman

03/06/2018 19:34:09
Quote Anchor link
Nee joh, dat was echt in dit geval totaal geen wens. Ze willen niet meer dan 4 tot 6 workshops hebben staan en er hoeft niks bewaard. Geen zoekfunctie ook. Als er zoiets nodig was had ik wel voor een ander platform gekozen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/06/2018 19:57:12
Quote Anchor link
Het kan geen kwaad om je op de toekomst te richten. ;-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.