Blokkeer Persoon

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/03/2011 14:16:09
Quote Anchor link
kill -9 degene die de functie empty() aanbevelen om te gebruiken!

controleren of een variabele een waarde bevat doe je met de gewone http://php.net/manual/en/language.operators.comparison.php

en de inhoud kan je ook nog valideren met:
preg*, ctype*, str* functies!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:35:24
 
Jasper DS

Jasper DS

26/03/2011 14:31:24
Quote Anchor link
Noppes, mijn manier was in orde niet?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/03/2011 14:46:14
Quote Anchor link
Jasper, dat ligt er maar net aan, als je niet wilt toestaan dat men een post doet met enkel en alleen maar spaties moet je ook nog een trimmetje erbij halen.
 
Gerhard l

gerhard l

26/03/2011 18:40:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    if($_POST['iets']){
    //if(isset($_POST['iets'])){ zal altijd bestaat weergeven.
        //maar if(empty($_POST['iets'])){ werkt hier natuurlijk ook

        echo 'bestaat';
    }

    else{
        echo 'bestaat niet';
    }
}

?>

<form action = '' method = 'POST'>
        <input type="text" name="iets" />
        <input type="submit" />
</form>        
Gewijzigd op 26/03/2011 18:51:12 door gerhard l
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

26/03/2011 18:59:12
Quote Anchor link
Zo, het werkt nu!
Daar ben ik blij mee.

Nu heb ik nog 1 vraag
Als de user niet ingelogd is mag hij geen reactie plaatsen.
Hoe kan ik dat er nog bij in zetten?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (LOGGED_IN)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(strlen($_POST['comment']) < 2)
{

    echo 'U heeft niks of iets te kort ingevuld!';
}

    else
    {
        $query2 = ("SELECT blocked,blockreden FROM users WHERE id='".mysql_real_escape_string($_SESSION['id'])."'");
        $controlle = mysql_query($query2);
        if($controlle){
            while($row = mysql_fetch_assoc($controlle)){
                //variabelen vastzetten
                $reden = $row['blockreden'];
                $blocked = $row['blocked'];
            }

            //is de user geblokt?
            if($blocked == '0'){
                $posted_on = date("M j, Y g:i A");
                $comment = htmlentities(strip_tags ($_POST['comment']));
                $query =("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".$news_article_id."', '".$_SESSION['id']."', '".$comment."', '".$posted_on."' ");
                $sql = "
        INSERT INTO site_news_comments
        (
            article,
            userid,
            comment,
            posted_on
        )
        VALUES
        (
            '"
. mysql_real_escape_string ($news_article_id) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_SESSION['id']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($comment) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($posted_on) . "'
        )
        "
;
    if (mysql_query ($sql)) {
        echo '<p>Yeuh! Je bericht is geplaatst.</p>';
    }

    else {
        echo '<p>' . mysql_error () . '</p>';
    }
            }

            else
            {
                echo 'Wij hebben bepaalt dat jij geen reacties meer mag plaatsen.<br>De reden is: <b>'.$reden.' </b>      </div>  ';
            }
        }

        else{
            echo 'error';
        }
    }
}

else
{
echo'  
        <form action="" method="post">
        <textarea name="comment" maxlength="500"></textarea><br /><br />
        <input type="submit" name="post_comment" value="Plaats Reactie" />
        </form>
      </div>'
;
}

?>
 
Wesley PHP

Wesley PHP

26/03/2011 19:00:54
Quote Anchor link
Kijken of hij ingelogd is door bijv. sessions
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

26/03/2011 19:02:42
Quote Anchor link
if (LOGGED_IN) is toch ook goed?
 
Gerhard l

gerhard l

26/03/2011 19:03:15
Quote Anchor link
probeer goed in te springen met tabs, dan is je code makkelijker te volgen, vanwaar die laatste else? gebruikers mogen niet 2x een bericht achterlaten?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

    if(strlen($_POST['comment']) < 2){
        echo 'U heeft niks of iets te kort ingevuld!';
    }

    else{
        $query2 = ("SELECT blocked,blockreden FROM users WHERE id='".mysql_real_escape_string($_SESSION['id'])."'");
        $controlle = mysql_query($query2);
        if($controlle){
            while($row = mysql_fetch_assoc($controlle)){
                //variabelen vastzetten
                $reden = $row['blockreden'];
                $blocked = $row['blocked'];
            }

            //is de user geblokt?
            if($blocked == '0'){
                $posted_on = date("M j, Y g:i A");
                $comment = htmlentities(strip_tags ($_POST['comment']));
                $query =("INSERT INTO site_news_comments (article, userid, comment, posted_on) VALUES ('".$news_article_id."', '".$_SESSION['id']."', '".$comment."', '".$posted_on."' ");
                $sql = "
                    INSERT INTO site_news_comments
                    (
                        article,
                        userid,
                        comment,
                        posted_on
                    )
                    VALUES
                    (
                        '"
. mysql_real_escape_string ($news_article_id) . "',
                        '"
. mysql_real_escape_string ($_SESSION['id']) . "',
                        '"
. mysql_real_escape_string ($comment) . "',
                        '"
. mysql_real_escape_string ($posted_on) . "'
                    )
                    "
;
                if (mysql_query ($sql)) {
                    echo '<p>Yeuh! Je bericht is geplaatst.</p>';
                }

                else {
                    echo '<p>' . mysql_error () . '</p>';
                }
            }

            else{
                echo 'Wij hebben bepaalt dat jij geen reacties meer mag plaatsen.<br>De reden is: <b>'.$reden.' </b>      </div>  ';
            }
        }

        else{
            echo 'error';
        }
    }
}

echo'  
        <form action="" method="post">
        <textarea name="comment" maxlength="500"></textarea><br /><br />
        <input type="submit" name="post_comment" value="Plaats Reactie" />
        </form>
      </div>'
;

?>
Gewijzigd op 26/03/2011 19:04:38 door gerhard l
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/03/2011 19:03:44
Quote Anchor link
reactie op post: 26/03/2011 18:40:13

En wat wil je nu met die post aantonen??

Nee want dan kan je alsnog een melding krijgen: undefined index iets

Dus 1, altijd met isset controleren en daarna zoals eerder is aangegeven controleren/valideren

Wat is er nu zo moeilijk aan om op te volgen wat er gepost wordt!!

En dan nog maar weer wat leesvoer geven:
http://www.pfz.nl/wiki/troubleshooter/
http://www.pfz.nl/wiki/het-wiel-uitgevonden/


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 if(strlen($_POST['comment']) < 2){
        echo 'U heeft niks of iets te kort ingevuld!';
    }

 ?>


Alles leuk en aardig maar:
1. je dient altijd eerst te kijken of de $_POST bestaat en daarna kan je controleren/valideren
2. en als ik nu 3 spaties geef loopt ie vrolijk de else in bij bovenstaande controle
3. htmlentities en striptags haal je niet over een $_POST heen als het database ingaat
4. maak geen overbodige variabelen aan
5. je pleurt opgemaakte date in de database, datums sla je op in een date/datetime veld en dan kan je CURRENT_DATE / NOW() gebruiken op een mysql database, de opmaak regel je als je de info ophaalt
Gewijzigd op 26/03/2011 19:14:03 door Noppes Homeland
 
Wesley PHP

Wesley PHP

26/03/2011 19:06:32
Quote Anchor link
@Gerhard, nu kijk je of de gebruiker verbannen is, en niet of hij is ingelogd.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/03/2011 19:16:37
Quote Anchor link
Henke van der bunt op 26/03/2011 19:02:42:
if (LOGGED_IN) is toch ook goed?


Ik zie nergens een define staan en het is ook zinloos om dat op die manier te controleren. Zodra iemand correct is ingelogd kan je het vastleggen in een sessie welke je op z'n beurt dan weer kan controleren, zonder dat je daar een define - constante - voor aanmaakt
 
Gerhard l

gerhard l

26/03/2011 19:31:42
Quote Anchor link
Wesley PHP op 26/03/2011 19:06:32:
@Gerhard, nu kijk je of de gebruiker verbannen is, en niet of hij is ingelogd.


was nog een reactie op de code van TS daarboven, niet over de logged in vraag
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.