BoardIt - leerproject

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Joeri de Man

Joeri de Man

03/07/2011 02:01:46
Quote Anchor link
Eventjes geleden kwam ik hier met vragen voor een groot project. Ondertussen ben ik een half javascript boek verder en ook enkele database ontwerpen. En ben ik tot de conclusie gekomen dat het project iets te hoog gegrepen is. Vandaar een oefenprojectje. Zelfde onderdelen, maar minder.

Boardit
Online prikbord. Geschikt om online notities/foto's en documenten te groeperen.
De projecten kunnen dus meerdere foto's bevatten, maar ook documenten of online notities. Of een logboek.

Even mindmappen kwam ik op het volgende beperkte beeld.
Afbeelding

Een typische gebruikservaring kan zijn.
+ Inloggen
+ nieuw Item aanmaken
+ titel, onderwerp, omschrijving, keywords toevoegen
+ subitem toevoegen, bijvoorbeeld een afbeelding.
+ Item plaatsen op het prikbord.
+ Uitloggen

Een typische lezerservaring kan zijn.
+ Naar de pagina toegaan.
+ klikken op een project
+ inhoud bekijken, projectomschrijving/bijgevoegde documenten/foto's/etc
+ verder kijken

Database opzet:
Ik heb al een basis opgezet voor de database. Wat vinden jullie ervan? Ben overigens niet van plan om het in access te maken, maar voor het offline werken vind ik access wel prettig voor ontwerpen.

Afbeelding

Mag ik in dit topic alle ontwikkelingen en vragen stellen, of moet ik verschillende topic's aanmaken?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:04:58
 

03/07/2011 12:45:33
Quote Anchor link
Misschien nog wat meer lezen over databases? Het 'ERD' (kuch) wat je toont is echt niet voldoende.
 
Joeri de Man

Joeri de Man

04/07/2011 12:25:27
Quote Anchor link
Ik zal wat meer lezen, kan je verder nog iets nuttigs(kuch) vertellen?

Wat mis je bijvoorbeeld?
 

04/07/2011 12:30:34
Quote Anchor link
Leer bijvoorbeeld eens normaliseren.
 
Joeri de Man

Joeri de Man

04/07/2011 12:32:14
Quote Anchor link
Kan je me gericht vertellen wat je verkeerd ziet.
 
Bram Boos

Bram Boos

04/07/2011 13:59:58
Quote Anchor link
Leuk project. Ik heb begin dit jaar ook eenzelfde product voor scholen gerealiseerd. Ondertussen heb ik al vele scholen blij gemaakt.
Gewijzigd op 04/07/2011 14:15:56 door Bram Boos
 

04/07/2011 14:10:33
Quote Anchor link
Joeri de Man op 04/07/2011 12:32:14:
Kan je me gericht vertellen wat je verkeerd ziet.


bijv. Keywords.
 
Joeri de Man

Joeri de Man

04/07/2011 22:23:06
Quote Anchor link
@Karl Karl: Ja nu je het zegt zie ik het in. Toch vind ik het fijn als je wat genuanceerder kan reageren. Toelichting waarom je iets vindt bijvoorbeeld. Hoe je denkt dat het beter kan.
Gewijzigd op 04/07/2011 22:24:23 door Joeri de Man
 

04/07/2011 22:26:46
Quote Anchor link
Joeri de Man op 04/07/2011 22:23:06:
@Karl Karl: Ja nu je het zegt zie ik het in.

Mooi.
Joeri de Man op 04/07/2011 22:23:06:
Toch vind ik het fijn als je wat genuanceerder kan reageren.

Ik wijs je alleen opiets.
Joeri de Man op 04/07/2011 22:23:06:
Toelichting waarom je iets vindt bijvoorbeeld.

Nou je geeft aan dat je dingen hebt geleerd, dus wijs ik je op iets wat je beter had kunnen leren.
Joeri de Man op 04/07/2011 22:23:06:
Hoe je denkt dat het beter kan.

Euhm, nee, dat mag je zelf uitzoeken.
Kan je wel helpen. Klik dan maar op mijn profiel en lees daar.
 
Joeri de Man

Joeri de Man

04/07/2011 22:30:44
Quote Anchor link
Pff reageer dan liever niet in dit topic.
 

04/07/2011 22:33:34
Quote Anchor link
Joeri de Man op 04/07/2011 22:30:44:
Pff reageer dan liever niet in dit topic.


Ik heb je alweer een stap vooruit geholpen.
De volgende stap moet je zelf doen.
Net als lopen.
Eerst kruipen.
Dan opstaan.
Dan lopen.
Dan fietsen.
Dan op je bek pleuren en onder een bus en vrachtauto komen en dood gaan.

Aangezien het mij nu even niet lukt om onder deze moeër een reactie te plaatsen die ik het erboven. Hier is helemaal geen spraken van een doodwens van iemand, het is alleen een bepaalde kijk op de wereld, die aangeeft dat je Zelf duinen moet doen die misvorm niet altijd lukken.

Karl je kunt mensen niet de dood wensen. Denk even om je taalgebruik.[/modedit]
Gewijzigd op 06/07/2011 01:01:26 door
 
Maarten PHP

Maarten PHP

05/07/2011 07:39:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 04/07/2011 22:33:34:
Joeri de Man op 04/07/2011 22:30:44:
Pff reageer dan liever niet in dit topic.


Ik heb je alweer een stap vooruit geholpen.
De volgende stap moet je zelf doen.
Net als lopen.
Eerst kruipen.
Dan opstaan.
Dan lopen.
Dan fietsen.
Dan op je bek pleuren en onder een bus en vrachtauto komen en dood gaan.


vaag
 
Joeri de Man

Joeri de Man

05/07/2011 10:09:53
Quote Anchor link
Oke kleine update even snel een layout schets gemaakt. Subitems zitten er nog niet in verwerkt op dit moment.

http://boardit.misterdeman.eu/
 
Bram Boos

Bram Boos

05/07/2011 10:38:29
Quote Anchor link
Hmm naar mijn mening te veel kleur, gebruik wat modernere kleuren welke bij elkaar passen.
 
Joeri de Man

Joeri de Man

05/07/2011 11:25:20
Quote Anchor link
Bedankt, de kleur is er nu om onderdelen te onderscheiden. Niet voor het uiterlijk. Het gaat me alleen nog om de instellingen, en uitlijning. Ik zal je tip onthouden, die kan ik wel gebruiken straks.

Ik zit bijvoorbeeld met het centreren van de titel. Dat lukt me niet.

Afbeelding

En de zoekwoorden. Ik heb daar over nagedacht. Maar elk item kan zijn eigen zoekwoorden hebben. En het kan natuurlijk voorkomen dat zoekwoorden meer dan 1 gebruikt worden maar dit hoeft niet. Is het dan niet makkelijk om ze in 1 veld te zetten en te scheiden door een komma of spatie?
Gewijzigd op 05/07/2011 12:33:23 door Joeri de Man
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

05/07/2011 23:38:05
Quote Anchor link
Bedoel je met zoekwoorden toevallig trefwoorden, tags?
Je zou ze inderdaad kunnen scheiden met een komma in je database-record.
Als je dan vervolgens gaat zoeken op een bepaalde tag, kan je je query het volgende stukje laten bevatten:
SELECT * FROM Items WHERE Zoekwoorden LIKE "%TAG_HERE%";

Uiteraard die fine-tunen naar eigen wensen.

Succes!
 

06/07/2011 01:06:33
Quote Anchor link
Gerard Nijboer op 05/07/2011 23:38:05:
Bedoel je met zoekwoorden toevallig trefwoorden, tags?
Je zou ze inderdaad kunnen scheiden met een komma in je database-record.
Als je dan vervolgens gaat zoeken op een bepaalde tag, kan je je query het volgende stukje laten bevatten:
SELECT * FROM Items WHERE Zoekwoorden LIKE "%TAG_HERE%";

Uiteraard die fine-tunen naar eigen wensen.

Succes!

Ja joh, normaliseren, welke lul dat bedacht heeft is natuurlijk Achterlijk. Waarom zou je ook je db gaan optimaliseren? Nergens voor nodig, dat ding gaat vanzelf wel over zijn nek...
Gewijzigd op 06/07/2011 01:07:22 door
 
Joeri de Man

Joeri de Man

06/07/2011 12:50:05
Quote Anchor link
Om toch maar te laten zien dat ik weer wat verder ben. http://boardit.misterdeman.eu/database.php

3 tabellen gemaakt, en items uitgelezen. Subitems houd ik nog even geen rekening mee.

Nu kan ik dus gaan kijken hoe ik naar aanleiding van gegevens in de database items kan aanmaken. En vullen. Nog een tip?
Gewijzigd op 06/07/2011 12:52:40 door Joeri de Man
 

06/07/2011 13:00:54
Quote Anchor link
Wees nou eens niet zo eigenwijs en ga leren.
Je hoort maar één waarde per veld op te slaan. Niet meerdere.
Dit is normaliseren: http://nl.wikipedia.org/wiki/Databasenormalisatie
Als je een goed werkende applicatie wilt hebben, dan normaliseer je.
Als je dat allemaal niet hoeft, dus als je wilt dat het niet werkt zoals het moet, rare situaties er mogen komen of andere onzin, dan ga je niet normaliseren.
 
Maikel  B

Maikel B

06/07/2011 13:06:34
Quote Anchor link
maak een koppeltabel en noem die "trefwoorden"
maak de volgende velden aan: ItemId en Trefwoord.

en dan kun je hem als volgt vullen
ItemId - Trefwoord
1 - PHP
1 - MySQL
1 - SQL
1 - Database
 
Joeri de Man

Joeri de Man

06/07/2011 13:18:34
Quote Anchor link
Oke gezamelijke reactie van Karl en Maikel = super nuttig.

Ik weet wat normaliseren is, ik vroeg ook eventjes terug. Wat is in mijn geval makkelijker ik zag niet in hoe ik trefwoorden moest koppelen/ordenen. Die koppeltabel was ik eventjes vergeten.

Ik ben niet eigenwijs, maar moet het begrijpen voordat ik er iets mee kan doen. Ik spring niet meer zomaar over op een andere trein omdat een ander zegt dat het beter is.

Als ik het goed begrijp komen er dan toch 2 tabellen bij?


Zo dus:
Afbeelding

Als een Item 5 trefwoorden heeft dan moet ik dus 5 keer het volgende stappenplan doorgaan.

ControleBestaat het trefwoord al? Zo ja door naar koppeling zo nee door naar invoeren
InvoerenNieuwe invoer (trefwoorden) Trefwoord
koppelingnieuwe invoer (koppeltabel) TrefwoordId,ItemId

Toevoeging op 06/07/2011 19:38:18:

Heb nu bedacht. Ik kan proberen het trefwoord toe te voegen. Dan het TrefwoordId samen met ItemId in de koppeltabel plaatsen. Als trefwoord bestaat zal dat een fout opleveren, maar dat maakt dan niet uit.

Ik denk dat 3 query's
Invoeren Trefwoord
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
mysql_query("INSERT INTO trefwoorden
(Trefwoord)VALUES($trefwoord) ");



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("SELECT TrefwoordId FROM `trefwoorden` WHERE Trefwoord =$trefwoord ")


En dan invoeren in koppeltabel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
mysql_query("INSERT INTO itemtrefwoord
(ItemId,TrefwoordId)VALUES(Itemid,$trefwoordid) ");


Ik ben niet zeker over het gebruik van variabelen. Maar mag duidelijk zijn waar ze moeten komen. Gaat dit zo werken of zijn er betere oplossingen?
Gewijzigd op 06/07/2011 21:57:22 door Joeri de Man
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.