bochten in google maps polyline

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert Jansen

Robert Jansen

19/05/2015 11:03:33
Quote Anchor link
Hallo,

Op de website http://www.w3schools.com/googleAPI/tryit.asp?filename=tryhtml_map_overlays_polyline zie je dat je een lijn kan tekenen naar punten (latitude en longitude)in de kaart.
Dit zijn alleen rechte lijnen.

Mijn vraag is: als je op deze manier een route wilt aangeven over de weg bijvoorbeeld van Utrecht naar Amsterdam, is het dan mogelijk om bochten te tekenen op de kaart?
Weet iemand hier een tutorial voor?

alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:08:50
 

19/05/2015 12:30:45
Quote Anchor link
Je kunt alleen lijnen, rechthoeken, driehoeken, en polygons tekenen. Als je de suggestie van een bocht wilt maken moet je dus meerdere lijnen (polyline) aan elkaar zetten.
https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/shapes
 
Robert Jansen

Robert Jansen

19/05/2015 12:37:39
Quote Anchor link
ok, bedankt voor info.
Is het ook mogelijk als je meerdere lijnen aan elkaar zet met longitude en latitude om dit via een xml file te laden?
 

19/05/2015 12:50:17
Quote Anchor link
Je zou het javascript-script dat de kaart tekent, de data kunnen laten ophalen uit een XML die je via AJAX aanbiedt. Dat betekent wel een tweede HTTP-request, en die zijn 'duur' in termen van tijd. Voor beperkte hoeveelheden lijnen is een alternatief om het javascript-script, samen met de data, te laten genereren door PHP.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2015 12:59:28
Quote Anchor link
Ikzelf genereer ook polylines met de GoogleMaps API voor treintrajecten, en ik haal deze niet via AJAX op, maar declareer ze gewoon on-demand in een JS-array.
Gewijzigd op 19/05/2015 12:59:48 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

19/05/2015 13:43:42
Quote Anchor link
Robert Jansen op 19/05/2015 12:37:39:
Is het ook mogelijk als je meerdere lijnen aan elkaar zet met longitude en latitude om dit via een xml file te laden?

Ja. Je kan een KML-bestand maken (KML is een variant van XML) en die in een KmlLayer over je kaart leggen. Je krijgt dan iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
var mapElement = document.getElementById("googleMap");
var mapCenter = new google.maps.LatLng(51.891000,4.977500)
var mapOptions = {center:mapCenter, zoom:10};
var map = new google.maps.Map(mapElement, mapOptions);

var myKmlLayer = new google.maps.KmlLayer({
  url: 'http://example.net/kmlbestandje.kml'
});
myKmlLayer.setMap(map);

En in kmlbestandje.kml staat dan iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<kml xmlns="http://earth.google.com/kml/2.1">
  <Document>
    <name>KML-dingetje</name>
    <description>Zomaar een KML-bestandje</description>

    <Style id="myLine">
      <LineStyle>
        <color>ffff0000</color>
        <width>4</width>
      </LineStyle>
    </Style>

    <Placemark>
      <name>Lijntje</name>
      <styleUrl>#myLine</styleUrl>
      <LineString>
        <altitudeMode>relative</altitudeMode>
        <coordinates>
          51.892899,4.978810,0
          51.891848,4.977885,0
          51.891504,4.977629,0
          51.891290,4.977502,0
          51.890903,4.977326,0
          51.890474,4.977199,0
          51.889873,4.977071,0
          51.889122,4.977023,0
        </coordinates>
      </LineString>
    </Placemark>

  </Document>
</kml>
Gewijzigd op 19/05/2015 13:46:11 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.