boeken brengen geen wijsheid!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »
Peter Arendse

Peter Arendse

13/03/2008 12:36:00
Quote Anchor link
Beste allemaal,

IK ben bezig met een nieuwsberichten systeempje voor de website van de voetbalvereniging.
Ik vond in het boek "PHP 4 en 5 zonder stress" de uitleg over een systeem.
Nu staan er wel veel meer fouten in deze boeken, maar nu zit ik er wel mee.
Er wordt gebruik gemaakt van een create tabel zoals hier onder, maar phpmyadmin geeft hier een opmerking bij(maar maakt de tabel wle aan).
Wat is er fout aan de volgende code, deze komt rechtstreeks uit het boek:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE news(
news_ID int(11)  NOT NULL auto_increment,
news_header varchar(120) Not Null,
news_main text NOT NULL,
news_datetime datetime DEFAULT '0000-00-00 00:00:00'NOT NULL,
PRIMARY KEY (news_ID),
KEY news_ID (news_ID),
UNIQUE news_ID_2 (news_ID)
);


Opmerking phpmyadmin:
PRIMARY en INDEX sleutels behoren niet beide ingesteld te zijn voor de kolom `news_ID`
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:18:31
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 12:56:00
Quote Anchor link
Tja, het is inderdaad wat brak. Hier worden 3 indexen gebruikt daar waar je slechts 1 index nodig hebt. Een primary key is namelijk een index met een unique-constraint. Een aparte unique is dus overbodig, evenals nogmaals een index. Een index is namelijk al een index, ja toch?

Tip: Gebruik nooit een DEFAULT samen met een NOT NULL. Dat is tegenstrijdig, NOT NULL eist een waarde en DEFAULT eist geen waarde, stelt dan zelf een waarde in. Wat wil je nu? Verplicht wat eigenlijk niet verplicht is, dat werkt niet.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

13/03/2008 12:57:00
Quote Anchor link
Een primary 'auto-increment' is per definitie toch een index en uniek?
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 13:10:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 13.03.2008 12:57:
Een primary 'auto-increment' is per definitie toch een index en uniek?
Wel een index, niet uniek:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
CREATE TABLE test (
  id int(11) NOT NULL,
  auto int(11) NOT NULL auto_increment,
  PRIMARY KEY  (id),
  KEY auto (auto)
) ENGINE=InnoDB;

Je kunt nu gerust dubbele waardes invoeren in de kolom 'auto', dat is geen enkel probleem:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO test(id, auto) VALUES (1,4);
INSERT INTO test(id, auto) VALUES (2,4);
INSERT INTO test(id, auto) VALUES (3,4);

De auto_increment wordt zelfs niet gebruikt!

Edit: De auto_increment wordt overigens wel opgehoogd, ook al gebruik je hem niet... Het blijft een bijzonder ding, dat MySQL!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Niek Kasius

Niek Kasius

13/03/2008 15:41:00
Quote Anchor link
Tip: Gebruik nooit een DEFAULT samen met een NOT NULL. Dat is tegenstrijdig, NOT NULL eist een waarde en DEFAULT eist geen waarde, stelt dan zelf een waarde in. Wat wil je nu? Verplicht wat eigenlijk niet verplicht is, dat werkt niet.

wat bedoel je daarmee? pgFrank!

dit is het resultaat als je dat doet.
SQL-query:

CREATE TABLE `gboek` (

`id` int( 3 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`titel` varchar( 40 ) NOT NULL '',
`naam` varchar( 40 ) NOT NULL '',
`bericht` text NOT NULL '',
`datum` varchar( 20 ) NOT NULL '',
`ip` varchar( 20 ) NOT NULL '',
PRIMARY KEY ( `id` )
) TYPE = MYISAM ;


MySQL retourneerde:

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''',
`naam` varchar(40) NOT NULL '',
`bericht` text NOT NULL '',
`datum`' at line 3
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 15:44:00
Quote Anchor link
@Niek: Wat doen al die quotes '' in jouw query? die horen daar niet te staan en zorgen ook voor de foutmelding.

En waarom wederom de blunder om een datum in een VARCHAR te zetten?

Tip: Duik eens in de handleiding, daar staat die ook allemaal in.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

13/03/2008 18:49:00
Quote Anchor link
Snik, nu weet ik nog de juiste tabel niet.
Of zou die van mij, ondanks de brakheid toch moeten werken?
Ik vraag het maar even, voordat ik zo het halve boek heb over getypt en het script werkt niet!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/03/2008 18:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
CREATE TABLE news
(
    news_id int(11) NOT NULL auto_increment,
    news_header varchar(120) NOT NULL,
    news_main text NOT NULL,
    news_datetime datetime NOT NULL,
    PRIMARY KEY (news_ID)
);

Dit is een prima query om je nieuws tabel aan te maken.
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 18:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE news(
  news_ID int  NOT NULL auto_increment,
  news_header varchar(120) Not Null,
  news_main text NOT NULL,
  news_datetime datetime DEFAULT '0000-00-00 00:00:00',
  PRIMARY KEY (news_ID)
);


Edit: ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Peter Arendse

Peter Arendse

13/03/2008 19:01:00
Quote Anchor link
Toppie Blanche en Frank,

Even mijn administratie afmaken van vandaag en ik ga er direkt mee aan het werk.
Ik ben een website aan het maken voor de voetbalvereniging en heb al veel dingen gebruikt die we hier behandeld hebben.
Zo heb ik het gastenboek gemaakt met de leerstof van mijn online reserveringsscript van een tijdje geleden!
zie www.rcz.nu
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Arendse
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 19:05:00
Quote Anchor link
Offtopic: Ik probeerde nog even als default datum de functie NOW() aan te roepen (dus de datum van vandaag als default), maar dat slikt MySQL weer eens niet. Het is niet eens een bug van PhpMyAdmin, die verdacht ik daar eerst van.

Het blijft behelpen met MySQL...
 
Peter Arendse

Peter Arendse

13/03/2008 22:30:00
Quote Anchor link
Alles gaat voorspoedig(inclusief wat onbenulligheden van mij zelf) maar nu stuit ik op het volgende.
Volgend het boek haal ik de nieuws records op de volgende manier uit de db en dat werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$mysql_id
=mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass)
or die("kan geen verbinding maken met de de database: ".mysql_error());
mysql_select_db($db, $mysql_id);
$news_SQL = "SELECT
news_ID,
news_header,
news_main,
DATE_FORMAT(news_datetime , '%d %m %Y') AS datum_NL,
DATE_FORMAT(news_datetime , '%H:%i') AS tijd_NL
FROM
news
ORDER BY
news_datetime
DESC"
;
$news_result = mysql_query($news_SQL);
?>

<?php
while($news = mysql_fetch_array($news_result)){

if(strlen($news['news_main']) > 100){
$news['news_main'] = substr($news['news_main'], 0, 80) . ">>>
<a href=nieuws/news.php?news_ID="
. $news['news_ID'] . "><b>lees verder</b></a>";
}


?>


Als ik nu op de link "lees verder" klik, krijg ik de volgende fout:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /www/htdocs/rczy/nieuws/news.php on line 19

terwijl ik de volgende code toch echt teken voor teken uit het oek heb over getypt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$mysql_id
=mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass)
or die("kan geen verbinding maken met de de database: ".mysql_error());
mysql_select_db($db, $mysql_id);
$news_SQL = "SELECT
news_ID,
news_header,
news_main,
DATE_FORMAT(news_datetime , '%d %m %Y') AS datum_NL,
DATE_FORMAT(news_datetime , '%H:%i') AS tijd_NL
FROM
news
WHERE
news_ID=$news_ID"

;
$news_result = mysql_query($news_SQL);
$news = mysql_fetch_array($news_result);
?>


Wat gaat er mis?
 
Henk PHP

Henk PHP

13/03/2008 22:42:00
Quote Anchor link
De variabel $news_result is niet geldig om te fetchen dus waarschijnlijk is de query mislukt.
Als je van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$news_result = mysql_query($news_SQL);

dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$news_result = mysql_query($news_SQL) or die(mysql_error());

maakt dan krijg je de foutmelding waarom het niet lukt.

Maar hoe kom je $news_ID?
Ik gok je dat je $_GET['news_ID'] wilt gebruiken.
Dan moet je query zoiets worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$news_SQL = "SELECT
news_ID,
news_header,
news_main,
DATE_FORMAT(news_datetime , '%d %m %Y') AS datum_NL,
DATE_FORMAT(news_datetime , '%H:%i') AS tijd_NL
FROM
news
WHERE
news_ID= '" . mysql_real_escape_string($_GET['news_ID']) . "'"
;


De mysql_real_escape_string zorgt dat mensen niet met je query kunnen gaan kloten (er kunnen btw nog wel wat meer controles op).

Beetje raar dat dat niet in het boek staat trouwens...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
Peter Arendse

Peter Arendse

13/03/2008 22:53:00
Quote Anchor link
Het nieuws systeem wordt alleen gebruikt door de webmasters van de site om bijvoorbeeld afgelastingen te melden of andere weterigheidjes te melden.
Het is geen gastenboek.
IK heb je code uitgevoerd en het script geeft nu de volgende melding:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 10

Op lijn 10 staat bij mij:

news_main,
 
Henk PHP

Henk PHP

13/03/2008 23:01:00
Quote Anchor link
Sorry foutje I guess.
Try this:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$news_ID = $_GET['news_ID'];
$news_SQL = "SELECT
news_ID,
news_header,
news_main,
DATE_FORMAT(news_datetime , '%d %m %Y') AS datum_NL,
DATE_FORMAT(news_datetime , '%H:%i') AS tijd_NL
FROM
news
WHERE
news_ID = '" . mysql_real_escape_string($news_ID) . "'"
;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 23:01:00
Quote Anchor link
Echo de query eens, dan wordt het een stuk duidelijker. Ik vermoed trouwens dat $news_ID leeg is, kijk daar eerst eens naar.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

13/03/2008 23:09:00
Quote Anchor link
Sorry Frank, maar het is al gelukt op de manier die Henk voorstelde.
IK vind het wel verschrikkelijk vervelend dat ik uit een boek met zoveel fouten moet proberen om de tecnieken onder de knie te krijgen.
Het is geschreven door Jochen Franke en heet php4 zonder stress, maar ik zit gvd te zweten achter mijn toetsenbord oomdat niets lukt!!!!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/03/2008 09:14:00
Quote Anchor link
@Peter: je hoeft dat boek natuurlijk niet per se te gebruiken, je kunt het natuurlijk ook op de brandstapel gooien ;-)

Op internet zijn ook genoeg tutorials en voorbeelden te vinden waar je je voordeel mee zou kunnen doen. Dus ga niet alleen af op de informatie in je boek, maar probeer dat ook te staven aan de hand van beschikbare voorbeelden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.